Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Agaficek Aga1791 ma racje jestes wartosciowa kobietą i nigdy nie mow o sobie zle zwłaszcza przy swoim facecie. Pamiętaj. Dziewczyny ja od rana jestem roztrzęsiona,sciska mnie w klatce boli głowa i oczy. Moj mąz byl na policji bo jego ojciec do niego skoczyl,a miarka sie już przebrała. I wiecie u nas to jest takie prawo popiepszone,kazali mu iśc do lekarza,a lekarz do innego i poprostv to olał. Ale mu tego niepopusci. A i powiedział mu,ze nie zobaczy wnuka za to ze taki wredny jest,a on ze mu ten wnuk zwisa. Ja tez juz donazywalam tesciowej. Niechce miec nic z nimi wspolnego i moj maż też przejzal na oczy.

Wiesz co agaficek ja teraz czytam o akupunkturze. Wiele lat temu byłam na takiej sesji na migreny i po nich miałam spokój na ponad rok. W zeszłym roku też wzięłam dwie sesje i z perspektywy czasu patrze że one mnie troche postawiły na nogi i głowa też dała odpocząć. Chyba znowu zrobię sobie powtórkę, bo moja internistka powiedziała, że na bóle głowy na pewno pomoże na 80%, a na nerwicę w 50%, że trochę ulży. Ja sie tak do tego zbieram, bo to kosztuje sporo, bo trzeba wziąść conajmniej 10 zabiegów potem przerwa 3 tygodnie i znowu 10. Ale najważniejsze, żeby lekarz co to robi był dobry.

Agnieszkaficek ja też sobie wmawiam różne choroby. Już mój mąż się na mnie przez to denerwuję, ale tak trudno uwierzyć, że nerwica potrafi spowodować takie bóle i różne inne dolegliwości z ciała. Teraz mi się przypomniało, że ta lekarka do której chodziłam na akupunkturę (ona jest naprawdę lekarzem), też chorowała na nerwicę i akupunkturą się z tego wyciągnęła. Cholercia prawie rozgotowałam makaron do rosołku tak mi tu z wami dobrze.

Witam Wszystkich. Baskabaska, zeby poradzić sobie z nerwica na swój sposób musialam przeczytac mnóstwo przeróznych książek. Wiem jaka wiedza, jakie informacje sa potrzebne zeby poradzić sobie z nerwica. Żeby zdobyc informacje zawarte w takim jednym artykule jak *Zachwaszczony umysł*, musiałam się sporo naczytac .Umiem rozpoznac który tekst jest pomocny w wychodzeniu z nerwicy.Żeby wyjśc z nerwicy SKUTECZNIE trzeba porozwiązywac swoje wewnętrzne konflikty, przepracować tzw.krzywdy dzieciństwa,powybaczac je, nauczyć się asertywności, zdrowych granic, relacji ,zasad partnerstwa.Ja się tego wszystkiego musialam nauczyć, dlatego dziś czuje się szczęsliwa.DOBRA WIEDZA TO NAPRAWDĘ POTĘGA.Rozmawiam na gg z kolezankami, które wcześniej udzielały się na wątku i które przyznały, że nie chciało im się czytać przydługich tekstow.Ale teraz to nadrabiają, gdyż wiedzą już co czyni je silniejszymi.Ale wybór jak sobie radzić z nerwica nalezy do Was. Ja załozyłam ten wątek po to, żeby zamieścić na nim WSZYSTKO, CO MOŻE POMÓC W WYJŚCIU Z NERWICY I STANIU SIE OSOBĄ SZCZĘŚLIWA jak ja. Polecam Wszystkim wczytac się uważnie w posty osob, które poradziły sobie na swój sposób z objawami i zrobić sobie z nich takie streszczenie, z którego będziecie korzystać w chwilach kryzysowych.Poza tym takie samo streszczenie mozna sobie zrobić z wszystkich tekstów tego mężczyzny, który wyszedl z nerwicy :moja-nerwica.republika .pl ( na pasku opowieści pod WYZDROWIEĆ sa takie super teksty jak PODDAJ SWÓJ SKARB, OSTATECZNE WYZDROWIENIE, OBJAWY itd). Moja przyjaciółka korzystała z akupinktury przy migrenowych bólach głowy, a kolejna miala robiona akupunkture przez lekarza psychiatrę , u którego sie leczyła na nerwice. Pozdrawiam.