Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra dzięki za rady. Pomyslę co zrobic jak wrucę po urlopie. Na razie jestem w swoim rodzinnym miescie u Rodziców. I zamierzam nie myśleć o tym wszystkim. Dziś w końcy WYSZŁO SŁOŃCE !!!. na chwile co prawda ale zawsze coś. Wychodzę dziś na jakieś piwko spotkać się ze starymi znajomymi. Czuję że tego mi trzeba. O* fajnie masz z tą Holandią. Zawsze chciałem zobaczyć Amsterdam. Powodzenia z biletami Pozdrawiam.
Cześć Jeelyfish dziękuję, Ale wiesz kochana ja to słyszę od wielu ludzi, ale gdybym miała się urodzić drugi raz to wolałabym być gorsza, bo dobroć zjada człowieka. Przykro, że straciłaś pracę ale miło, że widzisz w tym pozytywną stronę, straciłaś jędzę koleżankę, na pewno znajdziesz inną i lepszą i pracę i koleżankę również. Widać w Tobie dużo optymizmu. Byłam w Holandii, ale doznałam szoku jak w restauracjach siedzieli młodzi ludzie i na oczach wszystkich wciągali narkotyki, tak oficjalnie i bez żadnej krępacji.
ja nigdy nie widzialam czegos takiego w holandi :O ... ale nie chodze tez po takich knajpach i wogole... siedze grzecznie w domciu z moim narzeczonym :) i smiejemy sie gadamy filmy ogladamy czasem pojdziemy na kebab lub pograc w bilard :) zdazy sie ze wyjdziemy na basen staramy sie zawsze gdzies wyjsc i dobrze spedzic dzien :) bo tak sie malo widzimy ze nie ma co marnowac dnia na klotnie lub jakies spory:( dlatego zawsze probujemy budzic sie wczesniej zaczac dzien wczesniej nie tracic minut na spanie gdy mozemy sie widziec. Cenne sa dla nas bardzo te chwile razem bo jest ich tak malo w roku:( ehh....
Witajcie!ja dziś zostałam przyjęta na dzienny oddział;)już wam pisze na czym to będzie polegać!;a więc:zaczęło się od przeprowadzenia wywiadu z psychiatrą opisała chorobę itd.zapisała siostrze jakie leki mi będą dawać,czyli te co biorę i będę je dostawała za darmo jak to w szpitalu tylko,że będę jeździła na 9 do 13 i do domu.We wtorek mam wyniki z krwi,moczu itp.Co do zajęć to będą jakieś ćwiczenia sportowe,zajęcia muzyczne i plastyczne,wycieczki i to wszystko z psychologami.W poniedziałek będę musiała o sobie opowiedzieć 20 osobowej grupie,już mnie to martwi hehe ale dam radę!!!!No i będą zajęcia w grupach i indywidualne z psychologiem.W tym czasie a ma to trwać 82 dni!!!!!! nie mogę korzystać z żadnych innych psychiatrów ani psychologów na nfz jedynie prywatnie,nie wiem co to ma do rzeczy ale pewno z czasem się dowiem;) pozdro
Piotrek - moze kiedys zobaczysz jeszcze Amsterdam :) jeszcze nie koniec swiata:) a moze kiedys bedziesz mial taka okazje :) ale powiem Ci ze nic takiego nadzwyczajnego w tym Amsterdamie, duzo murzynow co sprzedaja narkotyki i tyle. lepiej gdzies pojechac nad morze w holandii albo gdzies gdzie nie ma tylu ludzi jakies miasteczka z zielenią:) ja np mieszkam kolo Londynu bo w londynie to bym nie chciala, syf, kryminal korki i tyle , fakt ze ladne rzeczy do zwiedzania ale tylko do zwiedzania to miasto a nie do mieszkania kiedys byly badania ze ludzie ktorzy mieszkaja w londynie umieraja srednio o 7 lat wczesniej niz ludzie ktorzy przebywaja w otoczeniu czystrzym w jakis malutkich miasteczkach lub po za miastami. milego wieczorka :)
ehhh... powiem wam ze jakis nie udany ten dzisiejszy dzien!! od samego rana wszyscy po mnie jezdza jaaaak... nie wiem czy to jakis taki dzien czy jak, ale jakos mnie nie do smiechu!! malo jadlem bo jakos nie moge a krzycza na mnie zebym jadl i to mnie jeszcze bardziej dobija bo przeciez oni nie wiedza ze ja nie moge jesc!! jakos mnie odrzuca!! ale hej, hej!! to nie znaczy ze nie jadlem dzis nic totalnie, jadlem, pewnie ze jadlem, ale malo!! i byc tu sprytnym... radzic trzeba sobie nie dosc ze z soba to jeszcze z innymi....
