Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie teraz syn nastraszył, gdzieś przeczytał w necie, że jakiś potężny huragan nadciąga nad Polskę. Miejmy nadzieję, że nas ominie, jak ten co miał być w USA. Na razie u mnie ani widu ani słychu o deszczu czy burzy. Jestem zmęczona, pójdę się wykąpać i położyć. Może jakiś film obejrzę w końcu? Życzę więc wszystkim dobrej nocy bez koszmarów. Buziaki...

U mnie strasznie wieje i naprawde chlodno sie zrobilo, mąz poszedl pozamykac wszystkie okna na gorze a slysze ze na dach co chwile cos spada ,a drzewa jakies galezie czy co hmm, no wlasnie czytalam ze do nas idzie wichura ze slowacji... jednak to w porownaniu co musza przezywac moi rodzice z hurganem Irene to jest pikuś. to co znalazlam o dzisiejszej burzy z gradem: http://wiadomosci.onet.pl/swiat/grozne-burze-w-europie-wkrotce-dotra-do-polski,1,4831825,wiadomosc.html

Kasiaaa przepraszam za słowa ale okropnie ci współczuje, wszystkim nam ale jak tak piszesz że tracisz nadzieję itd, to sobie siebie przypominam bo taka byłam przez 2 miechy:(( NIGDY NIE TRAĆCIE NADZIEI!!!!!! NIGDY!!!! NIE MOŻNA BO TO JEST NASZE LEKARTWO NA LECZENIE, NADZIEJA!! ja jak brałam jeszcze leki i zaczelo się ze mną źle robić to straciłam nadzieję i to aż bolało:*( plakałam bo nadzieja zawsze w mym życiu odgrywała ważną rolę, dawała mi moc do walki!! kasiaaa...wyjdziesz z tego tak jak my wszystkie, widocznie musimy trochę swoje życie zmienić , nie wiem jak, nie wiem dlaczego(w moim przypadku wiem czemu) ale trzeba POWOLUTKU napawać się każdym swoim ruchem.

Ja bylam kilka dni w temu w marino (CH ze sklepikami)nic mi się niedziało oprocz latania do toalety, i jak weszlam sama do dziecięcego to zaczeło mi się wszystko kręcić, dziś jak tam tylko wyjechałam to od razu źle się czułam zachowywałam się jakbym miala ADHA albo jakby tyłek mi się palił itd, zawroty głowy, ucisk w środku głowu bardzo silny, atak paniki, myśl że nie wziełam xanaxu w razie czego, myśl że nie mam swoich badań przy sobie jakby karetka przyjechala....poprostu atak za atakiem! też mam tej choroby dość ale nie mogę się poddawać bo będę musiała brać leki a ja ich NIE CHCĘ BRAĆ!! widzę ile muszę w życiu zmienić, oby ta choroba była ścieżką którą ciężko zauważyć w życiu....a ja zaczełam się za nią już rozglądać.!

Magdzik dziekuje Ci za te mile slowa, duzo to daje:) Niewiem co mam ze soba zrobic...musze to wszystko przemyslec........ Jestescie kochani!! Wartosciowi ludzie!! wiem ze nie moge sie poddac, nadzieje mam ale przychodza takie momenty ze niechce mi sie zyc dluzej z tymi fatalnymi objawami!! AgaF moze Ty masz migrene? dosyc czesto cie boli glowa, nie sadze ze to przez zmiany pogodowee...hm? ale ulga, jak wieje suuuuuuuuuuper:))

