Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne bóle w okolicy serca promieniujące do ramienia i ręki a nerwica serca

Gość Monika

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!!Mam 21 lat i od paru lat mam od czasu do czasu silne bóle w okolicy serca,promieniujące do lewego ramienia i ręki - wtedy ręka ta jest tak jakby osłabiona, i ocięzała.Czasami tez boli mnie pod lewą łopadką - tak jakby coś sciskało mięsnie tam połozone.Od 2 tygodni miewam że tak nazwe inny rodzaj bólu - takie kucie,czasmi ściskanie w okolicach serca.Wtedy mam trudnosci w złapaniu głębszego oddechu - bo ból sie nasila.Więc staram sie oddychac hm...delikatnie i powoli.Całe te napady bólu nie pojawiają sie jak jestem zdenerwowana tylko np :jak sie smieje.Byłam u lekarza, zrobila mi EKG-wyszło ok,przepisała jakies lek.Powiedzała że mam nerwice mięsniowo- sercową, czy jakoś tak.I tego dotyczy moje pytanie do was - czy nerwica sercowa jest to to samo co nerwica mięsniowo - sercowa?? Prosze o pomoc bo już się w tym sama pogóbiłam.Dziekuje.
Gość Magdalena
Cześć Monia.Nie wiem czy to jest to samo,ale ja też mam takie dolegliwości.Mam nerwicę od 5 lat.Zastanawiam się,czy oprócz nerwicy nie mam przypadkiem skrzywienia kręgosłupa?Bo skrzywienie też może powodowac takie bóle.Pozdrawiam.
witam! od jakiegoŚ czasu(pól roku) mam okropne bóle w okolicy serca. takie kłucie,że aż promieniuje z tyłu pod łopatkę, jakieŚ 2 tygodnie temu robi mi się tak,że jak mnie to złapie to serducho bije jak oszalałe. po jakiejŚ pół godziny powoli przestaje. pomóżcie co to moze być.
Gość ewusienka
ja tez nam takie bole przyspieszone bicie serca i wogole czasem brak tchu czasem boje sie zasnac boje sie ze sie nieobudze niemam czasem juz na to sil mam tak od paru miesiecy a mam 19 lat wiem jak to jest czuje czesto strach ze umre:(