Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Megi71, neurolog raczej nie leczy nerwicy, wysyła do psychiatry, jedynie może prywatnie lub tak jak Ty masz jednego co Cię leczy od dawna na inną dolegliwość to przy tej okazji coś przepisze na nerwicę ale to jest jego dobra wola. Deszcz nas zlał dziś niesamowicie na spacerze (ale schowaliśmy się pod markizą), było urwanie chmury ale tylko z pół godzinki i koniec, ludzie hurtem uciekali z plaży na boso i kocami przykryci...ale był niesamowity widok...panika totalna.

Jak zwykle wertuję sobie różne stronki i znalazłam sobie do sciągnięcia za free metodę relaksacyjną dr Jacobsona. Trzeba tego słuchać w ciszy robić to co lektor czyta. Są to takie ćwiczenia polegające na napinaniu i rozluznianiu mięśni począwszy od twarzy potem ręce, brzuch i nogi a wtle słychać szum fal. Taki rodzaj medytacji. Chyba to dobre będzie, bo jest dużo pozytywnych opinii. Jak spróbuję to napiszę

Megi71, wklej nam tu link to sobie też obejrzymy i spróbujemy tego Jacobsona... Albo najpierw spróbuję tak jak Magdzik radzisz. A deszczyk już u nas nie pada ale ciemnawo jest. Teraz jestem podenerwowana, bo mąż się szykuje do wyjazdu, a ja ciągle mu o czymś przypominam żeby nie zapomniał, bo powiem Wam, że wszystko na mojej glowie, nic nie wie gdie co leży w domu..haha.

Dziewczyny jak dalej macie problem ze ściągnięciem to jutro napiszę jak to można też ściągnąć bezposrednio na komórkę za 1 smsa. Znalazłam i taki sposób, lepszy bo się to dobrze słucha przez słuchawki. Dzisiaj się już pożegnam, bo muszę się przygotowac na jutro do pracy. Miłej nocki, pa!