Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Już zrobiłam wywiad o tym PAX-ie. Są to kapsułki mieszaniny ziół (melisa, kozłek, lawenda, morszczyn) witamin z grupy B, magnezu, potasu i wapnia. Ma on słabe działanie uspakajające więc nie jest szkodliwy, tyle, że piekielnie drogi. Myślę, że wszystko to znajdziesz w innych specyfikach i to dużo tańszych.

Ja też widziałam ten PAX...ale drogaśne...wolę to wszystko osobno łykać, szczególnie wit B comlex i magnez my nerwusie musimy to łykać, ja kupiłam sobie takie pudełeczko w aptece na cały tydzień i mam na każdy dzień przygotowany zestaw tabletek i nawet jak nie pamiętam czy wzięłam dziś czy w jakiejś porze dnia, to w pudełeczku widzę czy brakuje czy nie.

Gość agnieszkaficek

Agniesia niechce cie straszyc ale czytalam o tym pulsie i masz troche za niski na swoj wiek ale nie przejmuj sie moj facet tez taki ma i sie tym nie przejuje,dzis mialam super dzien ale teraz mam znow zle,myle czy nie pojechac na pogotowie tylko zastanawiam sie po co co im powiem ze mi slabo i sie boje.

Dziewczyny zejdźcie z obserwatora bo go zgorszycie i będzie się potem złościć na nerwicowców jak ma być psychoterapeutką:D forum to forum, kto chce pomóc niech i nie pyta i pomaga a kto chce się wyżalić to walcie!! Ja np teraz się czuję beznadziejnie. Powiedzcie mi czy macie takie objawy że macie uczucie lekkiego omdlenia, nogi z waty wam się robą, macię wrażenia jakbyście spadały ale to trwa sekundę ,stygniecie, serce zaczyna walić szybciej i oblewają was zimne poty? proszę napiszcie?? baskabaska, mi też się chciało śmiać jak zobaczyłam przerażoną minkę synka, kupkę pod nim, którą jedną rączkę pobrudził i trzymał w górze i jęczał tak że prawie płakał i nie spóścił na dół tej rączki aż nie była czystaa.:))

Witam Wszystkich. BojęSię , zajrzyj na watek Marciochy *Walka z nerwica natręctw myślowych *( jest drugi w tym dziale).Zamieścilam na nim to wszystko, co mi się udało zebrać na temat nerwicy natręctw myślowych. Na pewno znajdziesz tam informacje , które Ci pomoga zrozumieć,jak mozesz radzic sobie z tymi myslami.Objawy o jakich napisałas wskazuje, że masz ten rodzaj nerwicy. Ja Ci doradzam jak najszybciej skontaktowac się z lekarzem i z DOBRYM TERAPEUTĄ, gdyż przy tego typu nerwicy konieczne sa-moim zdaniem -jakieś leki stabilizujące no i psychoterapia .Pozdrawiam.

Witam dziewczynki i chłopców chyba? No jakiś sie w końcu pojawił. Ale się tu działo jak mnie nie było. W sprawie obserwatora moje zdanie jest takie, że oczywiście wolno się wypowiadać na tym forum, bo to forum, ale jakieś zasady uczciwości chyba obowiązują. To chyba powinna być jedna z podstawowych zasad psychologa. Posłuchaj kochana nam tu jest dobrze ze sobą i nie potrzeba nam osób, które będą tu mieszać. Więc jeśli chcesz pomagać to oczywiście dziękujemy (sorki dziewczynki że wypowiadam się za nas wszystkie - jeśli macie inne zdanie to napiszcie), ale jeżeli zwierzenia Agificek i rozmowa z nią potrzebne ci są do badań, które załączysz potem do swojej pracy licencjackiej czy magisterskiej to uczciwe by było o tym powiedzieć i poprosić kogoś z nas o udział w badaniu (ja w tym roku się broniłam więc wiem jak to wygląda). Myślę, że któraś z nas może nawet Agaficek zgodziłaby się na to z pełną świadomością. Ja ci powiem bez obrazy jak to wygląda (Agaficek sorki, że się wtraciłam ale jak to czytałam to coś się we mnie zagotowało). Wygląda to na wykorzystanie cierpiącej i szukającej jakiejkolwiek pomocy dziewczyny, którą i tak wiele kosztowało by sie otworzyć. Bardzo mi się podobało że w którymś momencie zareagowałyście dziewczynki. To tyle na ten temat. Miałam napisać jak po doxepinie. Więc bałam się jak cholera ale wczoraj w końcu wzięłam i było ok. Wszystkie lęki poszły precz. Nie żebym od razu fruwała, ale jednak moje samopoczucie się poprawiło. Pod wieczór trochę spać mi się chciało i sie położyłam i zasnęłam. Dlatego nie pisałam. Dzisiaj też go wzięłam ale rano po 6 przed pracą. Najpierw było kiepskawo, ale potem się poprawiło i wytrzymałam w pracy cały dzień. Zobaczę co będzie dalej. Ponieważ mogę brac ten lek doraźnie to spróbuję go nie brać w weekend. Będę pisać. Jeszcze zajrzę za chwilkę do Was, a teraz idę zapalić.

Gość agnieszkaficek

Agniesia co do papek he he to ja ostatnio tez chcialam zrobic ale mam tak swietna forme ze ani jednej nie zrobilam bo normalnie nie dalam rady sie podniesc na rekach.co do obserwatora to ja myslalam ze chce mi pomoc anie wykorzystac do jakies tam pracy i znow rozczarowanie,ale ja naiwna jestem