Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marysia 25

Witajcie. Parę dni mnie nie było. Zaliczyłam szpital, zabieg. I wiecie co przez cały pobyt na oddziale nie miałam jakiś większych ataków. Od wczoraj jestem w domu i już się zaczęło. Serducho wali jak oszalałe, jest mi słabo i czuję jakbym miała zemdleć. Bóle brzucha, mdłości,ogólnie do dupy. W szpitalu tylko jadłam i spałam , nie musiałam się o nic martwić, odciełam się od wszystkiego i było mi z tym dobrze. Treaz znowu głowa pełna głupich myśli. JAK SIĘ OD TEGO UWOLNIĆ????????

Gość zuzanna777

Hej wszystkim!!! dzisiaj dzień pogrzebu mojej babci bardzo ciężki dla mnie dzień od rana chodzę zawiana duszno mi wszystko się we mnie trzęsie najgorsze to oczekiwanie ale musiałam tu wejść bo kiedy napiszę to co czuję Wam jest mi troszkę lepiej bo tylko Wy najbardziej rozumiecie jak cierpi człowiek który już cierpi z powodu tej cholernej nerwicy:-(

Gość Magdzik23

Marysia ponieważ czyłaś się bezpiecznie w szpitalu wiec było dobrze, ja po wizycie od okulisty lepiej się nawet czułam a teraz zawroty głowy mam i ten wzrok. co za cholerstwo!!!!!!! nie czuję się dobrze, chcę już być zdrowa. czemu to jest takie uciażliwe,

Gość marysia25

Magdzik23 jeżeli okulista niczego nie stwierdził to się nie przejmuj. Ja mam wadę wrodzoną wzroku , która przestała się powiększać dawno temu. A ostatnio miałam przez dłuższy czas okropne kłopoty ze wzrokiem, rozmyte widzenie, mroczki, łzawienie itp. Oczy mnie bardzo bolały. Wszystkiemu była winna nerwica. Teraz jest juz lepiej . Trzymaj się dzielnie , a przedewszystkim sama się nie wkręcaj, im więcej będziesz o tym myślała tym objawy będą gorsze.Pozdrawiam.

Gość Magdzik23

Hmm przed chwilą czytalam wielki post pod tobą marysia ale go nie widzę już:) kto też go czytał?? a może to inna str mi się włączyła. zgłupiałam. a chciałam sięwypowiedzieć na jej temat:) marysiu trzeba kombinować, straram się o nerwicy tężyczce nie myśleć ale się ciągle wkurzam, wszytkim, teraz to co 30 minut płaczę bo mi smutno albo zła albo w książce ktoś się popłakał.:/ pan dr mowił że teżyczka powoduje to że mały bodzieć powoduje WIELKĄ REAKCJĘ. a przez mały bodzieć, taki że znajomy będzie póżniej niż mówił to się we mnie gotuje i adrenalina tak skoczyła że mi się gorąco zrobiło:/ będę ćwiczyć te behawioralne coś bo tak nie może być, dziś brat mnie wkurzył pierdołą a ja w złości takiej że rodzice stali i nie wiedzieli co zrobię a jam u koszulki wszystkie schowałam haha teraz się śmieję ale nerw miałam przez godzinę ale lekarz mówił że tak się dzieje bo tAka choroba a będę musiała uczyć się panować nad tym hiihi taka nie jestem poprostu mój organizm dostaje szału:D

Gość astrokasia1

Ja od pewnego czasu mam wrażenie, że oszaleję niebawem. Dobija mnie praca, kiedy mam zajęcie jest jeszcze ok, wracam do domu jest mi słabo, nogi pode mną sie uginają jakby były z waty. Kręci mi się z głowie, myśli gonią, w głowie czuję jakby wszystko toczyło się szybciej a ja nie nadążam za tym, też tak macie? Swego czasu zrobiłam wycieczkę po lekarzach- okazało się, ze mam dyskopatię w dwóch odcinkach kręgosłupa stąd część dolegliwości. Rehabilitacja pomogła. Jednak myśli o chorobach zostały. Ubzdurałam sobie stwardnienie rozsiane, neurolog nie widzi żadnych odchyleń i mam cytuję żyć normalnie i iść na konsultację psychiatryczną. Ew. zrobic MRI jeśli po konsultacji u psychiatry i leczeniu nerwicy dolegliwości będą, to prześwietlą mi głowę żeby pokazać że nic tam nie ma. Jako, że rehabilitacja pomogła, to uspokoiłam się. Ale niestety odcinek szyjny odzywa się przez pracę w biurze wobec tego wymyśliłam, że: wszystkie dolegliwości to SM, oczywiście neurolog się pomylił, rehabilitacja odbywała się w czasie kiedy rzut ustępował a teraz wraca. Oczywiście co miesiąc jestem w ciąży mimo, że biorę tabletki anty. Śmieję się z moich dolegliwości a czasem leżę i ledwo żyję wymyślając choroby.

