Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Magdzik23

Byłam dziś u Pani neurolog, mam nerwicę lękową i kazała mi pani brać xanax , nie czytać ulotek bo nerwicowcy mają wszystkie choroby jakie przeczytają i nie chcą się leczyć bo boją się tabletek, coś o mnie opowiadała:)) niestety powiedziała że to nie jest angina więc nie mogę wymagać że będę wyleczona za 2 tygodnie. cały dzień płaczę bo wszystko mi się wydaje takie denerwujące i przykre, wszystko, chodzę i płaczę i zła jestem na tą chorobę i jeść nie mogę:( tak mi trudno jeść, zero apetytu, do tego podejżenia depresji. kiedy te nerwy mnie opuszczą, no kiedy!! już przez te nerwy mam taki stresss!! i te tabletki , już powoli wszyscy się dziwią że tak przeżywam wszystko. boję się o mego synka.

Gość Madzikmm

Witam, wszystkich bez wyjątku kielce lubię się buntować ogranicza mnie nerwica :):) Agnieszkaficek czasem palę jak wypiję pifko kusi podwójnie Ivette nie miałaś większych lęków podczas ciązy?? Wiesz strasznie się boję nie mogę się zdecydować wiem że to jest głupie ale ostatno sobie pomyślałam że gdybym jużbyła to fakt i sie bedę cieszyć ale tak to do takiej decyzji długa droga..... Ja mam straszne sny, właściwie codziennie coś mi się śni, czasem jest to znośne czasem bardziej męczące, albo tak realne że budzę się bardziej zmęczona niż przed snem..... najgorsze jest to że później sie zastanawiam czy to się spełni czy co i w głowie mam niezły bałagan, dziś tak mnie te sny zmuliły że kompletnie się nie nadawałam do prowadzenia auta kompletnie..... i to poddenerwowanie.... Chętnie oddam w dobre ręce...ale wy swojego macie nadmiar :P Właśnie na mazowszu przebiło się słonko już zapomniałam jak to jest gdy nie pada :):)

Gość agnieszkaficek

Madzik 23 ja jak sie dowiedzialam ze mam nerwice swiat mi sie zawalil i najbardziej zaczelam plakac jak kiedys na pogotowiu mi taka pielegniarka i pani doktur powiedziala ze nerwica jest nie uleczalna i ze jak sama sobie nie pomoge to mi nikt nie pomoze do dzis jest mi ciezko nawet bardzo ale ja wlasnie nie biore lekarstw bo sie boje

Agnieszkaficek - TO CI BZDURY POWIEDZIELI NA TYM POGOTOWIU!!!!!!!!!!!!słow mi brak, nerwica jest uleczalna, tylko ciężka praca nad sobą i psychoterapia , ale jest wyleczalna, jedno tylko jest pewne, lekami jej nie wyleczysz - idż czym prędzej na psychoterapie !!!!! magdzikmm - w ciąży nie miałam nic, u mnie pojawiło się wszystko po urodzeniu dziecka, ale nie sugeruj się tym, to kaŻdy ma w sobie problem, niekoniecznie związany akurat z urodzeniem dziecka, także w twoim przypadku może być inaczej i np. ci wszystko przejdzie:)

Gość agnieszkaficek

Ivette ja chodze na ta psychoterapie ale do tej lekarki co mi powiedziala ze niewie jak mam radzic z lekami sa psychoterapie grupowe ale w innych miastach a ja nie dam rady dojezdzac a po drugie niemiala bym z kim dzieci zostawic codziennie na te pare godzin dlatego taraz 14 mam ostetbie wizyte u tej pani psychoterapeutki i powiem ze rezygnuje i poszukam innej

Agnieszkaficek - tak nieleczona się nasila, powiem ci ze najlepsza jest grupowa, ja urodziłam dziecko, maiłam 5cio miesieczne załatwiłam sobie też opieke i poszłam , bo wiem ze bez niej bym nie dała bym rady, także pomyśl, bo w końcu trzeba z tego wyjsc a to jedyna droga, wieć trzeba zrobić wszystko żeby iść i się wyleczyć, pomyśl o tym że dzieki temu można odzyskać spokój i zdrowie :)

JutroBedeIdealem, weź ten atarax, bo napewno będzie Ci lepiej, ja też kiedyś nsię bałam zaczynać brać jakieś nowe leki i dopiero brałam jak już innego wyjścia nie było, albo pogotowie i szpital (tego najbardziej nie chciałam) albo szybko leki w domu, najwyżej to będziesz senna i zobojętniała, a sen to zdrowie... agnieszkaficek, te nasze objawy są tak różne i dziwne, ża nawet opisać ich nie sposób, ja miałam ich dziesiątki, a teraz to mam często taki dziwny koniec języka, niby podszczypuje niby piecze ale tak lekko i nic na nim nie widać żeby był czerwony czy coś i wyczytałam na necie, że to właśnie jeden z objawów nerwicy, tak że jak będziesz się leczyć to te dziwne objawy pomału ustępują.

Zuzanna777, ja piję ten magnez: http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=fr&u=http://www.terredefemme.com/le-chlorure-de-magnesium-des-bienfaits-trop-souvent-meconnus.html&ei=FQwWToa-NpCg-wbe2eUG&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=9&ved=0CGkQ7gEwCDgK&prev=/search%3Fq%3Dchlorure%2Bde%2Bmagnesium%26start%3D10%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1280%26bih%3D664%26prmd%3Divns Poczytajcie sobie o magnezie, takiego u nas nie ma ale jest najtańszy i we Fr.

Gość Magdzik23

Ja też boję się tramwaji i autpobusów , i dużych miejsc i wszystkiego, i dziś miałam dzień nerwów więc jutro będzie dupa! chudnę w oczach, nerwy rosną , nerwica stoi w miejscu. Pani dr powiedziała mi że jeśli z domu się nie ruszam bez kogoś to muszę na lęki coś brać i mam z tym pójść do psychiatry po to by mi pomógł się pozbyć lęków bo nie można sobie odstawiać tabletek tak o bo będzie gorzej bo to uzależńia i organizm się domaga, więc psychiatra od lęków i tabletech by manewrować sprawnie tak by szkód nie narobić i szybko mnie ozdrowić bo mam synka który potrzebuje uśmiechniętej mamy i psychoterapia by mi pomóc wyjść z tego wszystkiego. pogodziłam się z byłym mężem wczoraj, tłumacząc poprostu byliśmy dla siebie neizmierni mili i mi się aż dobrze zrobiło że nie muszę się wkurzać a dziś tak się zdenerwowałam że zrobiłam widowisko przed domem wyzywając go od najgorszych i co o nim myślę. też mi z tym dobrze mimo tego że czuję się beznadziejnie. dupa dupa dupa, adrenalina dobrze mi działa a potem efekty uboczne tego są a do tego zauważyłam że bardzo dużo zmian w życiu wpływa na mnie bardzo dobrze. głupstwa ale zmiany są OK!! chyba założę bloga i będę opisywać mą nerwicę i tężyczkę i powolne dochodzenie do formy by było wiadomo co robić, będę testować na sobie sposoby, tylko tak się martwię o mojego synka on taki biedny:( kocham go i mu to pokazauje całym sercem ale wiem że widzi że nie ma mnie w całości. gówniana nerwica, wszystko źle widzę i czuję się beznadziejnie więc niech mnie nie denerwuje więcej i lepiej niech zacznie ustępować!!:) do boju!!:) na przeciw czemuś co sami sobie nerwami przyprowadziliśmy.