Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybkie, mocne bicie serca czy to objaw nerwicy???

Gość Eryk1999

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam 17 lat i od tygodnia moje serce bije mocno i czasami szybciej niż powinno. Zaczęło się od pewnej nocy kiedy nie mogłem zasnąć i jakoś o 4 rano moje serce zaczęło strasznie szybko bić tak jak przy uprawianiu jakiegoś sportu. Od tamtej pory nie mam już takich ataków ale mam wrażenie, że moje serce strasznie mocno bije np. podczas leżenia bije spokojnie ale gdy przewracam się na drugi bok zaczyna bić już szybciej ( o wiele szybciej i mocniej) . Mam wiele stresujących sytuacji typu częstę występy i dużo nauki ponieważ jestem na dosyć wymagającym kierunku. Dodam, że moja waga to 53kg a wzrost 177cm, ciśnienie ~110/65 puls 72 Proszę o jak najszybszą odpowiedź :)

Natychmiast zrobic badania krwi np. hormony tarczycy TSH,ft4,ft3,poziomy sodu,potasu,magnezu oraz morfologie z rozmazem i CRP.Z wynikami do lekarza,by zrobił Echo serca czy EKG.Moze to byc od choroby tarczycy,na co wskazuje niska waga,a moze coś zażyłeś i ci zaszkodziło? To trzeba natychmiast wyja snić.Jeśli to choroba tarczycy, to możesz mieć np. taki objaw,że nie jesteś nawet zdenerwowany,ale czujesz coś takiego jakby wewnętrzny ,,dygot**,jakbyś w środku był jakiś podminowany i wyjątkowo wrażliwy na stres.Może tak być.Ale to wszystko mija po wyrównaniu hormonów.Życzę powrotu do normalności i spokoju.Jutro z rana na czczo na badanie krwi marsz!