Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! Walencjanka - WSZYSTKIEGO CO NAJ.... I UTRATY NASZEJ PRZYJACIÓŁKI NERWICY! Agoficek no proszę! Panienka pazurki sobie zrobiła i wytrzymała. SUPER! Gratuluję. No jeszcze te warkocze i już TY kobieto pokażesz temu swojemu! Paulaaaa (nie wiem ile tych a) - Lotniskowa koleżanko gratulacje. To naprawdę duży sukces. Gratuluję wszystkim sukcesów . Czy to małe czy większe. Obyśmy mieli coraz większe. U mnie jakoś w miarę. Wczoraj i dzisiaj wzięłam doxepin i jakoś przetrwałam w pracy. Jeszcze tylko jutro i odpoczynek. Wczoraj miałam tylko przez jakiś czas znowu wysoki puls (100 a później 95). Potem się jakoś uspokoił i mile byłam zaskoczona jak osiągnął 84. Tylko te straszne zawroty głowy. Parę razy to myślałam, że się wywrócę. Dano pisałeś że brałeś Doxepin. A pamiętasz może w jakich dawkach i jak długo. Napisz jeżeli chcesz oczywiście. I powiedz jakie masz zdanie na jego temat. Bo ja się tak zastanawiałam, że jak mam brać ten doxepin doraźnie (2-3 dni a potem nie i znowu 2 - dni) to może lepiej sprawdziłaby się hydroksyzyna. Megi71 kochana zaraz ci wszystko napiszę - wszystko jest

Megi71 - teraz trochę prywaty. Wszystko co ci napisałam jest. A więc: 1. Base gel w żelach cena 8,99 2. Żel UV Prestige Easy Builder 15 gram (czarne pudełko) w żelach PRESTIGE - za 29,90 3. Gel Cleaner 300 ml (płyn do przemywania) w płynach sunny nails - za 9,99 4. Primer ultrabond mini 6 ml w preparatach suuny nails - 4,99 5. Lampa w urządzeniach - podobna do mojej (z 1 żarówką) - cena 39,99 . Chyba że chcesz z 4 to musisz sama wybrać 6. Blok biały (240/240) - 1,99, pilnik biały banan 100/180 (kup 2 szt.) - 1,99 szt. 7. Pędzelek do żelu w akcesoriach. Trudno powiedzieć jaki będzie ci odpowiadał. - ja proponuję ci B202 za 8,99 i B204 za 10,99. Zobaczysz które lepsze dla ciebie To wszystko razem to koszt ok. 120 zł. Czyli mniej więcej tyle co kosztuje 1 założenie tipsów. Oczywiście trzeba to umieć, ąle nie jest to specjalnie skomplikowane. Nie pisałam ci tipsów bo pisałaś, że chcesz tylko pokryć swoje pazurki. Jakby co to pytaj. A innych przepraszam za trochę prywaty. Nie gniewajcie się!

A u mnie leje jak nie wiem a mówili że będzie upał 28 stopni. Upału ani śladu za to deszcz sięteraz rozpadał. A jakże! I znowu mówią, że w mazowieckim jutro upał. Ciekawe. Paulaaa nawet jakbyśmy cie zobaczyły to i tak napewno nie było nic po tobie widać. Tak to już jest. Dlatego innym tak trudno uwierzyć w nasze cierpienia bo na nie nie wyglądamy.

Aga1791 witaj. Bardzo Ci dziekuję! Znalazłam to wszystko własnie oddzielnie. co do tych pędzelków to nie wiem, czy wybrac ten szer. 6, 4 czy 3mm. Patrzyłam tez na taki płyn do usuwania tego żelu, myślisz, że jest niepotrzebny? I o co chodzi z tą moca lampy 9 a 36 wat. Ta 9 wystarczy w zupełności?

