Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niedoczynność tarczycy

Gość Dezodorant

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, Mam 25 lat od 9 roku życia mam zdiagnozowaną niedoczynność tarczycy wszystko byłoby super gdyby nie jeden problem do 22 roku życia nigdy nie miałem problemów ze swoją waga ale jakieś 3 lata temu mocno przytyłem ( mam 193 cm wzrostu ważyłem ok 95 kg a teraz ważę 135 kg ) przyjmuje Euthyrox 200 5 razy w tygodniu a dwa razy w tygodniu dawkę 250 wcześniej przyjmowałem 150 cały czas i było wszystko ok czy jest możliwość że po zmianie wielkości dawki mogł nastąpić taki skok wagi ? Dodam że trenuję boks tajski 4 treningi w tygodniu ... Proszę o odpowiedź. pozdrawiam

Witam, ostatnio odebrałam wyniki morfologii + tsh, ktore wynosi 2,93 (norma 0,27-4,20). Wynik jest w normie wiec chyba ok? Mam 20 lat, objawy: problemy z oddychaniem i równowagą, ostatnio trochę zmęczenia senności, jem sporo ale nie tyję, wręcz przeciwnie mam wrażenie że schudłam. Wiem że te objawy moga byc też przyczyną niedokrwistości.

Hej Od ponad roku jestem na eutyroxie,teraz dawka 50, niby niedoczynnośc,ale jestem w trakcie zmiany lekarza, jutro mam drugą wizytę. Zrobiłam wszystkie badania, prosze o interpretację co i jak....mam w planach starania o kolejne dziecko, więc jest to dość istotne...dzięki A więc: FT3- wynik 4,49 norma 3,13-6,76 FT4- wynik 18,21 norma 12-22 TSH wynik 2,49 norma 0,27-4,2 ANTY TPO wynik 13,48 norma

Gość AleksandraTG

Do wszystkich osób chorujących na tarczycę - nie wierzcie endokrynologom - że choroby nie da się wyleczyć. Nie dajcie sobie wcisnąć Eutyroxu lub innego *g...wna* chorym na niedoczynność brakuje jodu (jodu nieorganicznego i nieszkodliwego) - nie mówię tu jodzie promieniotwórczym i organicznym który jest szkodliwy. Przyczyną niedoczynności jest niedobór/brak tego pierwiastka w naszych organizmach - jestem przykładem cofnięcia objawów - zażywam płyn Lugola - dowód efektów: 1. nie biorę Eutryoxu - (tfuu), 2. zmniejsza mi się ilość przeciwciał anty-TPO i antyTG - i wciąż spada, TSH FT3, FT4 w normie (mam niedoczynność i Hashimoto jednocześnie) i super samopoczucie - jod jest jak naturalny dopalacz dla organizmu. Tarczyca musi pracować - do prawidłowej pracy potrzebny jest jej JOOOD, ci co mówią inaczej niech powtórzą studia medyczne i zaczną słuchać pacjentów. Szukajcie dobrych endokrynologów którzy leczą płynem Lugola - jodem nieorganicznym i dietą - nie chemią, syntetykami lub wam wypalają tarczycę radioaktwnym szkodliwym jodem (lepiej jechać do Czarnobyla tam się za freeko nawdychacie), a po zabiegu podadzą wam dla złagodzenie objawów - zgadnijcie co? .... JOD nieorganiczny (Płyn Lugola) Polecam tekże Książkę - BRADZO mądrego lekarza Jerzego Zięby - *Ukryte terapie* - a najlepiej zanieście ją swojemu endokrynologowi - może się czegoś mądrego nauczy. Ja po przeczytaniu byłam delikatnie mówiąc wk....wiona. Powtarzam raz jeszcze choroby tarczycy da się wyleczyć!!!! leczono je 200 lat temu płynem Lugola, a współczesna medycyna cofnęła się w rozwoju i napędze jedynie przemysł farmaceutyczny łagodząc objawy chorób zamiast je całkowicie wyleczyć. Pozdrawiam ciepło wszystkich chorujących. Walczcie o swoje zdrowie.

Witam chciałabym sie dowiedziec czy przy niedoczynnosci tarczycy (wynik miesci sie w normie) czy jeżeli bede chciała starac sie o dziecko czy musze sie poddac jodowaniu czy nie jest to konieczne ? Wiem ze musze zmienic endokrynologa bo ten do ktorego obecnie chodze nic mi nie mowi (dodam ze u mnie w miescie to tylko prywatne wizyty ) Z góry dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiam

