Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość karolcia_04

Co do Objawów LImePeak to jest tak że każdy je ma... ja np.wczoraj miałam atak nie maialam go jz oo długoo długoo długooo nawet nie pamietam.! szyja mnie bolała miałam wrażenie jakbym cos w gardle miała lekko mnie bolało ,dławiło mnie w gardle,mrowiała mi noga,bolało serce,głowa uciskała i co przezylam i dalej zyje ;)

Gość karolcia_04

Witam,;) Dzis widze ze nikt nie zaglada ooo jakis dzien dobry? u mnie wmiare,mała sobie warge rozcieła dzis i polałą sie krew z buzi,tak sie zdenerwowałam.. hmm za kazdym razem sie zdenerwuje stopa zaczyna mi mrowieć,i odrazu w nosie czuje jakby mniej powietrza tez tak macie??

Witajcie w listopadzie :) Dziś w pracy ktoś podpalił śmietnik na korytarzu, a ja co? Oczywiście zaczęłam sobie wmawiać, że zaraz otruję się czadem, że muszę uciekać, że powoli tracę czucie itd. itp. Jak widać żyję i mam się całkiem dobrze, bo od wczoraj rozpoczęłam własną terapię nad nerwicą i póki co skutecznie z nią walczę :) (pomijając tą panikę z palącym się koszem - ale to dopiero początki mojej walki :))

Dzięki wszystkim za odpowiedzi... No niestety dziś od rana było fatalnie, już nie wiedziałem co się dzieje, do tego doszedł straszliwy ból kręgosłupa (lędźwiowego), myślałem, że padnę. Zażyłem afobam i po 1h jakoś przeszło, jednak potem doszły bóle brzucha, masakra. Teraz znowu bez powodu czuje jakby ktoś mi igłę wbijał w powiekę... Dlatego strasznie mnie to dziwi, zero jakichkolwiek stresów, a tu na dzień dobry, zawroty głowy, ucisk w głowie,duszności, osłabienie wewnętrzne. Wystarczyło, że wstałem z łózka z lekkim bólem kręgosłupa. Panikuje strasznie bo zdaje mi się że to coś innego niż nerwica, po prostu ciężko mi sobie to uświadomić. Ktoś wyżej pisał o grzybicy, że podobne objawy. I właśnie oto mi chodziło, muszę nawet dla świętego spokoju, wyeliminować inne podobne choroby (niestety jest ich dużo), a wolę działać szybko żeby nie było potem za późno. Trzymajcie się, jeśli ktokolwiek miał podobne objawy i stwierdzoną nerwicę, a okazało się to co innego to prosiłbym o napisanie tutaj. Pozdrawiam :)

Hej witam wszystkich, pisze po raz pierwszy chociaż czesto odwiedzam tą strone aby poszukać odpowiedzi na pytanie dlaczego życie jest tak trudne i cieżkie dla osób z nerwicą.Każdy dzień jest jedną niewiadomą czy dziś będzie dobrze czy zaświeci słońce mimo złej pogody.Codziennie rano wstaje i zadaje sobie pytanie kiedy to minie kiedy w końcu bede normalnie żyć i przestane sie bać wszystkiego.Nie bede opisywać objawów nerwicy bo każdy je zna i wie ze w sytuacji stresowej nasilają sie.Ale trzeba z tym żyć i walczyć.Chciałabym powiedzieć słowko do LimePeak z bólem kregosłupa lędzwiowego walcze od dawna jest to ból raz słabszy a raz bardzo silny.Zrobiłam prześwietlenie okazało sie że mam dyskopatie co jest również przyczyną nasilenia nerwicy dochodzi do stanu zapalnego w kregosłupie co wiąże sie ze złym samopoczuciem bólem i w rezultacie zadajesz sobie pytanie czy to aby nerwica a może jakaś poważniejsza choroba i tak w końcu nasila sie strach lęk i dochodzą inne objawy nerwicowe znam to bardzo dobrze...........Ale powiem ci jedno przy nerwicy bedzie bolał kregosłup ledzwiowy gdyż dochodzi do napięcia mięśni a przy nerwicy to mieśnie są cały czas napiete.Zawroty głowy są naturalnym objawem nerwicy. Ja biore leki psychotropowe fluoksetyne i powiem jest różnie raz lepiej raz gorzej.Jeżeli coś moge poradzić na zawroty głowy to to żeby dużo pić płynów gdyż krew w momencie ich braku jest gesta co uniemożliwia dobrego dopływu do mózgu ja jeszcze na zawroty pije preparat z miłorzebu japońskiego Pozdrowienia

Koniecznie zbadaj kregosłup wierz mi gdy dochodzi do stanu zapalnego organizm reaguje fatalnie trzesą sie ręce serducho daje na wiekszych obrotach cieżko zrobić pare kroków i dochodzą zawroty głowy i te głupie uczucie że chyba umieram.Takie jest życie ludzi z tą durną chorobą że głupia grypa napawa lekiem a przecież to nic poważnego ...........DUŻO MAGNEZU **500 mg** to pomaga

Jeszcze ci dodam ze na nerwice lecze sie 10 lat z różnym skutkiem,i wiesz co mnie zaniepokoiło ze tak jak ty mam takie dziwne wstrząsy gdy już zasypiam jest to uczucie trudne do opisania wcześniej tego nie miałam .Zaczeły sie w momencie gdy zaatakował mnie kręgosłup.Dlatego nie należy wszystkiego zwalać na nerwice nie można sobie ciągle mówić mam nerwice i to wszystko jej wina czasami jest inna choroba nie koniecznie grożna a lęk jaki towarzyszy nam przy tym jest naturalną reakcją organizmu poprostu boimy sie że bedziemy cierpieć a strach robi z nami co chce niszczy nas

karolcia_04 ja nie miałam mrowienia jak sie zdenerwowałam to sie nic na ten temat nie wypowiem.A z kręgosłupem to prawie każdy ma jakies problemy zwłaszcza na odcinku lędzwiowym mnie też strasznie kłuje do nogi czasem tak mnie poszczyknie że nie moge sie ruszyc tylko musze odczekac chwile aż puści i później już jest ok. Zaczęłam chodzic na masaże także mam nadzieje że mi pomogą . Powiem wam że dzis sie dziwnie czuje ,mam wrażenie jakbym sie miała udusic fuuuuujjj myślicie że możliwe jest uduszenie sie z niczego????? pomóżcie wydaje mi sie jakby mi brakowało tlenu

Asia - to jest niemożliwe :) Twój umysł robi Cię w konia, najlepiej jak Cię nachodzą takie myśli, takie wrażenia to powiedz sobie *to przez nerwy*. I mów tak aż naprawdę w to uwierzysz i minie :) Ja mam problemy z połykaniem jedzenia ;/ Ciągle boję się ze sie udławię, szczególnie gdy jem przy ludziach, ale wiem ze to nerwy i się tym nie przejmuję bardzo ;p

OB mam lekko podwyższone i nic mnie nie boli. Więc gdzie szukać przyczyny? Lekarz mi dziś powiedział, że grzybica czy stan zapalny dotyczy jakiejś części organizmu i gdy mu zasugerowałam, że to może grzybica ogólnoustrojowa, zapytał gdzie ma jej niby szukać ...