Gość Student94 Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Witam. Jestem 23 letnim mężczyzną, który przeszedł rutynowe badania lekarskie związane z przyjęciem na studia. Wykonano mi EKG serca które wykazało *umiarkowany lewogram, możliwy przebyty przednio-przegrodowy zawał serca*. Zaniepokoiła mnie bardzo taka diagnoza jednak lekarz stwierdził że nie ma się czym przejmować, próbowałem drążyć bardziej temat jednak nie uzyskałem więcej informacji. Czy w związku z uzyskanym wynikiem powinienem podjąć jakieś dalsze kroki, np umówić się z kardiologiem czy zostawić całą sprawę i się nią dalej nie przejmować (czytałem że lewogram może występować w całkowicie zdrowym mięśniu sercowym)? Proszę pilnie o odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość JANUSZDG Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Lewogram może występować z zdrowym sercu, ale *możliwy przebyty przednio-przegrodowy zawał serca* nie - chce Pan mieć pewność zdrowego serca, nie ryzykować, rozsądek podpowiada by zgłosić się na pogłębioną diagnostykę do kardiologa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość JANUSZDG Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Tym bardziej, jeśli lekarz nie powiedział, że nie jest to lewogram patologiczny - należy zatem zakładać, że to lewogram patologiczny i zgłosić się do kardiologa... czym prędzej, tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi