Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zażywanie Tramal

Gość robert

Rekomendowane odpowiedzi

DLA WSZYSTKICH!!! tramal i inne pochodne uzależniają, a ten wąteki powinien być usunięty bo jeżeli ktoś ma silne bóle to idzie do lekarza który oceni czy można zapisać teki lek!!! Czuję coś ze kolega *robert* lubi te leki, wiec radze nie odpisywać. Być może sie myle, jeżeli tak to przepraszam i idz do lekarza. Ale z praktyki wynika ze mam racje.
Gość xxxxxxx
Macie nie precyzyjne informacje na temat leku Tramal.Nie jest on dla skoczkow,a jest to lek przeciw bolowy.Ma dzielanie uboczne ale nie uzaleznia.Kto nie musi nie powinien go zazywac.Jest wiele innych bezpiecznych dla organizmu lekow.Pozdrawiam
Gość skomplikowany
większość z Was nie ma pojęcia o bólu i jego leczeniu . Tramal to dobry lek , przyjmuję go od jakichś 8 lat , osobom po najcięższych w medycynie operacjach na prawdę pomaga żyć . Ja mówię o przypadkach ludzi którym ból towarzyszy przez cały czas . i teraz tak , wiem ,że jest to lek narkotyczny , staram się więc brać go gdy mam wiele spraw do załatwienia i muszę po prostu dać radę oczywiście nigdy nie przekraczając dawki 50 mg na dobę . Zwykle daję radę po leku solpadine , to taki mocniejszy apap , ale Tramal dobrze jest mieć pod ręką . Powiem tak , wszystko jest dla ludzi tylko nie wszyscy ludzie , do wszystkiego się nadają . Aha i teraz rada z własnego doświadczenia : po operacji byłem pacjentem ,leżącym , miałem bóle kostne z kręgosłupa , od leżenia . na bóle kostne nie ma jak ketonal . tramal na ból kostny w niczym nie pomoże . a w ogóle to proponuję , jeśli Was coś boli , i to jest sytuacja przewlekła , a na dodatek nie można usunąć przyczyny bólu , udać się do kliniki leczenia bólu , i tam lekarz specjalista , dobierze odpowiedni lek , pod dolegliwość , ustali dawkowanie i powie co dalej . Czytając poprzednie posty , odniosłem wrażenie ,że sa one osobami zdrowymi , które po prostu lubią brać ten lek .:(
Gość wolna3lata

Uzależnienie od Tramalu niewiele różni się od uzależnienia od Morfiny czy Heroiny. Szybko narasta tolerancja a objawy abstynencyjne są ciężkie do zniesienia dla osoby uzależnionej. Detoksykacje powinien prowadzić doświadczony lekarz, standard leczenia uwzględnia podawanie innych opiatów, Buprenorfiny lub Methadonu. W Warszawie można odstawić Tramal w Szpitalu Nowowiejskim (kontrakt z NFZ) lub w NZOZ http://medox-lekomania.pl/uzaleznienie-od-lekow-opiatowych/uzaleznienie-od-tramalu/, tu niestety wymagają opłaty za leczenie.

Gość arturwasyl

To sa jakies brednie,efekt histerii anty-opioidowej ,co do tramalu podnosi poziom serotoniny przez blokadę wychwytu zwrotnego tej neuroaminy, na pewno nie powoduje niedowladow, czego to ludzie nie wymysla, nie jest to dobry p.bolowiec ,oxycontin ma mniej skutkow ubocznych jest lepszy, co do tych bzdur o uzależnieniu to żaden srodek nie powoduje tego stanu ,to co nazywacie uzależnieniem iest od początku w tobie bodziec{chemiczny}pozwala jaskrawij pokazac niestabilność psyche pamiętajcie przyczyna alkoholizmu nie jest alkohol ,,heroina nie powoduje *uzalznienia*