Gość jan krongboon

Naturalne rozwiązanie dla syntetycznych hormonów tarczycy. Potoczna *świnka* jest zdrowa, skuteczna i tania. Mam sprowadzany z Tajlandii suplement diety Thiroyd 1000 tabletek po 60 mg. Sprzedaję po 180zł + 20 zł przesyłka pobraniowa. Również mam suplement Thyroid TR (bez laktozy i glutenu), 1000 tabletek po 60 mg, za 250 zł, włącza to koszt wysyłki rejestrowanej z Tajlandii. Mogę też go wysłać z Polski, ale za 350 zł. Proszę przekaż znajomym. dziekuję z góry Jan Krongboon massagewarsaw@gmail.com https://www.facebook.com/kurs.tajski

Witam,

Chciałabym przedstawić sposób leczenia choroby tarczycy tzw. „choroby Hashimoto” mojej babci. Od razu powiem, że z mamą byliśmy tej metodzie zdecydowanie przeciwne i uważaliśmy to za szarlataństwo ale jednak pomogła, babcia nie odczuwa już praktycznie żadnych efektów tej choroby. Otóż wujek pokazał jej filmy Jerzego Zięby. Babcia nie jest osobą zbyt ufną (nie dała się zrobić na wnuczka a próbowali dwa razy) ale jednak stwierdziła, że spróbuje bo same witaminy i tak jej nie zaszkodzą i o dziwo zadziałało. Ta choroba bardzo ją męczyła, miała kiepskie samopoczucie teraz można powiedzieć że przeżywa drugą młodość.

Suplement

Forma

Ilość dziennie

Uwagi

Witamina A

5000 j.m.

Witamina C

kwas askorbinowy lub

askorinian sodu

2-4 gram

Witamina D

witamina d3

1000-10000 j.m.

Należy kontrolować poziom 25(OH) i doprowadzić do stężenia 50-60 ng/ml

Witamina B2

200mg

Witamina B3

niacyna

300mg

Cynk

30-50mg

pomiędzy posiłkami, gdyż konkuruje z miedzią

Magnez

300-500mg

Selen

200-500µg

Jod

płyn lugola

2-5kropli i jeśli brak negatywnych skutków to stopniowo zwiększać dawkę

Nie przyjmować w formie organicznej ani radioaktywnej!

Niestety ciężko jest znaleźć wszystkie te produkty w jednym sklepie, ja znalazłam tylko jedno takie miejsce gdzie mają praktycznie wszystkie składniki w dobrej jakości i po bardzo konkurencyjnych cenach (nie mają tylko jodu ale to można kupić w każdej aptece). Poniżej przesyłam link do już spakietowanej oferty:

https://witaminas.pl/sklep/witaminy-i-mineraly-kompleks/hashi-komplex-zestaw-witamin-i-mineralow/

Witam,

Chciałabym przedstawić sposób leczenia choroby tarczycy tzw. „choroby Hashimoto” mojej babci. Od razu powiem, że z mamą byliśmy tej metodzie zdecydowanie przeciwne i uważaliśmy to za szarlataństwo ale jednak pomogła, babcia nie odczuwa już praktycznie żadnych efektów tej choroby. Otóż wujek pokazał jej filmy Jerzego Zięby. Babcia nie jest osobą zbyt ufną (nie dała się zrobić na wnuczka a próbowali dwa razy) ale jednak stwierdziła, że spróbuje bo same witaminy i tak jej nie zaszkodzą i o dziwo zadziałało. Ta choroba bardzo ją męczyła, miała kiepskie samopoczucie teraz można powiedzieć że przeżywa drugą młodość.

Suplement

Forma

Ilość dziennie

Uwagi

Witamina A

5000 j.m.

Witamina C

kwas askorbinowy lub

askorinian sodu

2-4 gram

Witamina D

witamina d3

1000-10000 j.m.

Należy kontrolować poziom 25(OH) i doprowadzić do stężenia 50-60 ng/ml

Witamina B2

200mg

Witamina B3

niacyna

300mg

Cynk

30-50mg

pomiędzy posiłkami, gdyż konkuruje z miedzią

Magnez

300-500mg

Selen

200-500µg

Jod

płyn lugola

2-5kropli i jeśli brak negatywnych skutków to stopniowo zwiększać dawkę

Nie przyjmować w formie organicznej ani radioaktywnej!

Niestety ciężko jest znaleźć wszystkie te produkty w jednym sklepie, ja znalazłam tylko jedno takie miejsce gdzie mają praktycznie wszystkie składniki w dobrej jakości i po bardzo konkurencyjnych cenach (nie mają tylko jodu ale to można kupić w każdej aptece). Poniżej przesyłam link do już spakietowanej oferty:

https://witaminas.pl/sklep/witaminy-i-mineraly-kompleks/hashi-komplex-zestaw-witamin-i-mineralow/

Najlepszym rozwiązaniem jest przejście na odpowiednią dietę i kontrola profesjonalnego dietetyka, który zna się na temacie. Ja leczę się z moją zaufaną panią dietetyk Beatą Ślebzak-Cebulą, która przygotowała mi indywidualny jadłospis i czuwa nade mna - więc w tym momencie jestem spokojna o swoje zdrowie.