wspolczucia linnka :(( jak ja sie pokloce z chlopakiem to placze ile wlezie tak sie okropnie czuje i odrazu puls mi skacze wogole gotuje sie we mnie :(( biedna.... :( ale zawsze po burzy wychodzi slonce pamietaj , klotnia nie bedzie trwac wiecznie , musicie tylko chciec kompromisu i sie dogadac a bedzie wszystko dobrze. niewiem z czyjej winy to bylo ale moze krotkie zdanie Kocham Cie cos pomoze ale wypowiedziane z uczuciem... no niewiem chce ci pomoc. ale niewiem jak ...bo cie rozumiem doskonale jak sie czujesz :( badz dobrej mysli. Baczynski- a no jakis taki nie udany dzien, wogole brzydko ;/ z rana jeszcze jako tako sie czulam a teraz to juz sama niewiem probuje nie myslec o nerwicy ale to trudne. moze jakos dam rade mimo to. Chce juz 6 pazdziernik polece do tej Holandii zobacze sie z narzeczonym i poprawi sie mi humor najgorzej jak wroce do domu :( nawet nie chce o tym myslec tak mnie dobija ta Anglia. Moze jutro bedzie lepszy dzien... oby! pozdrawiam
ze swojego doświadczenia wiem że jak pojawiają się objawy i ten lęk to wiadomo duszności zawroty głowy i inne ale nie można SIĘ temu oddać jak czasami się wkurzyłam na siebie i sobie powiedziałam kilka razy do słuchu bo raz nie wystarczyło to naprawde dało to rezultaty mówiłam do siebie że nic mi nie jest i wmawiałam sobie to tak jak i te złe rzeczy czasami siedzi to w naszej podświadomości i pojawia się w najmniej oczekiwanym momęcie ale zawsze trzeba się jakoś uspokoić ... będzie dobrze mówie wam
metoda EFT moze kogos zainteresuje bo mi pomaga!!!!!!!! dzisiaj znalazlam sprobujcie i powiedzcie jakie efekty!!! ale na mnie to dziala :D tylko po pierwsze skupiacie sie przez sekunde co wam tak jest naprawde np kolatanie serce to musicie tam mowic w filmie zrestza sami zobaczycie w jaki momencie macie to mowic np : **mimo ze mam kolatania serca to gleboko i calkowicie akceptuje siebie** i kierujcie sie wskazowkami tego faceta. mam nadzieje ze wam pomoze!! :) powodzenia!!
Witam weekendowo. Moi drodzy trzeba nerwicy się przeciwstawić. O* i Jackie brown dobrze robią. Z nerwicą trzeba rozmawiać jak coś was łapie mówcie do niej, a nawet na nią krzyczcie. I ułużcie sobie jedno zdanie, jakąś myśl np. jestem zdrowy, nic mi nie jest, to nerwy, ale i tak mnie nie pokonacie, obojętnie co,coś co jest na przekór nerwicy i powtarzajcie to często rano, wieczorem w wolnej chwili jak mantrę, zobaczycie bedzie skutkowało. Pozdrawiam,
Witam Pięknym słonecznym rankiem. W końcu wyszło słońce. I dzien od razu zapowiada się nie źle. Wczorajszy wieczór był ok w końcu zobaczyłem się ze starymi znajomymi. oczywiście o nerwicy nic. ani mru mru. Ale widzę że na forum tez sie trochę działo. Jackie twarda Baba z Ciebie. Nie bądz taką pesymistką wydajesz się milą osóbką a z *uśmiecem nam będzie do twarzy* tak śpiewał zespół raz dwa trzy.Pisz na forum:-) O* musze sprawdzic te adresy. A co do muzyki to może nie najlepszy pomysł dła ludzi z nerwicą albo depresją ale co tam. Mnie rozbraja muzyka Michała Lorenca gosciu robi niesamowitą muzykę. Jest Piękna. Staram się też oglądać karzdy film do którego tworzył. Dobra idę cuś przekąsic i może do Krakowa na chwile skoczę. To jedyne miasto na którego widok morda sie cieszy. Pozdrawiam i miłego Dziona
Witam ! u mnie sloneczko czasem wyjdzie, przynajmniej tyle. Bilet juz mam do Holandii :) teraz tylko czekac do srody :) w poniedzialek ide do lekarza przyszedl mi list ze mam sie zglosic,ale to nie jest nic naglego *boisie* co wy o tym myslicie?? myslicie ze cos mi wykryli czy poprostu zebym przyszla zobaczyc moje wyniki ? troche sie znow denerwuje...:( pozdrawiam
Witajcie ale dzis piekne sloneczo sweici ale cholerka jak zimno ;-/ oblecialam ciucholandy i udal mi sie kupic prawei za darmo ;-) pizamke z polaru i ceipla kurtke. Denerwuje sie bo znow mam nawrot oskrzeli, we lbie mi sie cos kreci i mdli mnie ;-/ no dawno tego nie bylo ;-/.sczerze padneita jestem za dnia laze senna jak anemik a w nocy kurcze nie moge zasnac i sie wierce. Kurzce znow to uczucie ciezkosci w klatce piersiowej cholerka. pytajta cos mnie kochani ;-( czuje sie tu taka samotna ;-( pozdrawiam pap