Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w sercu, bezsenność, kołatanie serca i stany lękowe a nerwica

Gość hermes1988

Rekomendowane odpowiedzi

Gość hermes1988
Blagam o pomoc od pewnego czasu ze mna jest cos nie tak, mimo ze mam dopiero 19 lat czasami czuje sie jak bym byl umierajacym staruszkiem, zaczne od tego iz wychowal mnie i siostre samotnie ojciec co moglo miec wplyw na to ze juz gdy bylem w podstawowce czulem sie jak by mi ktos szpilki w serce wbijal, jedanak te przybadki wystepowaly sporadycznie co duzy okres czasu. * z czasem te ataki stawaly sie coraz silniejsze i coraz czestrze . W gimnazjum przyznam sie szczeze zaczelem experymentowac z trawka i z innymi narkotykami az po dzis dzien *prosze byc wyrozumialym nie jestem zadowolony z zycia jakie prowadze i stram sie zrobic wszystko by je zmienic*dzisiaj juz nie tak czesto jak kiedys ale mimo wszysto .....* ,*przez duzszy okres czasu bezsennosc, od jakis 4 miesiecy te ataki sa coraz mocniejsze i coraz dziwniejsze, ostatnio juz myslalem ze to prawdziwy atak serca*czesto mam tak ze jak wyjde z wanny to serce wali mi jakby ktos w nie mlatkiem rombal *ostatnio wydazylo sie cos dziwnego siedzac przed komputerem poczulem nagle jak by zycie ze mnie zaczelo uchodzic, chodzby przestawalo mi bic serce nagle oslabienie i prawie ze nie umialem zlapac oddechu po czym powrocilem w 1 sekundzie do normalnosci. Ogolnie mam dni kiedy tryskam energia i jestem szczesliwy i dni kiedy jestem oslabiony,przygnebiony i nic mi sie nie chce.ostatnio bedac na masowej imrezie mialem cisnienie 180/120 czy 150 nie pamietam bylem wtedy pod dzialaniem lsd choc bralem wczeniej z jakies rok temu podano mi jakis specyfik do zylnie na zbicie cisnienia*mialem przy tym uczucie jakby klatka piersiowa miala bymi sie zapasc do srodka i zakleszczyc nie odwracalnie potezne przy tym uczucie leku chyba z 15 razy w ten dzien mialem takie ataki lecz nic na szczescie mi sie nie stalo wiedzialem ze musze sie natychmiast uspokoic *musze dodac ze zyje w regularnym stresie w domu w szkole ,mimo wszystko jestem bardzo dobrze wysportowany ,wygimnastykowany bardziej niez rowiesniecy,wdaje mi sie czasem ze mam wiecej energi od innych ,a czasem na odwot,mam czesto uczucie leku gdy jestem sam itp..albo jakies dziwne czarne scenariusze se wymyslam zwiazane z jakims wydarzeniem ktore mnie spotkalo (co mogolo byc, agdym powiedzial to a nie to co powiedzialem,gdyby a gdyby ..itp), ostatnio tak jakbym zatracil swoje zasady,jakbym zgubil swoje wartosci i zapomnial o tym kim jestem i kim chcialbym byc,lecz teraz sobie powiedzialem sobie koniec z taki zyciem i usiluje zrobic wszystko by je zmienic by je naprawic . strasznie sie rozpisalem prosze o wyrozumialosc i pomoc z gory dzienkuje . o ile nie jest zapozno :/boje sie ;/
Widzisz,nie wszyscy jeszcze śpią.Jestem Wiki.Możesz mnie i wielu innych nam podobnych znależc na forum:nerwica lękowa-jak z nią walczyć,nerwica serca,nerwica-czy napewno.Ostatnio byłam na forum *drżenie ciała,mięśni...*Piszę Ci o tym,bo na tym ostatnim forum pisze Twój rówieśnik.Też ma problem i myśli o samobójstwie.Nie piszę do Ciebie po to żeby Ci prawić kazania o Twoim postepowaniu.Sam wiesz najlepiej co robisz zle,aco dobrze.Chciałam Cię zapytać:byłeś u lekarza?Jeśli tak to u jakiego?Masz moim zdaniem typowe objawy nerwicy.Tylko nie wiem jaki wpływ na to miały narkotyki.Napewno to one pogorszyły sprawę.Na pocieszenie powiem Ci,mam a raczej miałam podobne dolegliwości i leczę się u psychiatry.Leczenie to przynosi jak na razie rezultaty.Pisz do nas,żebyś mógł się wygadać.Pozdrowionka.
