Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz co zdradził mnie jak byliśmy parą, ze swoją byłą, w wojsku wiem że coś było ale nie wiem czy bzykanko, no a po ślubie to na kawalerskim mojego kuzyna, obmacał wylizał się z jakąś klientką na oczach moich przyjaciół i rodziny gdy ja z 7 miesiecznym maluchem czekalam w domu na niego, wrocil o 8 rano wiec pewnie zdradzil o tym sie dowiedzialam od jego siostry i rodziny dopiero gdy podjelam decyzje o rozwodzie bo nikt nie chcial sie wtracać. a to co znajdowalam na jego tel i poczcie to juz osobna historia

Gość agnieszkaficek

Madzik kobieca intuicja ja tak mam od miesiaca ze podejrzewam ze cos jest nie tak,ale ja mu pokaze zrobie te tipsy te warkocze pojde sie opalic,bedzie zalowal tej decyzji a jak wyzdrowieje na tyle ze bende mogla sama mieszkac umowie sie z takim kumplem tez fajny i ja mu sie podobam i dzieci mu nie przeszkadzaja nawt kiedys do mnie pisal zebym zabrala dzieci i z nim nad wode pojechala a ja mu ze nie bo mam faceta i tak nie wypada ale glupia bylam mialam jechac i tyle

Agnieszkaficek, jak ja sobie przypomnę młode lata z moim mężem to też miałam takie momenty, nienawiści do niego, bo lubiał dziewczyny uwodzić na słówka i jak się pokłociliśmy to nawet jedną zarwał i pod domem spacerował, a dziewczyny są naiwne i lecą na miłe słówka, ja ich spotkałam i po prostu przy niej dalam mu w pysk, a ona takie oczy zrobiła *co si dzieje*?, bo on jej nie powiedział że ma żonę (to było po urodzeniu tego dziecka martwego) ale ja ją uświadomiłam i spieprzała stamtąd jakby miała ogień przy du**e.

Agniesia jak ten pieprzyk jest okrąglutki i regularną gładką strukturę ma to nie jest groźny, obserwuj go, jak się nie zmienia to się nie bój niczego. Ja wczoraj jedno piwo wypiłam i tak myślę czy jeszcze do moich stresów to piwo mi nie *dołożyło*, że takie ciśnienie dostałam. bo alkoholu w tym piwa to nie piłam... uuuu, a może i dłużej, nie pamiętam nawet kiedy.

Piwo obniza cianienie:) Ja dziewczyny czesto pije piwo, rozluznia mnie. Jak nie wypije to chodze spieta cala itp. Dzien nawet udany, razem z mezem i corka spedzilismy czas na swiezym powietrzu przed domem, maz pokosil troche trawke no i piwko bylo, wiec wyluzowana jestem w miare. Boje sie jutrzejszego dnia bo musze pojechac z mezem do banku...juz sobie wyobrazam ze beda mi sie nogi uginac, i rece trzesc...niewiem czy wziasc xanax? jak myslicie kurcze sama niewiem:( Dziewczyny tak czasem sobie mysle czemu mnie to spotkalo, dlaczego nie moze byc normalnie? czemu dzien musi byc pelen lękow:( nie macie pojecia jak tesknie do tamtych dni, bez lękow..wszedzie wychodzilam, a teraz unikam wszystkiego:( moze faktycznie powinnam brac ten cital antydepresyjny, ale tak sie boje ze sie bede jeszcze gorzej po nim czula:( ehh. Aga ficek badz twarda, dasz rade!!! widzisz Tobie sie gorzej uklada, a mnie dobrze z mezem i obie mamy takie problemy, ja wogole nie rozumiem tej choroby...myslalam ze nerwica to jest choroba jak ktos jest nerwowy, wybuchowy itp, a ja taka cicha osoba...ehh moje objawy to zawroty glowy, to mi najgorzej dokucza...no i lęk przed np sklepem, bankami i roznymi instytucjami...MAM tego dosyc!!!!!!!! nie wierze w te wszystkie leki, afobamy, xanaxy nic nie wierze.........ponoc nerwicy nie mozna wyleczyc!!!!!!ona zawsze bedzie, taka nasza psychika zjebana!!!sory ale mam juz dosyc.. bo kuzwa zamiast cieszyc sie zyciem, to kazdy dzien jest dla mnie eznadziejny!!!!!!!! chce by bylo ok, wstaje rano, wmawiam sobie ze jest super swietnie...oszukuje sie bo wewnetrznie czuje pustke, lęk....kazdy dzien jest udawaniem przed innymi ze jest ok, a tlumie w sobie to wszystko!!!!!!!!!!! musze chyba porozmawiac z psychologiem..ale co to da niewiem. Nie uzalam sie nad soba, nie chce sie uzalac, wmawiam sobie , ze bede twarda ,silna...kur...de nie potrafie!!!A tak chce!! kiedys moglam wszystko, wszystko mi sie chcialo, a teraz...nawet do makijarzu sie zmuszam....do wszystkiergo!!Przeprowadzilismy sie do domku jednorodzinnego, bym mogla wychodzic, miec spokoj, cisze, i co?? nic!! KOMPLETNIE nic nie pomoglo:(( jestem zalamana, boze dlaczego tak sie czuje????Ja juz naprawd eniechce sie tak czuc...niektorzy pisza...ze zmagaja sie z nerwica iles tam lat...PRZECIEZ JA TEGO NIE WYTRZYMAM, NIE PRZEZYJE!!!!!!!:(((((((((((((((((((((((((((((((