Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaburzenia przewodnictwa śródkomorowego

Gość TomiLeeJones

Rekomendowane odpowiedzi

Gość TomiLeeJones
Witam, Bylem ostatnio , w ramach komisji lekarskiej ( wojskowej ) pierwszy raz na EKG. Mam 30 lat. Lekarz mi napisał w orzeczeniu, że się nie kwalifikuję do wojska bo mam m.in : zaburzenia przewodnictwa śródkomorowego w zakresie ściany dolnej mięśnia sercowego. Dodatkowo znaleźli mi nerwicę :) Okoliczności inne : Za dużo pracuję, za dużo palę, za mało sportu, za dużo stresu... Mam się bać tych zaburzeń przewodnictwa, coś ograniczyć, iść się leczyć ? Mogę prosić o wytłumaczenie, nie tyle, co to jest technicznie, tylko czym to grozi i jak z tym żyć. Dziękuję z góry za pomoc :)
Gość Niewnikamy

Witam.Mam 16 lat. Cały czas wydaje mi się że mam problemy z sercem. Byłem 2 razy u różnych kardiologów. Jeden nic nie wykrył. Drugi wykrył zaburzenia przewodnictwa śródkomorowego. Mój problem polega na atakach bardzo szybkiego bicia serca podczas wysiłku które trwa od paru sekund nawet do 10 minut i zdarza sie raz na pare miesiecy. A teraz moim problemem jest tętno 44 uderzenia na minute. Co to moze byc ?

Witam. Mam 16 lat. Zrobiłem 3 badania serca. Samo EKG nic nie wykryło, potem u kardiologa wszystkie badania serca i też nic nie wykrył a 3 kardiolog wykrył zaburzenia przewodnictwa śródkomorowego. Najbardziej ufam temu 3 ponieważ coś wykrył bo nie wierze ze jestem zdrowy. Bardzo dużo gram w piłkę nożną. Niepokoja mnie różne od czasu do czasu dziewne walniecia serca, albo ataki w czasie wysilku trwajace od paru sekund do nawet 10 minut które wystepuja raz na pare miesiecy a czasmi czesciej.Co robic ? Grozi mi powazna choroba ?