Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość martaaa123

Nie wolno sie tak przy nerwicy zadreczac chorobami. ja wiem jak to jest, kiedys tez to mialam, ale przestalam tak robic. jeszcze bardziej wpedzacie się w nerwy. dopuszczacie do głowy chore mysli, nie czytajcie tego, im wiecej objawow wyczytacie jakichs chorob tym wiecej ich bedziecie miec a chyba tego nie chcecie? zrobcie kompleksowe badania zeby wykluczyc choroby, zreszta wy chyba wiecie sami ze to nerwica i wszystko dzieje sie przez stres. ale to wy sami sie podjudzacie i na sile szukacie sobiee czegos czego po prostu nie ma, tak naprawde chcecie znalezc sobie jakas chorobe? i lepiej bedzie jak znajdziecie? to co czytacie w internecie o zawalach i tych wszystkich innych tylko wszystko w was poteguje. naawet jak myslicie przeczytam sobie objawy zawalu a potem jak to nie okaze sie zawalem to zapomne co mi tam. wlasnie ze nie zapomnicie, wszystko zostanie wam w głowie a potem bedzie wam sie odbijalo, raz kolataniem serca, raz dusznoscia, raz drzeniem miesni albo nie czuciem lewej dloni. po co czytac i sobie zasmiecac glowe? ja cos o tym wiem i mowie wam nie wyszukujcie sobie nic bo to jescze gorzej. to nie jest łatwe ale walczcie z tym bo nigdy nie dacie rady nerwicy szukajac po forach objawow chorob.. bedziesz szukac o chorobie kregoslupa przeczytasz i zaraz bedziesz miala objawy wlasnie tego, wyszukasz padaczki to zaraz ci sie bedzie wydawac ze dostaniesz ataku, nie wolno tak myslec i sie poddawac. pozdrawiam

Gość walczaca

Martaaa123 widze, że masz niesamowita silę. Cieszy mnie to, że sa tu takie osoby jak ty bo nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego jak dobrze robia nam twoje slowa. Powiedz tylko jak dlugo cierpisz na nerwice i czy podejmowalas sie jakiejs psychoterapii? Jakie w ogole są twoje doswiadczenia z choroba? Jestem twojego zdania, wyszukiwanie chorob nic nam nie pomoze, a tylko pogorszy sytuacje. Wczoraj dopiero do mnie dotarlo co mi jest, powiem to swojej terapeutce i zobaczymy czy podejmnie sie tego czy bede musiala szukac kogos innego.

Gość martaaa123

Nie wiem czy mam siłe wiesz- czasem mam taka ogromna wole walki ale czasem gdy zle samopoczucie mnie przytloczy potrafie sie poddac. takto bywa sa i wzloty i upadki. ale staram sie ukladac pozytywne rzeczy w głowie i piszac wam to co mi przychodzi na mysl wg swojego doswiadczenia pociesza rowniez i mnie samą. moje doswiadczenia jakie sa? hmm.. przez te 2 lata to raz jest lepiej a raz gorzej. czasem mysle ze lepiej bylo rok temu a czasem ze teraz. niektorych rzeczy to juz po prostu nie pamietam... na pewno nauczylam sie wlasnie olewac mysli typu o kurde boli mnie głowa, moze mam tetniaka zaraz mi peknie i bede sparalizowana albo umre?! albo jezu biodra mnei bola.. moze mam dysplazje i nie bede mogla chodzic? jak mi cos jest to jest nie mysle ze to objaw jakiejs choroby, wiem ze wyniki mam dobre i nie moze byc inaczej. co prawda nie jest tak zawsze, jedyne co mnie martwi to jesli tak naprawde starsznie szybko wali mi serce, to wtedy przemyka mi mysl zeby cos sie nie stalo ale nie panikuje jakos specjalnie. jak ide i cos mi jest to sobie mowie o kurde nerwy mi sie odzywaja i ide dalej. nie łapie sie za głowe nie uciekam.. chyba ze to jakis nowy objaw ktorego nie znam. bo inne to wiem ze sobie przychodzily odchodzily..jak nei moge zsnac bo cos mi jest to powtarzam sobie w mysli ze to tylko moje nerwy.. ze nic mi sie nie stanie. i faktycznie pomyslcie jakby cos sie mialo stac to by sie nam stalo a nie 2 lata chodze zyje i nic sie tak naprawde wielkiego nie wydarzylo. i wiem tez ze jesli cos ci lezy na sercu chce ci sie plakac to placz! wywal to wszystko z siebie uderz piescia w stol zapisz sie na cos na czym bedziesz mogla sie wyzyc za te wszystkie przykrosci - ja czasem myslalam zeby kupic sobie worek powiesic w pokoju i nawalac w neigo kiedy cos mi jest :P kiedy mi cos bylo i juz tak mnei meczylo caly dzien to wiadomo chce sie plakac z bezsilnosci bo proboujesz a dostajesz caly czas kopa w pupe. to plakalam i wyrzucalam z siebie wszystkie zle emocje i moment nic mi nie bylo. ale plakac to tez tak z umiarem nie za czesto zeby w jakas depresje nie popasc, hehe.

Gość walczaca

Kielce jestem co najmniej zbulwersowana twoją wypowiedzią! Skoro tak mowisz to znaczy, ze nie masz o naszym problemie najmniejszego pojecia! Nie pomoże psycholog ani psychiatra? Tobie za to pomagaja tabletki Sensilab czy jak to tam napisales/las. Czy to nie zabawne? Prosze cie nie wypowiadaj sie na tym forum skoro nie masz najmniejszego pojecia o naszych problemach. Gdyby psychoterapia nie pomagala to po co tyle osob na nia chodzi i dzieki niej zdrowieje? Nie odbieraj innym nadzieji swoimi glupimi wywodami...

Gość martaaa123

3 albo 4. to tylko niestety raz w tygodniu. wczesniej bylam 2x u psychologa ale to takie tam gadki. zrobila mi jakies testy i nawet ich nie zobaczylam. poszla sobie na macierzynski i sie skonczylo a zapisac sie gdzies znow to czekasz miesiacami wiec zrezygnowalam.

Gość walczaca

Marta123 ja bylam dopiero na 2. Obecnie szukam jeszcze innych terapeutow na wszelki wypadek. Zobacze co mi powie moja pani psycholog czy faktycznie zdiagnozuje ta nerwice, ale mysle ze niestety tak. W kazdym razie bierzemy sie do walki:) Widze ze moje zaburzenia znacznie roznia sie od waszych, wychodze z domu bo wiem, ze jak w nim bede to i tak sie od tego nie uchronie. Tyle lat walczylam z tym sama, ale czas policzyc sie z tym raz na zawsze! A więc do roboty! Nakopmy temu do d*py! Pozbedziemy sie tego i ja w to wierze gleboko:) Trzymam za wszystkich kciuki!