Witam Może wy mi pomożenie bo już głupieję z tego wszystkiego! Od 12 dni boli mnie głowa, mam zawroty głowy (częste), robi mi się ciemno przed oczami, serce wali jak oszalałe, czasem mam uczucie tak jakby bolało mnie w klatce dlatego że serce bije, mam uczucie nagłego gorąca i całe ciało oblewa zimny pot. Czasem zrobi mi się niedobrze, jakby na wymioty. Takie ataki trwają czasem chwilkę a teraz utrzymują się od tygodnia prawie nie ustępując. Byłam u lekarza rodzinnego który zrobił mi podstawowe badania - krew, ciśnienie, tętno, EKG, cukier i skierował mnie na badania do neurologa, kardiologa i endokrynologa. Te badania wyszły tak: - krew ok - EKG - (napisze to co zapamiętałam) szumy, niemiarowość oddechowa, zbyt szybka akcja bicia serca, wysoki puls - ciśnienie 130/90 - puls - 90 cukier - na czczo 75. Dziś byłam u neurologa i nie wykrył niczego nieprawidłowego i powiedział że to są raczej schorzenia kardiologiczne. Tyle się dowiedziałam na prywatnej wizycie. Dodam że codziennie mierze sobie ciśnienie i od czwartku 8.11 mam takie 130/90, 130/82, 110/80, 115/85, 120/90. Piszę w tym wątku bo zastanawiam sie czy to nerwica czy coś z sercem? Dodam jeszcze że te objawy nie są spowodowane stresem i dużym wysiłkiem fizycznym, ponieważ jestem od 2 tygodni na zwolnieniu lekarskim i dużo odpoczywam w domu. Te *ataki* mam o różnych porach dnia i dostanę np. leżąc na łóżku i oglądając tv. Proszę o pomoc. Dziś moje ciśnienie i puls bardzo skakało bo rano było 115/89, później po lekkim spacerze 141/83 puls 122, po około 10 do 15 minut 123/75 puls 108 i po około 3 minutach 120/73 puls 106. Strasznie sie martwię bo nie wiem czy to nerwica czy jakieś inne schorzenie. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
jasne że mogę podać wiek to żadna tajemnica :) mam 22 lata. Wiesz denerwuję się bo mam dość udane życie - wspaniałego mężczyznę u boku z którym mieszkam, praca ok, czasem denerwuje ale jak każda.......więc byłabym dość zszokowana gdyby to była nerwica........jestem czasem nerwowa i wybuchowa ale to moja cecha *wada* charakteru - jestem taka od urodzenia :) pozdrawiam
No na przekwit to stanowczo za wcześnie ,ale nie zaszkodzi zbadać poziom hormonów .Mi na początku powiedzieli że mogę mieć nerwicę, dopiero echo serca wykazało wypadanie płatka w zastawce,dostałam leki wiem jak podejść do problemu.Najważniejsza jest dobra diagnoza którą da Ci lekarz i nie będziesz się zamartwiać. Pozdrawiam cieplutko :)
Czy mogł by mi ktos napisac jakie badania mogl bym se zrobic ogolnie na serducho i uklad krazenia, izabelka16 i wiki dziekuje bardzo mi pomoglyscie , malwina a moze to poprostu wysoka nadpobudliwosc chociaz raczej nie/ niewiem,bedzie lepiej =* . P.S. juz sie tak nie stresuje blachostkami i lepiej sie czuje ,a przedewszystkim nie uzywam juz na... . pozdrawiam wszystkich =*
Wiem,że długo czeka się na wizyty.Na pierwsze spotkanie z lekarzem chodzę prywatnie.Pózniej to już jakoś z górki.Na niektóre wizyty,np. z psychiatrą chodzę wyłącznie prywatnie.Jest inna atmosfera.Siedzę sobie wygodnie w fotelu.Pani doktor też nie siedzi,jak to bywa w przychodni,za biurkiem.No i nie ma tego cholernego białego kitla.Nie wyobrażam sobie czekania w kolejce do psychiatry.Czy lekarz na tym etapie diagnozowania przepisał Ci jakieś leki na uspokojenie,czy tak się męczysz? TO BYŁO DO MALWINY.Pozdrawiam wszystkich.
wiki męczę się.......mam w domu przepisane kiedyś od innego tabletki Afobam ale one działają zbyt krótko..........od wczoraj męczę się z bólem w klatce piersiowej, z bólem serca i dusznościami. mam taki ucisk na mostku że nie potrafię oddychać......tak mam dziś już od godziny ten ucisk......klatka boli od wczoraj od rana...pozdrawiam
Gość ja11111
cześć mam nadzieje ze jeszcze żyjesz,!!!!nigdy nie sptkalam takiego idioty jak Ty.dobrze wierz ze narkotyki szkodzą i jeszcze je brałeś mimo ze wcześniej już miałeś takie objawy.Myślę ze już twój organizm jest wykończony i naprawdę powinneś już z tym skończyć jak jeszcze chcesz żyć.Jak sam sobie nie potrafisz poradzić to zgłoś sie do poradni uzależnień i na pewno tam Ci pomogą. pozdrawiam