Agaficek nie denerwuj się. Ja też przez wiele lat miałam bóle głowy. Nie przejmowałam się zwalałam na migreny. Mój mąz wysyłał mnie nie raz do lekarza ale nie szłam. Jak zaczęła się moja przygoda z nerwicą i robiłam wszystkie badania to dostałam też skierowanie na rezonans głowy. Zrobiłam (nawet się nie denerwowałam jak czekałam na wynik - teraz pewnie umierałabym ze strachu, ale u nas zawsze strach jest wielkiiiii). Wszystko jest ok. To ta cholera tak działa. Gdzieś przeczytałam, że ktos oglądał w TV program o nerwicy i był w szoku, że takie objawy może spowodować nasza psychika. Wszystko jest ok. Ale oczywiście jak będziesz miała skierowanie to zrób. Napewno cie to uspokoi. Paulaaa i Agaficek mnie jakiś czas temu tak wieczorem głowa bolała, że aż płakałam. Teraz jak chodzę na akupunkturę to mnie na razie głowa nie boli, bo pani doktor wbija mi igiełki na bóle głowy i na nerwice jednocześnie. Na nerwicę to trudno powiedzieć czy już coś działa. Megi71 ja mam dwa pędzelki 4 i 6. Wolę 4, ale to kwestia subiektywna. Lampa 9 ma 1 żarówkę a lampa 36 ma ich 4. One są wogóle niedrogie te lampy. Kup sobie którą chcesz. Ja ci pisałam, że nie zmieniłam, bo moja 9 mi wystarcza a jak trzeba wymienić żarówkę to niższy koszt bo tylko 1. Płyn do zdejmowania możesz sobie kupić (ja nie mam bo nie zdejmuję żelu), bo nie wiadomo czy nie będziesz chciała zdjąć. On chyba też jest niedrogi.

Paulaaa ja płakałam u mojej pani psycholog do której teraz chodzę, ale tylko 2 razy. Resztę starałam się powstrzymać. Nie wielm po co, bo czasami trzeba sobie ulżyć. Mi Pani psycholog powiedziała, że ja wszystko trzymam teraz w sobie i chcę mieć wielką kontrolę nad swoim zachowaniem, bo się boję, że jak trochę pokrzyczę to znowu będę miała ataki nerwicy i po części przez to mam te ataki bo trzymam w środku a wychodzi to przez ciało.

Pytam bo mi już dziś się chciało, a mówiłam o problemach praktycznie ogólnikowo... Bo z psychiatra to wiadomo... Czasami myslalam sobie Boże nie płacz, tylko nie placz. Ale skoro jutro mam opowiadac o wszystkim normalnie to moze lepiej sie nie malowac. Jeszcze jak bedzie siedziala naprzeciwko mnie to juz w ogole ciezko :))

Gość walencjanka

Ja na bóle głowy skarżyłam się strasznie długo. Wmówiłam sobie, że mam guza mózgu i biegałam po neurologach, tomografiach. Wszyscy chórem stwierdzili, że to nerwowe. Przez cały rok w Hiszpanii głowa mnie nie bolała. Teraz w sumie też mnie nie boli. To znaczy, pobolewa, ale to raczej od pogody, migrenowe. Ale za to zaczęły się inne schizy.. Kurdeeee, wkurza mnie to, że nie żyję pełnią życia! jak kiedyś! wrrr!

Ja jak jeszcze byłam w Anglii to sobie pewnego razu lezałam wieczorkiem, w miare spokojna,aż miło. Myślałam sobie o czymś i bawiłam się włosami... Nagle wyczułam jakis *guzek* na głowie... zaczelam masowac, dotykac co to jest i w ogole.... Mowie sobie zejdzie... a za chwile i tak dotykałam, az w koncu mialam atak paniki i za nic nie chcialo minac,myslalam,ze zwariuje,wzielam wtedy Afobam bo nie dawalam rady, myslalam,ze mam guza jakiegos... Od tamtego czasu tak masowalam kazdy kawalek glowy ,ze zauwazylam,ze takie zgrubienie po prostu sa z 2 stron. Ale jaka panikaaaaaaaaa. Od razu sobie przedstawilam wszystko,ze to od tego boli mnie glowa,ze od tego mam zawroty bo mam guza. Paranoja :)