Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Agaficek wiem. Po prostu boję się jeszcze gorszego samopoczycia niż mam. Szkoda, że nie można wymienić sobie głowy na lepszą. Wtedy nerwica z pewnością by odeszła. Ja Cię podziwiam, że dajesz jakoś radę bez leków. Ja może gdybym nie pracowała to łatwiej by mi było próbować walczyć z tym bez leków. Jak nie miałabym siły po prostu nie wyszłabym z domu. Ach ma to swoje dobre i złe strony. Poza tym siedzenie w domu i tak nie gwarantuje dobrego samopoczucia. A szkoda. A ja się tak miotam, bo pracuję i nie chcę, żeby nie można było na mnie liczyć, bo zawsze można było.

Gość agnieszkaficek

Nie umiem z dziecmi wyjsc nawet na plac zabaw nawet do sklepu nie umiem z nimi isc po zakupy,na tyle dobrze ze moja siostra mieszka kawaled odemnie i tez jej dziecko idzie od wrszesnia do przeczkola tagze bedziemy razem chodzily z dziecmi je zanosic i razem ich odbierac zebym sie nie bala sama isc

Agaficek to Ci bardzo współczuję. Ja też tak kiedyś miałam, że bałam sie wyjść z domu. Teraz wychodzę ale nigdy sama. Zawsze ze mną mąż, albo mama. Ja dlatego się zdecydowałam na leki. Tylko mam chyba pecha albo taki strach we mnie siedzi że żadne z tych co próbowałam mi nie służą. pramolan wyeliminował mi co prawda większość objawów somatycznych, ale powodował straszne zawroty głowy i obniżał ciśnienie. W ulotce tego doxepinu też jest napisane że może obniżać lub podwyższać ciśnienie. Dlatego się boję go wziąść.

Ja wam powiem tak, albo oddajecie się całkowicie lekom i psychoterapii albo w ogóle nie zaczynajcie leków tylko zajmijcie się innymi wyjściami czyli tą psychoterapią. tych tabletek nie można lekceważyć, a dziś pół, jutro ćwiartka bo się boję. wiem co mówię!! Ale każdy ma inne dawkowanie więc wolę nie mówić że tak zawsze jest. brałam 3 tyg te leki i cofnijcie się o kilka postów i zobaczcie jakie emocje mną targały. pewnie bym wyszła z tego dzięki tym lekom ale jeśli to tylko moja psychika to muszę nauczyć się odróżniać panikę i nauczyć się z nią walczyć niż odejść w zapomnienie z nią bo mam półtora roczne maleństwo domu które na mame liczy, wiem że też macie dzieci i musicie same zdecydować brać czy nie, ale zanim weźmiecie ustawcie sobie cały dzień! ja w piątek mam panią neurolog oby mnie wsparła!

Gość obserwator

Dziewczyny bardzo wam wspolczuje ,przeczytalam kilka ostatnich postow i musze powiedziec ze karzda z was na swoj sposob jest silna ,jednak najbardzej boje sie o ciebie agnieszkaficek ...piszesz ze masz takie problemy w domu i dotego jeszcze ta choroba !Musisz sie usamodzielnic ,bo poco ci taki facet ktory cie nie rozumie..i nie wspiera

Gość agnieszkaficek

Obserwator tak mnie czasem doluje ze zabiera mi wszystkie sily,od 9 miesiecy stoje w miejscu czyli swoim mieszkaniu,nawet jak prosze zeby mnie zabral na spacer to mi gada ze ja nie jestem dziecko i ze nie bedzie mnie nanczyl i jak mam znow panikowac to lepiej zebym zostala w domu

Gość obserwator

Przykre to co piszesz jak osoba ktora cie kocha moze traktowac cie w taki sposob...dlatego stoisz w miejscu nikt ci nie pomaga a bez pomocy bliskich ani rusz...wydaje mi sie ze ten twoj facet wie ze jestes od niego uzalezniona i to wykorzystuje...jest to w twoim przypadku bledne kolo...

Gość agnieszkaficek

Obserwator tak dokladnie jest on wie ze bez niego sobie nie dam rady i to wykorzystuje,i od kiedy zachorowalam robi wszystko zebym go znienawidzila,ale mam nadzieje ze terapia grupowa mi pomoze do tego stopnia ze bende mogla sama wychodzic z dziecmi jak juz tego sie naucze to bedzie wielki plus.nawet jak przyjezdza pogotowie to sie ze mnie wysmiewa przy tej ekipie z pogotowia,a szkoda gadac to nie jest czlowiek to jest swinia pozbawiona uczuc.gdyby mu sie dzialy takie zeczy zrobila bym co w mojej mocy zeby bylo mu lepiej.

Gość obserwator

Jezu ... :( Kochana ty musisz sie najpierw go pozbyc ,bo nie ruszysz z miejsca ..ty robisz krok do przodu a on cie doluje i znowu dwa kroki do tylu..wspolczuje ci az mnie serce zabolalo jak to przeczytalam...mialam kiedys podobna sytuacje ...twoj los jest w twoich rekach...musze teraz wyjsc ,ale jesli masz ochote to potem jeszcze tu zajze...

Agaficek obserwator ma rację sama bym tego lepiej nie ujęła. Ale ja cię rozumiem, że z małymi dziećmi i tymi dolegliwościami ty się boisz zostać sama. Boisz się, że sobie nie poradzisz. Ty na serio pomyśl o lekach. Może ci pomogą i będziesz miała siłe na uporządkowanie tego wszystkiego. Ja wzięłam ten doxepin. Poczekam na efekty i napiszę. Na razie jest w miarę ok. Ja jeszcze dzisiaj jadę na akupunkturę. Może to wszystko razem jakoś postawi mnie na nogi. Aga ty sie trzymaj i nie dawaj. Już ci kiedyś napisałam że jesteś wartościową i dobrą kobitką. Nie znam cię ale to widać w twoich wypowiedziach. A poza tym złego diabli nie biorą. A nas dopadła ta ch....ra.

Gość obserwator

Agnieszkaficek...nie tylko na forum sa takie osoby ...nie znam cie nie wiem w jakich stosunkach zyjesz ze swoimi najblizszymi,ale napewno potrzebujesz zaufanej osoby ktora pomaga a nie pyta dlaczego jest tak a nie inaczej ...potrzebujesz zrozumienia ,ciepla,cierpliwosci a milosc ta juz masz nikt nigdy cie nie bedzie tak kochal jak twoje dzieci ..bezwarunkowo...