Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kwaśnosć w ustach i skoki ciśnienia

Gość Kszyhu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na imię mam Krzysiek , mam 26 lat, od ponad roku mam dziwne problemy z układem krążenia, których wcześniej nie miałem... Zaczęło się to dzień później po suto zakrapianej imprezie, rano z łóżka zgoniło mnie uczucie szybkiego i mocnego bicia serca, nie wiem jakie miałem wówczas wartości ciśnienia ale na pewno wysokie, tętno około 140. ogarnął mnie strach i panika, że zaraz się przekręcę robiło mi się słabo, ciemno przed oczyma i kręciło się w głowie, po zażyciu kropli na serce po godzinie sytuacja się unormowała, ale lęk i uczucie mocnego bicia serca pozostało. Dziwne problemy w zasadzie od tamtego czasu pozostały mi do dziś. Podniesione ciśnienie, i kilka razy w dniu dziwne przytrzymywanie się serca, tak jakby zgubiło jedno uderzenie i wróciło z jednym mocnym, jest to takie przykre uczucie z lewej strony klatki piersiowej. Zmartwiło mnie to wszystko i zacząłem chodzić po doktorach. Miałem robione EKG zwykłe kilka razy, 2x Holter i raz Holter ciśnieniowy, 2x badania wysiłkowe oba wzorowe 17 MET,badania laboratoryjne, USG brzucha i przestrzeni zaotrzewnowej, echokardiografia, USG nerek moczowodów i pęcherza moczowego i wszystko jest OK. Co dziwne od roku czuję dziwny kwaśny posmak w ustach, nie jest on ciągły , ale gdy jest mi kwaśno w ustach to i wtedy podnosi mi się ciśnienie, co to może być, może ktoś z Was ma podobnie i jakoś sobie z tym radzi, byłbym wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam