Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Mój jeszcze nie bawi się w malowanie śian, póki co śmiać mi się chcę gdy babcia synka nam pomaga rano i go bierze, maly jest taki urwis, przy mnie taki nie jest a babcie swoją w bambuko robi cały czas:))) nie przeszło mi, boję się ciągle, i mi słabo, siedzę właśnie na ogrudku

Aaaaaa,co my widzieliśmy, obok mnie była wielka pajęczyna i motyl się w nią wplątał, i wstałam by go uratować ALE nie zdąrzyłam pająk jak się rzucił na niego i już ten motyl się nie ruszał, a mój synek póltoraroczny stał, patrzył się i krzyczał: :*jaaaaaaaaaa.....* i go do swej jamy chce wsadzić, a jaki on wielki, nawet minuta nie mineła! okropność. fuj

Cześć wszystkim !!! Ja mam takie pytanie czy często przy naszej nerwicy lękowej występuje kołatanie serca czy szybki puls ?? Czy to może mieć jakieś skutki ?? Naczytałam się o migotaniu komór,przedsionków itp. Czy w sytuacjach stresowych i napiętych może dojść do czegoś takiego ? Czy trzeba mieć stwierdzoną jakąś chorobę ?? Nieraz mam wysokie ciśnienie 147/75 itp. Proszę Was o jakąś odpowiedż !!!!!!!!!

Witam dziewczynki. Ja dzisiaj byłam w pracy pierwszy dzień po urlopie. No po prostu masakra mówię Wam. Tak źle się czułam, że już myślałam, żeby wziąść ten lorafen ale się bałam. Miałam wszystko kołatanie, lęki straszne, zawroty głowy, słabo mi się robiło. Tak sobie powtarzałam, że to nerwica i jakoś wytrzymałam. Jestem już w domu, ale mi nie przechodzi. I jeszcze zaczęła mnie boleć głowa, chyba z tego stresu. Boję się. Dzisiaj wieczorem jadę do psychiatry. Ciekawe co mi powie, może coś wymyślił specjalnie dla mnie. Ja rano też miałam szybkie bicie serca ale nie zmierzyłam, bo nie chciałam się zdenerwować.

Agnieszkaficek, a przygotowujesz dzieci na przedszkole?, bo ja miałam straszne jazdy z córką jak ona szła do przedszkola, a ja do pracy (jeszcze syna nie miałam wtedy), to wszystko zależy od dziecka jak to przyjmie, ja przżywałam to razem z nią i mimo, że wróciłam do pracy tylko na 3/4 etatu to normalnie nie mogłam pracować wiedząc, że ona tam nic nie je, mdli ją i tęskini, tak się czułam jakbym do domu dziecka ją oddała, histeryzowała strasznie, I ze względu, że zaczęła chorować, zwolniłam się, a miałam fajną pracę, potem brałam takie prace chałupnicze, żeby w domu siedzieć.. to zszywanie skrojonych ciuchów, to szycie portfeli ze skóry i takie tam różne jeszcze, w sumie to był ciężki chleb, bo pieniędzy mało, a w domu burdel.

Witajcie kobiety. Wróciłam! I to dosłownie . Pisałam Wam, że dostałam migreny. Słuchajcie, miałam taki ogromny atak, że mój mąż nie mogąc patrzeć na mnie jak wyję z bólu w niedzielę zawiózł mnie na izbę do szpitala. Ponieważ byłam już w tak strasznym stanie(odwodniłam się od wymiotów) zostawili mnie na obserwację. Dostałam blokadę i podpięli do kroplówek. Słyszałam w nocy jak pielegniarka wchodziła na salę i stała nad moim łóżkiem. Wczoraj rano wzięli mi krew do badania. Potem jak pytałam czy wyjdę dziś do domu to lekarz powiedział, że muszę jeszcze dzień zostać, bo się im moje wyniki nie podobają. Mam tak niski poziom elektrolitów, że mnie nie puszczą. Dzisiaj rano znów mnie kłuli ale póżniej lekarz jak przyszedł to powiedział, że dzisiaj wyjdę. Wypytywał mnie na co choruję, od jak dawna mam te migreny, czy ktoś w rodzinie to ma i dostałam ochrzan czemu tak pózno się zgłosiłam. Ale już jestem w domciu. Słaba jak gówienko ale u siebie. Wertuję własnie kartę wypisu i te wyniki. Te z drugiego badania lepsze a przynajmnie bliżej normy. tylko jedno mam powyżej. Jakieś MONO 11,1 a norma to 2-10. I to mi siedzi teraz w głowie, że coś nie tak. Nie wiecie czasem co to jest to mono? jeszcze jakieś ALAT i ASPAT mam bliżej tej dolnej granicy normy. Ale może nie jest to grozne skoro mnie wypuścili. Kazali się zgłosić do rodzinnego ale ja poczekam na moją dr. W piątek już przyjmuje.