Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Agnieszkaficek, mi tez tak słabo ze spac aż nie mogę, teraz z synem leżałam bo on spał ale nie mogłam zasnąc bo mnie słabość nie pozwalała mi zasnąć, wzielam juz ten xanax wiec moze az tak nie bede sie denerwowac. tez mi w szpitalu kazali brac persen ale jak poszlam do neurologa to kazal nie brac takich rzeczy:/ głupia tężyczka, głupie lęki

Macie tak ze o czyms myslicie ale boicie sie to na glos powiedziec bo boicie sie ze to sie sprawdzi?? ja tak mam, to kolejna fobia:/ tezyczkę czuje ciagle, nie wiem czy mdleje czy stoję czy co zaraz sie stanie, najgorszy jest ten nerw we mnie bo nie pozwala mi to spac a jak nie spie to mama gorsza tezyczke ale ja mam bo sie denerwuje a denerwuje sie bo ją mam:/ bledne kolo. poznałam kolejnego chlopaka, przez net, ale milo gdy ktos chce cie blizej poznać:)

Tak magdzik23 ja też tak mam, że tylko myślę o niektórych rzeczach ale nie mówię, mam np. jedną taka tajemnicę co mi jedna lekarka(już ją zmieniłam, bo glupoty gadała) powiedziała i jak komuś to opowiadam to jeszcze nikomu głośno nie powiedziałam tego jednego konkretnego zdania, bo to jest złe i nie chcę, żeby się sprawdziło, przez gardło mi to nie przechodzi.

Baskabaska dzieki... keidys bralam persen i bylam bardzo ospalaa bo juz w skzole braly mnie stresyy cala sie trzeslam serce mi walilo jak nienormalne... balam sie odpowiedzi tlyko wtedy nie myslalam o tym ze zemdleje teraz tak mam to ejst straszne na samam mysl jak mam jechac gdzies autemmm wydaje mi sie ze kreci mi sie w glowie jeszcze roznego typu nerwobole scisk w klatce piersiowej... nie wiem strasznie sie boję rodizcom nie powiem poniewaz wstydze sie nerwicyy chcialabym isc do psychologaa bo wiem ze jak ebde caly cza so tym myslec to predzej czy pozniej na pewno tam wyladuje...boje sie maturyyy mysle zbey nie isc po co sie stresowac i myslec o tym czy bedzie mi bilo mocno serce i lapy drzalyy... czasami mam wrazenie ze poprostuu serce mi nie bije czuje sie tak lekko... dziwne to jest

Znów me samopoczucie zaczyna być beznadziejne, znow wszystko staje sie takie nierealne i takie bezsensu że aż to uczucie boli, jakbym miala zaraz zaczac panikpowac albo jakby cos mialo sie stas:((( plakac mi sie chce, wzielam xanax ale znow cos mnie bierze, co robić z tak silnymi emocjami

Baskabaska...no moze faktycznie sprobuje ;) pediatra przepisal mi Atarax lek uspokajajacy tyle ze ja wariuje z mysla ze mam brac leki teraz boje sie ze serce mi stanie jest mi slabo kreci sie w glowie boje sie ze nie oddycham a jak wezme ten lek to pewnie bede panikowac na tej sali i nie napisze tej matury bo pewnie bedesie bala i sprawdzala czy oddycham... to wsystko jest jakies chore ;( Sama juz nie wiemco mam robic.... miesiac mam to gowno(nerwice) a oszalec idzie a co dopiero pozniej.... jakie to jest dolujace

Madzik23 ja po takiej prawdziwej kłótni z mężem,gdzie w grę wchodził rozwód,postanowiłam sobie,że bede twarda i silna,a nerwicę bede olewac. Wiadomo,że nerwica jest,ale staram sie nie zwracac uwagi na jej objawy,zajmuję sie czyms,a te okropne mysli olewam. Wiem,ze to trudne co pisze,ale stwierdziłam,źe nie ma sensu uzalac się nad sobą,tymbardziej,ze nikt naokoło niechcial mnie słuchac,kazdy mi mowił wez sie w garsc i nie wymyslaj tyle. Czułam się jak wariatka wtedy. A popatrz nerwica tak owszem jest to cos okropnego,ale to cos jest w naszej psychice,a są ludzie,ktorzy mają o wiele gorzej. Więc powinnismy brac zycie takie jakie jest. A nerwice i leki jak nie mozemy sobie z nimi poradzic to poprostu leczyc. A poznałam jeszcźe taka kolezanke,ktora sie niczym nie przejmuje,jak ja coś boli,to boli ma to w nosie i biore z niej przykład.