Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne dolegliwości w lewym boku

grzes

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Od paru lat czuje jak po lewej stronie pod zebrem mi cos przeskakuje, zazwyczaj jak siedze pochylony badz leze, lekarz rodzinny badal w 2005 i nie stwierdzil anomalii. I tak z tym zylem, az do pewnego czasu, od paru dni dziwnie mnie tam kluje, troche uciska, i z tyle po lewej stronie takze, bylem u rodzinnego raz jeszcze, nic nie znalazl, poszedlem prywatnie do internisty, USG jamy brzusznej, rentgen, i wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Jak napne ta lewa strone to wydaje mi sie jakbym mial tam jakies zgrubienie. Czasem czuje takie bulgotanie tam oraz lekkie pulsowanie. Zastanawie mnie co to moze byc. Ma ktos podobne dolegliwosci? Na srode jestem umowiony do gastrologa tak na wszelki wypadek by zbadac to dokladnie :) a moze to ja tylko sobie wmawiam ze jestem chory? Czekam na odpowiedzi :) pozdrawiam
witaj bylem u gastrologa. Wykryl mi niezyt jelita grubego ale to nie od tego. Dalej mi tam przeskakuje. Robilem ostatnio morfologie krwi i wszystko ok. OB=8. Jutro ide z kompletem badan do jeszcze jednego lekarza i jak bede wiedzial to napisze co i jak :) jesli jestes niespokojny to polecam zrobienie mofologii i OB. Jesli OB bedzie bardzo wysokie tzn ze to cos powaznego. Ja myslalem ze zawalu dostane przed wynikami ale okazaly sie dobre, taka juz natura hipochondryka ;) jakbys mial pytania to moje gg 2677962. Zostaw wiadomosc i postaram sie odpisac.
Witam mam taki sam problem ... boli mnie w lewym boku ale tylko jak sie położe ... Robiłam wszystkie badania i wsyztsko jest ok ale ból sie nasila najczęśćiej wieczorem jak leże promieniuje na całe lewe żebra dajcie znać jak bedziecie wiedziec o tym więcej pozdrawiam =)
witajcie. ja sie z w/w objawami borykam od pazdziernika - momentami jest lepiej momentami gorzej. bylam u lekarzy z tym, mialam badania krwi.. nic. na razie mam diagnoze, ze to na tle nerwowym - bralam lekkie leki uspokajajace i bylo troszke lepiej.. drugi trop to sprawy.. kregoslupowe.. a moze po prostu kilka rzeczy nalozylo sie na raz. inny lekarz powiedzial mi, ze moge miec nerwice jelita. chyba skoncze na psychotropach.. ech
Gość kasienka
Również mam podobne dolegliwości, tylko że dodatkowo ostatnie żebra po lewej stronie są bardziej wysunięte niż po prawej.. boli, takie dziwne uczucie jakby cos mi tam w srodku pod zebrami dokuczalo.. strasznie dziwne uczucie... najgorzej jak leze, obojetnie czy na brzuchu czy plecach.
Gość Ghetto Fab

Witajcie! Wiecie co? Tak czytam to wszystko i juz nie wiem czego sie trzymac. Ja mam podobnie, wrazenie jakby mnie cos podkuwalo albo rwalo miedzy zebrami z lewej strony. Cos *ala* slaba kolka, bo napewno tego bolem nazwac nie moge. Poprostu *wkurzanie miesni* ;) Mam ciocie farmaceutke ktora mi powiedziala ze to tez moze byc pekniecie jakiegos zebra i wcale nie musialem Bog wie czego robic by to sie stalo. Lekarza raczej unikam bo poprostu sie boje, slucha sie tego wszystkiego tyle...ale raczej bede zmuszony sie wybrac. Jezeli ktos mial cos takiego, ewentualnie wzial zrobil cos i mu pomoglo prosze o rade! Pozdrawiam was

Witajcie.Ja również czuje podobny dyskomfort tuż za ostatnim lewym zebrem.Nie jest to jakiś dokuczliwy ból ale lekkie klucie, jakbym tam miał jakiś mały pęcherzyk z powietrzem, czegoś za dużo. Zaobserwowałem ze jeśli odzywiam się normalnie w regularnych odstępach i się nie stresuje to przechodzi.

Gość dagmagik

Od roku mam te same dolegliwosci ucisk tuż pod ostatnim żebrem po lewej stronie , bulgotanie i gazy szczególnie gdy leżę USG nic nie pokazało badania krwi OK czekam na gaskostropie ale też nie spodziewam sie złych wyników bo dokładnie przypominam sobie od czego to sie zaczeło podnosiłem beczkę około 35 kg na wyprostowanych rękach na wysokosć 1,5 m i wtedy poczułem takie pyknięcie pod żebrami a scislej to tak jakby na granicy oststniego żebra dlatego mysle że to może być jakis rodzaj przepukliny po tym USG muszę sie przebadać własnie pod tym kątem pozdrawiam

Gość Aga2600000000000000

Moze komus pomige choc troche.. to.moze byc tez przyczyna anatomiczna skrzywienie kregoslupa piersiowego i deformacja zeber ktore uviskaja delikatnie na jelita i narzady wewnetrzne na obrazie rtg bardzo slabo widac te zebra niestety ja niestety borykam.sie z podobnym problemem do tego problemy ciagle z oddychaniem cos okropnego ;( wiec dbajcie o siebie swoje oley i mięśnie zeby w miare jak mogly trzymaly ten caly korpus

Właśnie mnie dopadło...wyszło jajo pod lewym żebrem, widać gołym okiem, ma jakieś 5/3 cm. Już kiedyś było i zniknęło, w USG nic nie wyszło, w gastro, niesprawny wpust, mam stwierdzoną arytmię bez znanej przyczyny, podejrzenie nerwicy. Tyle tylko, że jak zaczyna pulsować, to właśnie po lewej stronie, tam gdzie czasem wychodzi jajo, i to leci jakby do serca, tak to czuję, chociaż to dziwnie brzmi.Przy ostatniej wizycie podczas napadu arytmii, lekarka powiedziała dom mnie : ale pani się trzyma za brzuch.... no za brzuch bo stamtąd wszystko się zaczyna...to niemożliwe.... a jednak... i tak się męczę do dziś, a lekarze nie wiedzą co mi dokładnie jest .

Witajcie. Mam podobny problem... Ból na początku kujący pod ostatnim żebrem 10 cm od mostka. Trwa to już ok miesiąc. Teraz ból staje Cię coraz bardziej dokuczliwy. Brak apetytu, lekkie wzdęcia. No i zauważyłem posmak metaliczny w ustach, ból w prawej pachwinie (może zbieg okoliczności) lekarz twierdzi że to na tle nerwowym ale ja go olewam. Kazałem mu wypisać badanie USG. Potem może gastro i dalej.... Czasem ból promieniuje aż do pleców. Czekam na wyniki krwi i moczu. Możliwe że to pamiątka po przebytym co idzie.