Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból prawej ręki i pieczenie w klatce piersiowej

Gość syntek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Moje dane: wiek 27lat, wzrost 180cm, waga 88kg , mała aktywność fizyczna, siedzący tryb życia (przy komputerze), bezrobotny, Problem: 1. nadmierna potliwość, która towarzyszy mi od ponad 10 lat (a może od zawsze) - strasznie uciążliwe 2.prawie od pół roku pieczenie w klatce piersiowej (szczególne wieczorem) - które ustępuje po wykonaiu kilku skłonów - ok 5min (bywały również takie wieczory że musiałem poćwiczyć ze 20 minut aby pieczenie w klatce ustąpiło - przy czym pot lał się strumieniami ;) 2.od ponad dwóch miesięcy (od dnia w którym zmuszony byłem do dość sporego wysiłku fizycznego) pojawił się ból prawej ręki występujący szczególnie w nocy gdy ręka znajduje się powyżej poziomu serca (mam takie wrażenie jakby krew do niej nie dopływała i tracę czucie w dłoni przez co się budzę) - ból ustępuje gdy ręka znajduje się poniżej poziomu serca. 3. od kilku dni ból prawej ręki się nasilił (gdy wyprostuję rękę mam wrażenie jakby żyły miały mi popękać). Wspomnę jeszcze o ciśnieniu które wydaje się być w normie a waha się w granicach: 75-85(d0lne) 120-135(górne). A teraz zwracam się do Was z prośbą o radę: Jak wybrnąć z tych problemów zdrowotnych? Zaznaczam, że zwiększyłem ilość wysiłku fizycznego :) Za rady z góry Dziękuję!