Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Cześc , od jakiegos czasu ,ok 2 miesięcy ,czuje sie potwornie ,to znaczy mam dziwne uczucie jak bym miała zemdleć i przy tym oczywiście strach i uczucie tracenia oddechu ,a potem (ale nie codziennie )zaczynam strasznie sie trzęść aż mam trudności w poruszaniu sie i mowieniem ,te obiawy występuja tylko wieczorem . Nie ma 15 mni. w których nie myślałabym o swoim zdrowiu ,juz myśle czy nie wariuję ,cięzko jest mi się dłużej nad czymś skupić .Po badaniu potasu ,wyszedł zaniżony 3.7 , czy te objawy nerwicy mogą byc spowodowane niskim potasem ?

~agapa,za niski potas też może takie objawy dawać, ja np. 2,5 lat temu jak wylądowałam na pogotowiu, a potem w szpitalu z podejrzeniem zawału miałam za niski potas i dopiero się o tym dowiedziałam, dali mi kroplówki, a do domu w tabletkach i uzupełniłam sobie, a teraz nie sprawdzając od czasu do czasu włączam do moich lekók KALIPOZ ( duża dawka potasu, na receptę) albo kupuję bez recepty ASPARGIN (magnez z potasem) i uzupełniam. Brak w organiźmie potasu daje różne objawy od strony serca.

Baskabaska- po jakim czasie przyjmowania potasu ( w wiekrzych dawkach ) powinnam czuc poprawe ? bo to tej pory brałam 1 tab asparginu ,i nie jest mi lepiej .Dzisia dostałm od mamy kaldium ,ale nie wie m ile go brac . Jak mnie dopada to w ostateczności biore lexotan który dostałam od lek. rodzin. ale boje sie tego leku bo mam obawy czy jest mi potrzebny ( ale jednorazowo bardzo pomaga od razu jestem sobą )We wtorek wybieram sie do lek rodzi. z tymi wynikami potasu

Gość agnieszkaficek

Ja juz mam dosc zycia z ta nerwica czy wy tez tak macie ja jak gdzies ide to normalnie czuje sie tak obco na ulicy tak jak bym nie byla w tym swiecie tak glupie uczucie ze nawet tego opisac nie umiem.a teraz znow mam taki atak ze niewiem co robic taki ucisk mam na klatce piersiowe cisnienie 139 na 90 plakac mi sie chce.

Gość martaaa123

Dzieki wielkie Basia :) sie zastanawialam czy moge jak cos mnie dopadnie.. a wiesz moze czy mozna laczyc np propranolol z xanaxem? bo xanax mi nie uspokaja serducha.. a jak cos mi jest to potem mam dylemat propranolol czy xanax. niby psychiatra powiedziala mi ze przy cloranxenie i seronilu moge sobie wziac to chyba przy tym tez hm?

Gość agnieszkaficek

No to jest przerabane bo czlowiek niewie czy umiera czy wzywac pogotowie czy czekac. ja tak czasem mysle a jak naprawde dostane jakis wylew lub zawal, a to oleje bo pomysle ze to znow nerwica i nie zdarza mnie uratowac co z moimi dziecmi bedzie

Mnie już to denerwuje... Wychodzę powiedzmy z psem i nagle czuję jak robi mi się słabo jakbym traciła kontrolę nad myślami... Jakbym miała ześwirować,dziwne to... W domu czuję się w miare okej... Chociaż zdarza się ,że jest gorzej,ale jak już wyjdę gdzieś to ... Szkoda słów. A za kilka dni wylatuję z kraju, nie wiem jak ja przetrwam lot.

Gość agnieszkaficek

No w naszym stanie to napewno bedzie ciezko przetrwac lot,ja mam tak samo wychodze z psem a tu sekunda i znow sie zaczyna a najgorsze jak chce uciekac do domu a na schodach mnie jakas sasiadka zagada to juz jest masakra