Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Kasiaaa widzę że adrenalina się podniosła to dobrze bo ciało do działania sprowadzasz, nawet nie wyobrażasz sobie jak mnie psychiatra zdenerwował, tak mnie wkurzył że odstawiłam leki od razu:) a co do psychologa to chodz!! nie zwlekaj od razu sie zapisz i zmień jeśli ci nie bedzie pasować, psychoterapia pomaga podobno, mi pan dr pokazuje techniki behawioralne by me ciało przestało myśleć wkoncu ze jest stess gdy stresu nie ma i ze nie ma zagrozenia mimo ze cialo mysli inaczej, bo wtedy mozg alarmuje lęk itd itd!! idź do psychologa i jeśli złapie cię silny lęk, naprawdę mocny, weź xanax, ja brałam go (ten o przedluzonym działaniu, 0,5) nie wiem jaki ty masz przepisany, ale jeśli będzie źle to weź go np u mnie robił on to że jak chciałam nawet spanikować to nie mogłam bo to była zbyt niepotrzebna myśl w mojej głowie, nie bój się go, jeśli twoje ciało i rozum spanikuje

Ja mam xanax 0.25, ale jak go wezme to czy on zadziala szybko? i czy nie bedzie mi sie krecilo bardziej w glowie?i czy on dziala nasennie czy nie? Widzicie, nie jestem *doswiadczona* w tej nerwicy:( agaficek ja znam cale katowice, zawodzie jest nie daleko glownej ulicy 1 maja, to nie daleko wogole odemnie. jak bedziesz chciala, moge ci dokladnie powiedziec jak dojechac autem np tam.

Agaficek, nie mysl ze zle sie czujesz,postaraj sie rozluznic kochana... wiem ze to nie jest latwe czasem ale sproboj. Sluchaj, co to za oddzial? poczytam o tym.. czy tam moge sie zarejestrowac? moglybysmy razem jezdzic, jestem chetna bo potrzebuje pomocy. a wiem ze sama nie pojade, albo pojade i spierdziele stamtad, musze miec jakies wsparcie:(

Gość agnieszkaficek

Ja sie tam bende rejestrowac w tym tygodniu bo tam sie rejestruje i jedzie na drugi dzien na taka rozmowe z psychiatra i on powie czy sie nadajemy na oddzial czy nie no ale napewno sie nadajemy i pozniej wyznacza termin na oddzial dzienny i ja poprosze zeby od wrzesnia bo teraz nie mam co z dziecmi zrobic

Tylko że xanax dobrze brać doraźnie bo uzależnia i potem oprócz nerwicy to jeszcze musisz walczyć z uzależnieniem. nic się nie denerwuj, ja już jestem taka padnięta:( ta tężyczka ma podobne objawy do nerwicy ale nerwice też mam i pani neurolog zapisała mi objaw depresyjno lękowy, ale to pewnie dlatego że płaczę ciągle:) powoli do przodu. ja dziś nie dałam się wyprowadzić z równowagi mojemu byłemu, sąsiadką przejełam się tylko na chwilę i zbastowałam, kasiaa nie możesz nie myśleć o tej nerwicy, myśl o niej jak ją przechytrzeć jak na nią reagować, nie odkładaj emocji na bok. mi też jest ciężko i mam to samo, ale staram się jakoś to w głowie zebrać w kupę jakąś, muszę bolerioze zrobić a od pobrania krwi się zaczeło(mój pierwszy atak) jutro psycholo poprosze go by ocenił moje możliwości bez leków, czy damy radę. bo ostatnio mówił wyjdziemy z tej tężyczki, więc nie chcę mówić że liczę na coś bo nie chcę zapeszyć

Skierowanie od lekarza ogolnego?Do psychiatry tak? Z reszta zadzwonie tam jutro to sie dowiem co i jak, ja tez bym musiala od wrzesnia dopiero, bo tez mam dziecko, i niemam co z nia zrobic za bardzo...ciesze sie ze tu napisalam do Was, moze mam jakas nadzieje, ze na zawodziu mi pomoga, moze cos to da... Tez tak macie , ze czasem bardzo malo jecie w dzien? Czasem mam takie dni ze nie jem prawie nic, albo wmuszam w siebie jedzenie..ehh, to wszystko przez te lęki

Kasiaaa jedz dużo, ja nie mogłam:( tak mi ciężko było jesc bo gardło mi się zaciskało więc jak na siłe jadłam to rzygałam (przepraszam za szczegoly) a jak nie jadlam to tezyczka. wiec teraz podjadam co się da, troszkę obiadu jednego, potem drugiego, śniadań jem z 3 tak po troszku, a ty płatki na mleku bo najlatwiej wchodzą, potem banana a jak dam radę to grzanki ze szczypiorkiem i twarozkiem. ale jedzcie bo mi np lepiej jak zjem, idę dziewczyny spac bo nie chcę przecholować. dobranoc, jutro was poczytam

Agaficek, fajnie by bylo gdybysmy sie dostaly razem, ok bede dzialac ze skierowaniem od mojego psychiatry. Wlasnie...z tym nie jedzeniem, to przez nerwice, a jak malo sie je to wiadomo slaba jestem...i to podwaja moj stan, zawroty, omdlenia, staram sie jesc, naprawde choc nic nie smakuje jak dawniej... ale wiem ze musze jesc, choc mam zacisniete gardlo, wszystko traci sens i smak...nawet sex juz nie jest taki jak kiedys serio........:( przykro mi!! eh

Ja bym chciala jesc duzo, miec apetyt:( Leze w lozku zlaptopem i normalnie mam zawirowania w glowie i sie zastanawiam jak zasne.. nie chce juz brac hydroxyzyny..zawsze tak mam jak musze cos na drugi dzien zalatwiac;/ I przypomnilalo mi sie ze nawet jak dzieckiem bylam, to jak np mialam jechac do babci, czy na wczasy, czy do sanatorium to nie spalam cala noc z wrazenia.