Kasiu po nowych lekach czuję się już dobrze,czasami mnie mdli,ale już nie tak jak wcześniej :) Nie mam lęków..!! Wczoraj pojechałam nad wodę, a ost. miesiąc siedziałam w domu bo bałam się wyjść, bałam się nawet wyjść na klatkę schodową! Miałam dziwne lęki w wc, patrzyłam w lustro i bałam się,że zwariuję i ogólnie koszmar.... Od kilku dni jest inaczej.... O niebo lepiej w porównaniu z tym co było... Nie wiem, leki biorę dopiero kilka dni, nie wiem czy już działają czy rozmowa z moją psychoterapeutką przyniosła taką zmianę,albo to i to :)) No i pewnie też jakiś wpływ miało to ,że spędziłam noc na lotnisku wśród tłumu ludzi w Londynie :)) Pytałaś czy mam coś jeszcze, tak... Mam Afobam w razie co... Jakby był atak paniki to mam wziąć :) Afobam to podobno to samo co xanax ;) Także na Twoim miejscu bym sobie powiedziała *dosyć* !! I zaczęła się leczyć. Ja tak zrobiłam i jestem z siebie dumna.

Kasiaaa wiem że masz dość tej choroby ja przez pierwsze dwa miechy płakałam ZE ZŁOŚCI na nią, nie czułam bym się leczyła na nią a teraz czuję że ją leczę i czekam co będę mogła jeszcze i jeszcze i jeszcze, dziś mam zły dzień ale już jakoś sobie raDZĘ, mi też nie jest łatwo, caly czas ktos musi przy mnie byc bo sie boje, juz zaczelam sama na spacer wychodzic ale musze miec swiadomosc ze ktos w domu jest, wyjde sama na 10,15 min nie dluzej a kiedys moglam o tym zapomniec. no i zaczelam jakos funkcjonowac ,ta choroba mnie trzymala kilka lat a atak mialam 3 miechy temu bedzie niedlugo (atak tezyczkowy ktory wszystko wykazal) związek z nieodpowiednim czlowiekiem mnie wykończył, a na synku sie wszystko odbijalo, ja na to tak nie patrzylam ale teraz kiedy jesem w koncycji fizycznej DUZO lepszej mimo objawow wszystkich i widze ze dbam o niego, ale widze ze bylam smutna, chodzilam ciagle zla, czasem krzyczalam....a teraz czuje więź jaką czułam po urodzeniu synka, ta istotka to me najwieksze marzenie jakie miałam w życiu. Chcę żyć i być przy nim , chronić przed złymi ludźmi , boję się śmierci bo nie chcę by trafił do ojca swojego....nie chcę nawet o tym myśleć idę spać, wiecie kiedyś do 20 wytrzymywałam,

Masz nick kielce to myslalam ze z kielc ehhe, Z Opola to fajnie, mam tam rodzinke:) u mnie dalej wieje tylko.. AgaF ja nie rozumiem czemu nie moga zrobic ci przeswietlenia takie cos mnie wkur....... Sluchaj, moja ciocia (po upadku w pracy) miala bole glowy ciagle!!! poszla do lekarza, przeszla pelno badan itp itdna kregoslup nawet... az w koncu dali jej skierowanie na tomofraf ale musiala czekac 4 miesiace!!taka wizyta............. ale biedna nie wytrzymala, w domu podniosla garnek ,upadla.....nie zyje;( co sie okazalo, miala DWA TETNIAKI w glowie....... ktore tak szybko rosly. I GDZIE TU SPRAWIEDLIWOSC, CZEMU w tej Polsce tak trzeba sie prosic o badania!! mogla zyc!!!!!!!! miala tylko 36 lat:((((((( to bylo rok temu...... dlatego jestem tak wkur....na szpitale , na lekarzy..............

AgaF nie strasze...ale taka prawda jest. No bo to nie normalne jest...ciagly bol glowy cos oznacza...Moja ciocia wyła z bolow, nawet tabletki jej nie pomagaly...czekala na to przeswietlenie i wdzisz, a nie potrzebie bo mogla wczesniej isc, i Ci lekarze nie powinni zaniedbywac chorych zkandal!! AgaF idz dla wlasnego swietego spokoju, wtedy zobaczysz co wyjdzie, oby migrena...napewno migrena,ale nie momzna wszystkiego na nerwice zwalac, jestes mloda, zmien lekarza, na ochojcu sa super lekarze!