Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wyniki hormonów tarczycy

Gość Pati93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, za radą kardiologa wykonałam badanie hormonów tarczycy, wszystkie wyniki mieszczą się w normach, ale chciałam dla pewności zapytać czy faktycznie jest ok :). Dodam, że mam 24 lata. W nawiasach normy laboratorium: FT3 - 2.00 (1.71-3.71) FT4 - 1.02 (0.70-1.48) TSH - 2.458 (0.35-4.67) Dziękuję i pozdrawiam :)

Masz mądrego kardiologa to już połowa sukcesu!Bo nie plecie,że *taka to już uroda serca*ale szuka przyczyny.Wyniki o niczym nie świadczą,powinnaś zrobić jeszcze USG tarczycy i endokrynolog(dobry!) ustalić,czy to nie Hashimoto.Ja mam tylko b.nieznacznie podwyższone TSH, czasem wcale,a 9 guzków, Hashimoto i niedoczynność tarczycy.Można życ, ale lepiej nie mieć- problemy z wagą.Mnie nikt sporo lat temu nie powiedział,że tarczyca kopie w serce,niestety.Jeśli nie to,zrób może wymaz z gardła+nosa, może być gronkowiec złocisty.Bardzo często towarzyszy chorobom tarczycy a później powstałym w ich wyniku problemom z sercem.Ta teoria jest zaciekle zwalczana przez gros lekarzy- mimo,że nie było ŻADNYCH badań w tym kierunku.No bo co by zrobili specjaliści,gdyby okazała się prawdą? Utrata pacjentów,prowizji z leków,badań?Zgroza! Wiec może sprawdz te dwie sprawy,ew.szukaj do skutku! Aha!Tarczycy towarzyszy często brązowa plama szorstkiej skóry tak 2-5 cm poniżej łokcia, wcale nie na łokciu!Pozdrawiam,pisz,co u ciebie!