Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Agaficek jeszcze raz przeczytałam ulotkę. NIGDZIE nie pisze, że to PSYCHOTROP. MOże to taka ogólna nazwa wszystkich leków działających uspokajająco. MYślę, że bardziej boisz się tego słowa niż samego leku. MASz przykład na mnie. NIE jestem po nim otumaniona, senna ani otępiała wręcz przeciwnie dodaje mi energii i nie wyobrażam sobie gdyby mi go zabrakło. JEżeli nigdy nie brałaś takiego leku to na początku możesz być lekko senna, wystarczy następnym razem wziaść mniejszą daweczkę. Ta sennosc to własnie objaw, że lekarstwo działa!

Gość Magdzik23

Aaaa.......dziewczyny od 2 miesięcy zostałam sama w domu, panika naramieniu mi siedzi, co prawda me młodsze rodzenstwo jest, ale przy mej chorobie oni sie nie liczą, nie daja mi poczucia bezpieczenstwa, zaraz do kumpeli zadzwonie by przyszla, ale walczę, walczę. wziełam xanax bo znów się robiłam roztrzęsiona.

Gość agnieszkaficek

Madzik wiem cos o tym jak ja napoczatku mialam sama zostawac to dzwonilam po taka znajoma ktorej musialam placic ze mnie pilnuje ale juz mi to przeszlo bo szkoda mi kasy na to, powinnas czesciej sama zostawac ja tak juz pozniej robilam ale nauczylam corke na pogotowie dzwonic dla pewnosci nauczylam ja adresu ile ma lat i co ma robic w takiej sytuacji i obok mnie mieszka pielegniarka to tez czasem do niej zapukam zeby ze mna posiedziala asz mi nie minie

Ja mam 50 a najniższa dawka, żeby cokolwiek zadziałało to 0,25. w opakowaniu jest 30tabl. Dają się łatwo podzielić, więc wychodzi ekonomicznie. STARAm sie oczywiscie brac to minimum, czyli połóweczkę. dopiero jak czuję, że dostaję poteżnej paniki to biorę całą. I CO NAJWAzniejsze alprox jest lekiem szybkodziałającym i krótkotrwałym. PO 4 godzinkach mogę się napić małe piwko i nic sie nie dzieje.

AGA TYLko nie myśl, że CIE namawiam do picia alkoholu. JA TEz go nie piję, bo się boję go łączyć, ale tak mi nawet powiedziała dr. kiedy zapytałam jej czy mogę wypić toast na weselu. Przecież nawet alkoholiczki leczące się biorą leki a niemożliwe jest, żeby nic nie wypiły w międzyczasie. TO TEŻ Mi mówiła moja dr

Gość Magdzik23

HA wiecie co, nie wiem czy z ksiazki czy skad, sobie dzis przypomnialam że jesli robi się cos a to cos nie przynosi skutkow pozytywnych a same negatywne to wtedy trzeba zrobić coś co myślimy ze jest negatywne a jednak przynosi skutki pozytywne, za tą akcję co moj mąż zrobił, zadzwonilam do jego matki niedawno i powiedzialam o rozwodzie, z jakiego powodu ten rozwod, o to co teraz robi po rozwodzie. mama meza bylego powiedziala ze zawsze bede jej coreczka mimo rozwodu i ze przeprasza mnie za syna i dziekuje za telefon. a 5 mint pozniej maz dzwoni i mowi że bede mieć przeje.....za to ze zadzwonilam,ale nie obchodzi mnie to bo pozbyłam się ciężaru z serca!! jest mi lżej!! i skutki są akurat pozytywne

Gość Magdzik23

Tesciowa powiedziala ze przyjedzie i bedzie mnie wspierac. a gnojowi napisalam ze to syna babcia i ma prawo wiedziec oraz ze jest niewporzadku do mnie i do syna wiec niech teraz na mnie nie liczy i da mi spokoj , bo zajmuje sie od tej pory soba i synam a nie nim, i niech idzie dowartosciowac sie do swoich kolegow i sprzeda im jakas historie, odpisal tylko pierd.....sie suko. fajnie , co? nie bede sie denerwowac ale tak mowic do bylej zony i matki jego syna ktora zawsze serce we wszystkpo daje. pfff zrobilam kolejny krok do przodu, niedlugo tesciowa przyjezdza:D hihihi

No widzisz magdzik, masz wsparcie w swojej tesciowej i dobrze. Trzymaj z nią sztamę, bo Cię będzie bronić a ona jako matka Twojego byłego zawsze będzie mieć wpływ na swojego syna i będzie go strofować jakby co. Powinnaś utrzymywać z nią dobry kontakt i czasami dzwonić pytając o poradę. Ucieszy się. Przecież Twój syn to jej wnuk! Nie wierzę, żeby jego dobro było jej obojętne. Zrobiłaś krok naprzód, więc się nie zatrzymuj i przyj do przodu!

Gość Magdzik23

Agnieszkaficek a ja się po tym leku czuje jak nakręcona, w zaleznosci za co się zabiorę, to jak nie skonczę to nie ma opcji bym się oderwała, ten lek xanax który biorę ,pol tabletki nie daje żadnych objawów oprocz tego ze juz nie jestem roztrzesiona i mi mijaja mysli o lękach więc jest lepiej a i agnieszkaficek i reszta nerwusek lekarz moj powiedzial ze to sa tabletki ktore sa o przelduzonym dzialaniu, czyli nie zaczynaja dzialac po 15 minutach ale rozpuszczaja sie powoli, stopniowo, ok 40 minut i daja dopiero powolne poprawy, dlatego ja nigdy nie patrze na zegarek gdy je biore i mowie jak sie gorzej poczuje, po wzieciu czasem od razu:/ taka juz nerwica, tez sie boje lekow, no wiec mowie, eh dopiero za 40 minut zacznie dzialac wiec co ja sworuje, potem znow gorzej sie poczuje, i znow to samo powtarzam az zapominam o tym, dzien mija i wiem ze juz bedzie dobrze bo mowie sobie,a juz mija ta tabletka w dzialaniu,m nic sie nie dzieje bedzie juz lepiej. i taK Co dzien:)