Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia, dodatkowe skurcze i wieczorna tachykardia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na forum:)mam prosbe o pomoc:co moze mi dolegac,co powinienem *teraz* robic?od 4 lat mam arytmie serca,najczestsze dolegliwosci to skurcze dodatkowe,wieczorna tachykardia,oraz b.slaba tolerancja gwaltownych wysilkow(podbiegniecie,wejscie na wyzsze pietro,itp).Wowczas serce nieadekwatnie przyspiesza,potyka sie,nie mam nad nim kontroli.Serce traci takze rytm pod wplywem emocji(zlosc,gniew,strach,podniecenie,itp).Lubi tez miarowo przyspieszac na dluzszy czas bez wyraznego bodzca i zatruwa popoludnie badz noc.Przez te 4 lata codziennie sa jakies sensacje ale wyraznie bywaja tygodnie miesiace lepsze i gorsze,swietne i fatalne.Owszem na pewno mam nerwice bo te 4 lata zrobily swoje:)jednak jako bylemu sportowcowi nie wystarczy mi taka odpowiedz,bo dobrze znam swoj organizm.Po anginie w czerwcu 2003 z wysportowanego chlopaka stalem sie we wlasnych oczach dziadkiem.A poniewaz mam 2 kochane corki,chcialbym aby bylo lepiej.Prosze Was o jakas rade,wskazowki,macie tak duze doswiadczenie,pozdrawiam,staszek
Gość Drochowicz
Mam takie same zachowania. Ostatnio wprowadziłem w swój plan życia zasady funkcjonowania w oparciu o kaizen , codziennie zadaję sobie pytania dlaczego tak jest. Moje odpowiedzi to ciągłe udoskonalenie że serce pracowało i będzie pracować jak 10 lat temu , jak najwięcej się uspokajając, takie ćwiczenia należy powtarzać co dziennie rano wieczorem w wolnej chwili tak aby byc najlepszym. Dodatkowo piję sok z aronii ,ekstrakt z głogu i dużo się ruszam ale nie przesadzam z ćwiczeniami ,chociać intensywnie trenowałem ,posiadam II dan kyokuschin. Pozdrawiam nie załamuj się , kontroluj rytm całego organizmu , polecam także tai-chi.
Gość stracatella
Myślę, ze dobrze zrobiłby ci trening aerobowy - każdy dotleniający, czyli z pracą serca do 85% mozliwości. Rowerek, bieganie pływanie itp Jeśłi byłes sportowcem a potem nagle przerwałeś sport to serce moze mieć problem z akomodacją. pozdrawiam