Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Myśli o chorobie, uciskowy ból ciała i drętwienie kończyn a nerwica

Gość Ewa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Chciałabym opisać mój problem, może ktoś pomoże. Bo widzę że tutaj wielu ludzi ma podobne problemy. Od jakiegoś czasu mam nieustanne myśli że jestem chora. Zaczęło się od bólu zatok, potem jakieś choroby. Ciągłe kłopoty z nosem, jakieś uciski. Niedawno zaczęło mnie leciutko boleć w jednym miejscu na plecach, tak koło prawej łopatki, ale bliżej kręgosłupa. Potem doszło drętwienie prawej ręki w nocy. Tak średnio raz na tydzień to spokojnie. Czasami mam takie uczucie w tej ręce, nie umiem tego opisać, lewej nie czuję a tą czuję. Do tego dołączył niewielki ból w klatce piersiowej, w górnej części. Jak głęboko oddycham lub jak wstaję i w czasie innych czynności. Ale ból jest bardzo niewielki. I żeby było dziwniej boli mnie szyja. Też malutko, tak jakby ciągnienie, drapanie? Ale nie w środku tylko tak jakby skóra? Czy to może być nerwica? Jakie zrobić badania żeby się upewnić że to nie jest nic poważnego?
Witaj Ewo!może to byc nerwica ale chyba przy każdej nerwicy( tak mi się wydaje)jest lęk albo niepokój.Idz do lekarza rodzinnego, zrób badania, zbadaj tarczycę, zrób ekg czy usg serca, jak wszystkie badania wyjdą dobrze, wtedy będzie można podciągnąc to pod nerwice.Pozdrawiam