Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zuzanna777

Cierpię strasznie cierpię nie wiem czy to pogorszenie zdrowia i kolejne objawy nerwicy czy to tak ogromny ból , smutek i osłabienie po śmierci bliskiej osoby???????????????????????????????????????????????? jeśli ktoś to już przeszedł proszę odpiszcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zuziu, mi nerwica zaczęła się pół roku po śmierci babci, bardzo ją kochałam i byłyśmy niesłychanie zżyte, to była moja bratnia dusza... Takie chwile są bardzo trudne, przykre i pogrążają w bólu. Jednak życie toczy się dalej i chcemy czy nie, musimy iść z jego rytmem. Ja wierzę, że po śmierci jest lepiej... i na pewno kiedyś się wszyscy spotkamy tam na górze... To prawda, że czas leczy rany... Zobaczysz Zuziu, że jeszcze się los do Ciebie uśmiechnie.

My- neurotycy o wiele bardziej przeżywamy różne zdarzenia, ponieważ cechuje nas duża wrażliwość. Czasem zazdroszczę ludziom, którzy nie przejmują się zbytnio, mają dystans do życia. Też bym tak chciała... Ta choroba uczy nas ogromnej pokory i cierpliwości. Każdy dzień jest wyzwaniem. Mam nadzieję, że wyjdziemy z nerwicy silniejsi.

Gość Magdzik23

Oj uczy pokory i cierpliwości ta choroba, przykro mi:( ja o śmierci nie chcę myśleć bo muszę o me dziecko zadbać, źle się dalej czuję, to chyba ta pogoda, może zaczełam być na nią wrażliwa albo *dzień kobiet* zobaczymy co dziś lekarz powie, oh niech okaże się kompetentny i coś zdiagniozuje i uspokoi i nie da wizyty za kolejny miesiac! :) ZUZA idź do psychologa jeśli bardzo cierpisz, w takich sytuacjach człowiek nie może zostać sam. agnieszkaficyk wiem że ciężko i masz rację najpier trzeba posprzątać wokół i zabrać się za siebie dzieci i dom a potem za faceta:)) mój mąż w styczniu całe mieszkanie wyremontował urządził , wydał kasę na nas ale no nie mogłam dłużej z nim być, on się czuje wykorzystany mimo że dupek z niego a ja nawet wyjść z domu sama nie mogę:/ u rodziców jestem

Gość Rozyczkaaa

Witam wszystkich ciepluto poniewaz u mnie zimno na dworze...zresztą juz cały tydzień pada i pada.Nie było mnie tu ostatnio z powodu braku internetu.Ale juz jest ok wczoraj miałam lekki atak chciałam się wam wyzalic,ale byłam zdana na siebie,bo jak juz wcześniej pisałam net mi padł. Co u Was słychać jak się czujecie? jaka jest u Was pogoda? buziaczki Dla Wszystkich forumowiczów i nerwósów :******

Gość agnieszkaficek

Witam wszystkich u mnie tez pogoda paskudna i pada a zimno strasznie,ja dzis od rana z dziecmi sama i znow jakies leki mnie lapia i od samego rana sie musialam wkutzac i klucic z tym idiota.pozdrawiam wszystkich

Gość Madzikmm

Witam, Panie i Panów ale aktywnośc, szkoda tylko że spowodowana tym naszym cholerstwem, widze że i Panowie zaglądają szczerze myślałam że to bardziej babski problem a tu pomyłka..... przykre że się musimy z tym zmagać. Agnieszki wiecie ja bym sobie bez wsparcia męża nie poradziła i nie rozumiem czytam i nie rozumiem jak można być obojętnym na to co się dzieje z kochaną osobą. Moj mąż rozumie mało tego ostatnio zmagamy się z problemami i mam wrażenie że jego zaczyna dopadać... Mam nadzieje że jestem przewrażliwiona w tym temacie bo zdecydowanie wystarczy że to mnie dotknęło. Niestety mazowsze od rana pod wodą deszczy i deszcze teraz troszke niesmialo probuje sie przedrzeć słońce...ale coś mu nie wychodzi :( Mi dziś nie jest zbyt dobrze ale wynika to z tego że nie bardzo mam co robić i wtedy głupoty chodzą po głowie.... słońca życzę dla Was Co się z Michałem dzieje chyba zapomniał onas ... ?

Gość Wojtek89

Witajcie, u mnie też dziś deszcz pada ... A ja sam czuje sie ... makabrycznie ... od samego rana jak tylko otworzylem oczy odrazu sie zle czulem ... masakra, probowalem sie skontaktowac z psyhiatra u ktorego sie lecze, ale niestety on podaje tylko numer telefonu stacjona w domu a jest na urlopie... Nie wiem sam już, leki niby miały mi pomagac a ja nie czuje sie po nich lepiej ... klade sie zaraz do lozka moze zasne ...