Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia przerwy w biciu serca.

Gość San

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 28 lat i od kilku dni nie mogę dojść do siebie po arytmii serca. Podczas robienia posiłku źle się poczułem. Miałem dziwne objawy odczuwane w okolicy przepony. Czułem że serce mi staje na kilka sekund 2-3 sek. Upadłem i mierzyłem puls był szybki... Dziś gdy wstaje czuje zawroty głowy i łapię arytmię i mam wrażenie ucisku w klatce piersiowej. Mam dalej odpoczywać czy zadzwonić po pogotowie ? Dodam że kilka lat temu miałem nerwicę ale wylazłem z tego... teraz nie wiem co robić bo każdy ruch który wymaga wysiłku pojawia się arytmia z przerwami bicia serca.

Jeśli się mocno stresujesz tym co ci jest to możesz podejść na pogotowie na izbe przyjęć i ci zrobią ekg. Oczywiście jeśli źle się czujesz to mozesz zadzwonić i przyjadą i też zrobią ekg.Jutro czy kiedyś tam się postaraj umówić na holter do kardiologa i echo serca bo to są skurcze dodatkowe a te zatrzymania serca to przerwa wyrównawcza (ale trwa 3 sekundy? pewnie krócej ale tak się może wydawać ,że trwa długo). Upadłeś na ziemię? zemdlałeś czy co?

Tak masz racje raczej nie 2-3 sek a 1 sek a precyzując 1-2 uderzeń brakowało w czasie arytmii. Gdy dostałem arytmii słabo mi się zrobiło i upadłem. Teraz jest w miarę OK nie mam jej gdy moje ciało spokojnie sobie leży i ograniczam wysiłek fizyczny. Mam też duże ciśnienie krwi 163/90 gdy siedzę a gdy leżę spada do 147/83. I właśnie gdy zmieniam pozycję ciała czuję nagły wzrost ciśnienia i podświadomie wiem że zaraz pojawi się arytmia i dostaję lęków. Sam nie wiem czy to nie głowa powoduje te objawy. Bo przez te dni tylko wczuwam się w swoje serce... Ehh wolę nie wzywać pogotowia lub iść do lekarza. Wiadomo co może stwierdzić... Poczekam te 2-3 dni trochę odpocznę i zobaczymy. Pozdrawiam.

Witam U mnie te problemy znikają gdy : 1 nie jem masła i innych tłuszczy zwierzęcych, 2 nie jem jajek 3 nie pije kawy a kakao do pół płaskiej łyżeczki. 4 nie używam cukru, a jeśli to w mikro ilościach. 5 nie pije soków z kartonów aluminiowych 6 nie jem ryb ani mięsa (dziwne ale mięso może zawierać więcej chemikaliów niż w pracowni chemicznej) Tyle z moich obserwacji tego jaki ma związek odżywiania z moim zdrowiem. Podejrzewam że to demineralizacja organizmu przez jedzenie rafinowanej żywności takiej jak biały chleb, biała sól, biały cukier i skażonej chemikaliami typu E metalami ciężkimi i pestycydami Może to być ostatni krzyk organizmu żeby coś zmienić w kwestii odżywiania. Jakby na to nie patrzeć to przemysł spożywczy traktuje nas jak kosze na śmieci i jeszcze za to płacimy.