Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Na dla mnie tam sie nie wymadrzasz, kazdy ma swoje zdanie. :) dla sprostowania cz czlowiek to nerwica. Chodzi wlasnie o to ze kazdy ma inne objawy i inaczej ja przechodzi. Nie jestem poeta i czasami ciezko mi przelac senes mysli. Wierze ze duzo przezylas. I chwala Ci za to ze walczysz, ale pamietaj ze trafia tu osoby, ktore dopiero to dotchnie, sa tez osoby, ktore juz maja dosc tego wszystkiego (bo sa momenty zwatpienia, szczegolnie jak nie widac rezultatow leczenia). Wiesz moze to dziwne, ale mnie uspokaja taki wynik badania, wiem ze nie mam tam czegos gdzies. Wiec brne w ta paranoje, ale to taki moj sposob. :)

Gość Rozyczkaaa

Witam ! A ja dziś myślałam,ze się skończe byłam na zakończeniu roku i stałam na akademi a tu nagle słabo mi serce mi wali jak oszalałe odrealnienia i straszny strach,ze umre albo mi się coś stanie i straszna wrazliwość na głows :( matko nie wiedziałam co miałam robić ale postarałam sie zając umysł czymś innym i udało mi się po części.Teraz to tylko serducho mi wali i się dziwnie czuję :( Całe wakacje spiep***** masakra.Czytałam wcześniejsze wpisy i chyba Ktoś się pytał (juz nie pamiętam kto )dlaczego robimy tomografie ja robie poniewaz 2 lata temu miałam silne bóle głowy prawie co 3 dzień ale teraz ustały jakiś rok i ylko mnie boli głowa 3 razy na miesiąc,ale za to kart zaczoł boleć i chciałam się dowiedzieć dlaczego mam mroczki przed oczami.Oj dziś się kiepsko czuję cały czas te myśli,ze mi się coś stanie i dziwnie się czuje ;/ Chyba pozostaje modlić się o zdrówko do Boga...

Gość zuzanna777

Ja też się dzisiaj czuję słabo ale to chyba pogoda tak na mnie wpływa w mojej części Polski jest bardzo gorąco i duszno normalnie nie ma czym oddychać ale głowa do góry lepsze to niż ulewy wiatry i pochmurne dni Udanych wakacji wszystkim życzę !!!

Co do tego czy powiedzialem znajomym, ze choruje. Tym najblizszym tak, zeby wiedzieli w razie czego co sie dzieje, mi jest wtedy latwiej. Nie ma co sie wstydzic, poprostu to jest i kazdego moze spotkac. Nikt nie jest idealny. No nie ukrywam ze zalezy tez duzo od nastawienia takich ludzi, ja mam szczescie, ze sa to normalni ludzie, ktorzy nie sa banda kretynow. Czesto zartobliwie do tego podchodza, ale ogolnie im to nie przeszkadza. :) co do rezonansu to nie wiem jak to jest, a tomografie mialem robiona prywatnie. :) goraco dzis niemilosiernie, tylko cieniem ide ehh...co do guzkow, zgrubien jakis to ja tez mam jedno na szyji, a drugie na klatce piersiowej. Badalem podobno nic to nie jest. Od tak sie pojawilo. :)

Wiem tez mialem taki czas, ale sie ogarnalem. Zapisalem sie na joge (ide albo nie), chodze na spacery, nie ogladam tv za duzo, ani na kompie staram sie nie siedziec tyle(oczy sie nie mecza, bo ja na jedno slabo widze i czesto boli), ziolka pije, sam sie jezyka ucze i ogolnie jeszcze chce studia podjac i czyms glowe staram sie zajmowac. :)

Gość Magdzik23

Różyczko nie wiem czy to wezly to co masz na szyi, ja mam na glowie, i okazalo się ze to kaszak:) do usuniesia , ale niekoniecznie jakos szybko bo zadnych objawow nie daje ani nic a osuwa sie go dla wygody. Ale kazdy ma inaczej więc zgłoś się do lekarza który pewnie cię do hirurga skieruje by to obejżał

Gość Magdzik23

Hihi:) wiecie co cieszę się że na was trafiłam bo wiem że inni dają super radę, mi to co chwilę przemija myśl że umrę i co z mym synkiem wtedy ale wiem że to choroba a przynajmniej mam taką nadzieję:( strach jest okropny i już chcę zaczać tą psychoterapię, muszę wyzdrowieć bo jestem na kierunku na studiach który jest stresujący w przyszłośći, zmieniałam multum razy upodobania a jak już trafiłam na żywioł swój to dupa!! grr... Musimy chyba nowe forum założyć, forum wsparcia gdzie każdy będzie same pozytywy pisać, pomysły oraz swoje wydarzenia pozytywne. osób które są chorę a walczą na swój sposób. eh....zły dzień dziś czuję i to bez powodu, jakie to jest denerwujące !

Gość karolcia04

Hejka;) Witam Nowe Osóbki ;) Jak tam u was? Różyczka ja tez mam takie guzki ,to nic groznego;)ja mam za uchem na szyji z tyłu i z przodu ;) Mnie od wczoraj nerwica troche dokwiera ale sie nie daje...Kolejne wmawianie chorob;/ehhh ale dam rade;/ ;)ide odpoczywac,bo malutka mi zasneła;)

Bez poczucia humoru nie czytaj! Cały dzień chodzi mi po głowie durna historia i sama się do siebie śmieje. Otóż wyobraziłam sobie nasze spotkanie(forumowiczów).Gospodarz miałby nie lada zadanie znależc miejsce odludne( no bo agarofobia) ale za to blisko szpitala( no dla pewności) no i blisko miejskich toalet( no bo wiadomo każdy biegunka i mdłości)Dalej mój umysł wyobraził sobie, ze atak paniki u jednej osoby lawinowo rozchodzi się na wszystkich i tak leżymy trzesąc się,póżniej przyjeżdza TVN i pogotowie i nadają na pasku,że jakiś niezidentyfikowany wirus zatakował. jeśli kogoś zniesmaczyłam to sorki, ale mi bardzo wesoło