Hej Wam ja tez te odrealnienie mam wczoraj wpadla do mnie sasiadka cos tam paplala a ja niby ja slysze niby nie ,przytakiwalam nie wiem do czego obraz zamazany scisk w glowie myslamam ze padne wyszla i jakos mi lepiej bylo jakas spieta bylam no szok ,ale mam jeszcze opory przed skupiskiem ludzi jakos dziko sie czuje,nawet na nich nie patrze biore produkty z regalow i cel kasa jak wyjde jest ok porazka

A......ale i tak jest lepiej jak bylam w szpitalu to tez czulam sie bezpiecznie ludzie z podobnymi problemami kazdy sie rozumial a jak sie komus powie kto tego nie rozumie to ma cie za wariata?jak wychodzilismy na spacery to tylko patrzylam czy szpital widac,jak szlismy dalej to juz mialam jazde ale teraz sama jezdze autem robie zakupy sa tez takie dni ze siedze w domu i nigdzie nie wychodze

Agnieszka ficek odnosnie ulotek ja tez tak mialam,potrafilam cierpiec i siedziec z ulotka w reku i maglowac te niepozadane objawy jak wzielam tabletke mialam wrazenie ze wszystko juz mam masakra i moja psychiatra mi powiedziala na to ze najlepiej od razu ulotke wyrzucic i lek bracjak lekarz zalecil na mnie to podzialalo zadnuch ubocznych nawet nie mysle o tym

Gość Magdzik23

Też czytałam o kręgosłupie że może bardzo podobne objawy dawaĆ, powiedziałam o tym Pani dr już na wstępie ale powiedziała że raczej nie, a miałam 2 dni przed ślubem wypadek i musiałam mieć kołnież którego nie nosiłam. gdyby było mnie stać xrobiłabym rezonans : bo przeciez skierowania mi dać nie chciała, ile to choróbsko jeszcze będzie we mnie siedziało, nie mogę wyjść już nawet na spacer sama ani wieczorem pogadac z kumpela jak kiedyś:(

Gość zuzanna777

Niech ta pogoda już się skończy ile jeszcze będzie padać nam przecież potrzebne jest słońce nie wiem jak u was ale u mnie cały czas leje jest duszno i ciężki powietrze a siedzenie w domu i patrzenie w sufit zabija nie wiem jak się za coś zabrać POZDROWIONKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej Kochani! U mnie dobijająca pogoda... Słoneczka strasznie brakuje. Tak nawiązując do czytania tych ulotek to ja też tak mam... Jak mi przepisano afobam i zobaczyłam ulotkę... Zresztą za każdym razem tak było jak przepisywano mi jakieś leki uspokajające, psychotropy... Każą nam brać magnez , witamine b6 prawda..? Ost. *szperałam* trochę w internecie i natknęłam się na neomag relax. Po tym co wyczytałam na jego temat postanowiłam kupić,może coś pomoże? :) Wskazania: Suplement diety polecany w stanach zwiększonego narażenia na stres, w stanach niepokoju, przy trudnościach z zasypianiem. Chciałam zacząć już brać,ale wyczytałam,że nie można stosować razem z środkami uspokajającymi ,a mi zdarza się brać afobam niekiedy i mam dylemat.

Gość martaaa123

Malo w tym tego magnezu.. ma tylko 60 mg dla porownania BluMag tlenek magnezu (jony magnezu) - 621,9 mg (375 mg). na mnie niestety takie ziolka jak chmiel czy melisa nie dzialaja :( czy ktos bral z was xanax albo cos i wychodzil na plaze?? mozna z tym na slonce? niby jakby mialobyc przeciwwskazanie to napisali by chyba w ulotce co nie? jutro jade nad morze i juz sie denerwuje..

JutroBedeIdealem, ale mi dałaś do myślenia... ja biorę lek pramolan i sertagen, a jeszcze do tego *końską* dawkę magnezu w postaci chlorku magnezu (taki proszek do rozpuszczenia w wodzie) ale nic mi się nie dzieje na niekorzyść oprócz starych i znanych mi objawów...może jednak nie mogę brać razem?? ~martaaa123, co do opalania się po lekach uspok. (różnych) to raczej można się opalać gdyż ja w życiu w różnym czasie różne leki tego typu brałam i chodziłam na plażę, bo lubiałam się opalać (nawet dużo), a że mieszkam nad samym morzem to sama rozumiesz, często tam bywałam i nic mi nie było, a po słońcu nawet lepiej się czułam, takiej energii nabierałam.