Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie mam nerwice lekowa moje objawy to poczawszy od wkrecania sie w bicie serca przez pocenie rak stop przez poczucie ze jestem w innym swiecie wszystko wydaje mi sie inne (obce) nad zastanawianiem sie czy nie zwariowalem czy nie zwariuje , zawieszam sie ogladam film i zamiast ogladac sie wkrecam w lęki i mysli dziwne , naj gorsze jest jak ktos zaczyna w towarzystwie mowic o raku czy jakis chorobach smiertelnych wtedy lęk sam sie pojawia nie moge spac ani nic juz zrobic trzyma mnie ta mysl z 2 dni potem cos innego sie zaczyna . Naj gorsze jest to moze to dla was bedzie smieszne ale ostatnio gadalismy o egzorcyzmach opetniu szatana itp ludzi i zaczełem sie martwic czy mnie to nie spotkało itp strasznie sie wkrecalem ze tez nie spalem cala noc a wiem ze tkaiego czegos nie ma !. I naj gorsze mam takie cos jakby mysli samobujcze nzaczy ja nie mysle ze chce to zrobic albo ze jak to zrobic itp tylko mam takie cos ze np siedze i mysle a jak zwariuje i cos sie stanie i skoncze ze soba bo zwariuje . Poradzcie cos napiszcie co mam robic mam 18 lat mam to o 5 miesiecy i to zmienia moje zycie o 180 stopni wczesniej chodzilem na imprezy , pilem, poznawalem nowych ludzi ogulnie 90 % czasu to imprezy i znajomi teraz jest masakra dziewczyna dom czasami gdzies wyjdziemy a tak to siedzimy we 2 w domu i nie pije wogule jedynie palic sie nie umiem oduczyc. POMOCY CO MAM ROBIC MOZE KTOS Z WAS MA JAKIES METODY WALCZENIA Z TYM ODPISZCIE

Opętanie to ja sobie 2 lata wkręcałem, więc cię rozumiem. Ja własnie nie mam typowych objawów nerwicowych, ja po prostu za dużo myślę i się nakręcam, u mnie to jest etapowo, raz jest lepiej raz gorzej, pamiętam, że początki miałem trudne, ale z czasem to było coraz mniejsze, może u Ciebie też to zmaleje, mam nadzieję;) Nie zwariujesz:) Osoby ktore cierpią na choroby psychiczne nie zdają sobie z tego sprawy, a ty wiesz, że coś ci jest, więc nie myśl, że zwariujesz:)

Gość Desperat

Tomeczek mam to samo dokładnie co Ty od 7 miesięcy i ciągle z tym walcze i nic. Psychoterapia odpada niepomogło teraz myślę o psychiatrze i jakiś lekarstwach życie jest za krótkie żeby z tym gów.em się meczyć. Pozdrawiam

Gość Rozyczkaa

Witam wszystkich ;* a ja mam pytanie bo nie mam pojęcia co mi się dzieje ... czasami jak siedzę na polu to jest wszystko ok ale jak zacznę intensywnie myśleć to tak dziwnie się czuje taki splot wydarzeń nie wiem co się dzieje tak jakbym była oszołomiona i wracam do normalnego myślenia ;( trudno mi napisać jak to wyglada pewnie mnie nikt nie rozumie az ryczeć mi się chce...co mi się dzieje ? pomoze ktos?

Gość krzys22

Ale jak sobie wypije 3 -4 piwka to wszystko jest ok jak dawnej ,moge chodzic wszedzie, rozmawiac z ludźmi ,tez mam tam jakies lęki ale w dupie zupelnie to mam czy mi sie cos stanie czy nie itd ... za to na drugi dzien okropnie , ale raz na jakis czas warto wrocic chodz na chwile do normalnosci :)

Gość martaaa123

Rózyczko nie za bardzo rozumiem o co chodzi, nie umiem sobie tego wyobrazic, moze sprobuj jeszcze raz na spokojnie to opisac? kamilo i jak walczysz z tym paryzem haha? ja tez mam za pare tygodni wyjazd daleko od domu, a ja sama posrod ludzi ktorzy nie znaja problemu, ja nie wiem co mam zrobic a lepiej by bylo gdybym pojechala :( i to jeszcze na 2 dni !! ja nie wiem co mam zrobic, oni beda imprezowac bo o to glownie chodzi a ja biedna co? powiem ze na tabletkach jestem bo mam nerwice albo bede znowu klamac ze mi słabo i beda mnie wozic po pogotowiach? albo zmuszac do picia bo sie rozluznie? ja sobie nie wyobrazam tam chodzic po gorach jakichs muzeach i walic sos wieczorami, ja tam nawet nie zasne.. porazka.. nie bede miala sie do kogo zwrocic o pomoc jak spanikuje ;/ jak wypije to kolejnego dnia bede nie do zycia i kac bedzie mnie nakrecal.. nie wiem co mam zrobic...

Witam was ponownie siedze tu poniewaz po raz kolejny sie źle czuje i spać nie mogę możne ktoś miał by ochotę porozmawiać j myślę ze wspieranie siebie jest czymś dobrym napiszcie do mnie na gg 6350047 z chęcią z każdym popisze podziele sie informacjami moze cos wspulnie wymyslimy albo chociaz pomozemy sobie i bedzie latwiej nie wiem co robic moze to pomoze

Gość krzys22

Heh ja tez znowu mialem jakis dziwny atak. Ogladalem tv i powoli robilo mi sie nie dobrze az nagle zaczelo mi sie krecic w glowie robic slabo myslalem ze mdleje czyli normalka a juz myslalem ze to nie dajedzie bo caly dzien czulem sie jak nigdy dobrze (ale pozniej juz tylko o tym myslalem kiedy znowu sie zaczanie heh) Przeczytalem tez ten artykuł http://www.poradnikzdrowie.pl/psychologia/co-robic-nie-ulec-atakom-paniki_37537.html na chwile mi pomogl ... ale tylko na chwile

Gość Kasia8703

Jeszcze 6 dni i wymarzona wizyta u terapełty:) Mam wielką nadzieje ze mi pomoże.Dzisiaj bardzo dziwnie sie czuje mam lekkie zawroty głowy gdy wyjde na dwor i razi mnie słońce wydaje mi sie ze jest tak bardzo jasno.Niech sie to juz skonczy bo normalnie zwariowac mozna.

Gość Rozyczkaaa

To wyglada jakoś dziwne tak jakby mi się zakreciło w głowie no nie wiem jak to przedstawić (lub coś w stylu splątanie toku myślenia)i do tego silny niepokuj i bach zaraz przechodzi zdarza mi się to rzadko tylko kiedy jestem sama ze swoimi myslami bo jak jestem wsrod ludzi to zapominam o wszystkim i nic mi nie jest.

Gość martaaa123

Tak jest cos takiego przy nerwicach - derealizacja i depersonalizacja. Natomiast ja takie silne uczucie mialam dzien, potem jeszcze 2 razy na chwilke, wkraczalam w inny swiat, nie czulam nog, jakbym sunela nad nia, bylam lekka jakbym była DUSZĄ gdzieś a ciałem np w łózku tak jak podczas snu, ciało zostaje a dusza sobie podrózuje.. czesto np tak jest w filmach.Silne uczucie deja vu, ostre kolory, zapachy, głosy dudniace spod ziemi. to takze objawy padaczki, choc nie musza jej oznaczac.