Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dziś od rana latałam... Załatwiałam ostatnie sprawy związane z wylotem... U mnie upalnie cały dzień, w pewnym momencie gdy przechodziłam przez centrum miasta zaczęło mi się robić *dziwnie* bałam się,że zaraz spotkam kogoś znajomego i zacznie ze mną rozmawiać,a ja jakaś odległa, nieobecna... rozkojarzona... Marzyłam żeby już być w domu.. Minęło jakoś.. Później w domu znowu to samo... znowu minęło... wieczorem , teraz znowu dziwnie... Jak tak będzie przed snem to wezmę tabletkę... Ale i tak jestem z siebie zadowolona bo dziś dałam radę kilka razy chociaż było ciężko... W następnym tygodniu wylatuję... Boję się,że w samolocie będę miała jakieś *jazdy*. baskabaska pierogi! mniam! :)

Gość agnieszkaficek

Bedziemy trzymac kciuki dasz rade!ja mam zawsze takie bole w miesiaczke ze nic mi nie pomaga jak bylam mlodsza a mieszkalam z mama jeszcze to kilka razy mama musiala wzywac pogotowie bo z bolu mdlalam,a najgorzej w lato bo to i cieplo i slabo duszno itd

Gość Magdzik23

Ja dziś obudziłam się w dobrym humorze, potem byłam zła że mogłam rozwalać wszystko, potem płakałam bo było mi przykro z nerwów, znów się zdenerwowałam na chorobę moją, chwilę pouśmiechałam a teraz załapuję kryzys i jestem nie do ogarnięcia. xanax wziełam ćwierć. jestem beznadziejna we wszystkim co robię, jestem do dupy, wkurzona na byłego męża bo me dziecko olał znów dziś i mi przykro, i krzyczę i ciąglę chodzę tam i spowrotem, ucisk w głowie i ból chwilowy nie do zniesienia. też tak macie?? chcę sięogarnąć, odmawiam wszystkim wyjśćia, sama wyjśc nie mogę, jechac nad morze nie mogę, nic nie mogę, nic nic nic.

Gość agnieszkaficek

Madzik23 ja tez tak mam ze na wszystkich krzycze i jestem na wszystko zla i wszystko mnie denerwuje i plakac mi sie chce bo jestem bez silna w tej chorobie a dzieci matki potrzebuja a mnie przez ta chorobe matka nazwac nie mozna tez placze bo nawet na glupi basen nie umiem z nimi isc a to sa moje kochane dzieci,na spacer tez nie umiem bo jak juz wyjde to po chwili wracamy biegiem bo mamie sie cos robi

Gość Magdzik23

OH JAKIE TO OKROPNE. aż nie wiem jak mam się z ludzmi umawiać. bo mlode mamusie tu sobie jesteśmy na jednym osiedlu i nie wiem co robić gdy naprawde się zle czuje a to słonce przygrzewa a synek tak bardzo chce wyjsc. wczesniej po troszku samam wychodzilam i z rodzicami jezdzilam by maly sie wyszllam ale teraz to juz przegiecie jest. bo nigdzie nie pojde

Gość agnieszkaficek

Niewiem co ci doradzic bo mam tak samo nie wychodze nigdzie wszedzie chodza dzieci z moim facetem a od wrzesnia ida do przeczkola i niewiem jak bende ich zaprowadzac sama rano.tobie zazdroszcze ze masz rodzicow bo ja bym tak chciala do mamy czasem przytulic jak mi ta zle i ciezko

Witam wszystkich. mam 18 lat i od około dwóch miesięcy mam różne objawy typu kłucie serca i ból pleców po stronie lewej, bóle i zawroty głowy, bóle mięśni i stawów. Dwa miesiące temu miałam napad gdyż wystraszyłam się że umieram ponieważ zaczeło mi sie robic słabo i wtedy wlasnie spanikowalam serce walilo jak oszalałe i rece cale dretwiały gdy pojechalam na pogotowie zmiezono mi cisnienie i zrobiono EKG i nic wszystko dobrze pan powiedzial zebym wyluzowala bo jestem zdrowa a sie przejmuje . Po kilku dniach chodzenie i zamartwiania sie co mi jest mialam podobne objawy tylko zaczely mi dretwiec nogi ogólnie źle sie czułam odczuwałąm ciągly niepokój. Postanowilam z mama pojechac do szpitala gdzie opowiedzialam o moich objawach i zostalam w szpitalu tam miałam robione EKG krew mocz echo serca próbe ortostatyczna badanie dna oka i wszystko w porzadku. Miałam też konsultacje psychologiczna gdzie pani psycholog powiedziala mi ze przyczyna może być lęk i strach o zdrowie i życie. Wyszłam ze szpitala i od dwóch mieisecy mam ciągle te objawy jak nie boli mnie serce przez kilka dni to potem mięśnie nóg i rąk i głowa lub kark oraz takie dziwne uczucie w płucach jakby lęk raz miałm napad drgawek i sie strasznie wystraszylam...juz nie daje rady... boje się ze jestem na coś chora ze umre. Codziennie praktycznie mam napady płaczu, boje się kłaść spac, boje sie zostawać sama w domu, caly czas o tym mysle szperam w necie i wmawiam sobie coraz to nowe choroby, nie moge przestac o tym myslec... Jest to strasznie ciężkie dla mnie... Jak myślicie jest to nerwica czy moze jakas inna choroba ???

Według mnie najważniejsze jest to, żeby pozbyć się tego lęku, bo to głównie on nas nakręca, ja teraz tak jak ivette nie mam takich lęków i nie czytam na necie objawów to jakoś to życie w miarę dobre jest chociaż powodów do stresów mam stale ale inaczej to przyjmuję. Kiedyś też stale czytałamw necie różne objawy i dosłownie wszystko mi pasowało i byłam miękka jak wata, jeszcze gorzej się czułam tzn. nadawałam się tylko do szpitala ale jeszcze myślałam i szybko zamykałam kompa i mówiłam sobie, że *dosyc tego czytania*! Teraz ostatnio tylko czytam objawy bólów żołądka u męża, bo straszne ataki ma i nie chce do lekarza, bo jak kiedyś się zgłosił to po 3 dniach uciekł gdyż nic mu tam nie robili tylko leżał i nic mu jeść nie dali, bo obserwowali...haha...nic mu specjalnie nie wykryli i tak się męczy z tym w domu, a ja...no cóż...uciekam z domu, żeby mnie szlag nie trafił...

Nie gastroskopi i przeswietlenia kregosłupa nie miałam... te badania ktore podałam że miałam robione są dobre... boje sie że jestem chora i w zasadzie cały czas o tym myśle... Przeczytałam w necie że może to być nerwica hipochondryczna jak myślicie jest to mozliwe?? bo wmawiam sobie wszystkie mozliwe choroby naczytalam się o SM i sie teraz boje i caly czas mysle ze jestem na to chora...