Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwny rytm serca

Gość Marta Murawska

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marta Murawska

Witam serdecznie. Od ponad roku zmagam się ze schorzeniem, na które nikt nie może znaleźć rady. Zazwyczaj w nocy budzę się z silnie przyspieszonym tętnem maksymalnie było to 205. Towarzyszy mi wtedy uczucie zimna, poty, dusznościCzasami jest tak, że mam uczucie jakby serce mi się poruszyło i wtedy jest chwilowe przyspieszone tętno również wysokie, ale przechodzi po ok 2-3minutach. Powiem szczerze, ze bardzo chciałabym wiedzieć co to jest i jak z tym żyć. Czy faktycznie jest to częstoskurcz nadkomorowy i cała nadzieja w propranolu i hydroksyzynie przy ataku w ostateczności Ablacji. Boje się kłaść spać, bo nie wiem czy w śnie mi się to znowu nie przytrafi. Jestem już tym wykończona.

Ja mam stwierdzony częstoskurcz nadkomorowy i mam takie same objawy, więc być może Ty też masz częstoskurcz. Spróbuj w czasie ataku zrobić EKG. Mi wyszedł ten częstoskurcz dopiero po 13 latach rzadkich ataków. Teraz czekam na ablację, którą będę mieć w lutym w Poznaniu, u dr Baszko. Ale nie wiem do końca czy pójdę. Z jednej strony chcę, bo życie w ciągłym strachu, że to przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie, jest męczące. Z drugiej strony potrafię go opanować i wiem jak. Najbardziej się boje tego, że wyzwoli mi sie inna arytmia po zabiegu.