Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Chyba się uzależniłam! Pierwsze co jak wróciłam z pracy to biegiem do kompa i na to forum. Czytając to wszystko przeraziłam się,ile się może wydarzyć w ciągu jednego dnia. Co ja się tu dowiaduję. AGAFICEK! przysięgnij na życie swoich dzieci, że już nie bierzesz amfy i nigdy jej już nie wezmiesz!

Zbliża się wieczór a ja znów zaczynam bez celu chodzić tam i spowrotem, od wczoraj wieczór do teraz nie wziełam żadnej tabletki oprócz magnezu b6. zaczynam czuć się roztrzęsiona ale staram się nie skupiać na swoich dolegliwościach fizycznych bo spanikuję i będzie źle.

Widzę dziewczynki, że dzisiaj dzień dobrych pomysłów dla dzieci. Przynajmniej wesoło jest (no a później trochę roboty). Agaficek wykąpałaś już tego biednego psiaka? Mnie znowu boli głowa. Już wysmarowałam się amolem, na trochę ulży. Dziewczynki czy wy też tak macie, że jak trochę wysiłku niewielkiego to wam serducho wali szybko? U mnie dzisiaj tak się dzieje i zaczynam się denerwować. Magdzik23 trzymaj się!

Jadwigaszpaczynska! wybacz ale poszperałam sobie w wiadomosciach, które dodajesz na forach. Zauważyłam, że wszędzie polecasz czytanie książek, które rzekomo pomagają poznać i pokonać nasze objawy. Otóz ja uwielbiam czytać książki, ale nienawidze tych o chorobach, smierci itp., bo od czytania o tym mam wszystkie objawy tam opisane. One mnie tylko straszą i dołują! Więc pytam, czy mam to czytać po to aby się jeszcze bardziej nakręcać?

Musze pozbyć się cisnieniomierza z domu. Zazwyczj mam bardzo niskie cisnienie w granicach 100/70 i też nałogowo go sobie mierzę. Jak mi podskoczy do 120 to od razu się denerwuję, mierzę jeszcze raz, cisnienie takie samo tylko puls dużo wyższy. Ale to chyba od nerwów. Jeżeli mój mąż miewa 240/160 i żyje (leków nie bierze oczywiście, bo woli piwo) to może mnie przy 120 nic się nie stanie?