Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy to śledziona? Proszę o pomoc

Julia1991

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam tylko 26 lat. Dwójkę małych i wspaniałych dzieci.. od roku bolą mnie plecy. Dokładnie to obok kręgosłupa. Od kilku m-c odczuwam ból pod dolnymi rzebrami z lewej strony. Tuż pod sercem. Z żołądkiem nie mam problemu. Często odczuwam ból w kończynach górnych i dolnych (kolana, uda, nadgarstki itd). Trzęsą mi się ręce. Do tego od miesięcy 24/h szumi mi w uszach. Miewam zawroty głowy. Nie wiem co robić i gdzie się udać.

Jeśli to konieczne i ma to w czymś pomóc to wypiszę choroby w rodzinie: Ojciec: nadciśnienie tętnicze żylne, w ubiegłym roku przeszedł płukanie żył bo miał jakieś problemy z nogami, od kilku lat cierpi na cukrzycę typu 2. Mama: alergia skórna (wysypka po styczności z metalem), arytmia, zapalenie barku, torbiel tarlowa przy kręgosłupie, migreny. Najstarsza siostra: coś ma z psychą (dojrzała ale tylko w jednej kwestii +18) Brat: guz rdzenia kręgowego (przeszedł 4 operację usunięcia guza) grozi mu wózek inwalidzki ponieważ naświetlanie uszkodziło mu kręgosłup i wygiął mu się w kształt litery S. 2 Siostra: zapalenie opon mózgowych w wieku niemowlęcia. Córka oraz siostrzeniec: wada wzroku zez i słabsze lewe oko.

Ja po prostu nie wiem od czego zacząć. Dokąd iść i co robić? Nie wiem :( w wieku dziecięcym chorowałam na astmę oskrzelową i 3 rodzaje alergii (astmę wywoływała alergia). W zeszłym roku jak nie dalej byłam u alergologa. Długo czekałam na wizytę. Lekarz powiedział że nie widzi sensu w robieniu mi testów alergicznych bo z alergii się wyrasta. Namówiłam go na testy. Niechętnie ale je zrobił. Okazało się że mam 8/10 uczulenia na całe jajko. Tracę zaufanie do lekarzy bo w nielicznych przypadkach tylko mi pomogli.

Szanowna Pani Podstawa to poszerzona morfologia krwi. To badanie pozwoli ustalić, czy nie ma jakiejś infekcji, niedokrwistości, a może niedoborów jakiś składników. Przyczyn Pani stanu może być wiele od biochemicznych ( niedobory składników) przez sprawy naczyniowe do neurologicznych, By móc choć coś wstępnie powiedzieć należy też dokonaćpewnego wywiadu, który tutaj na forum byłby kłopotliwy. Sposób codziennego funkcjonowania, sposób odżywiania przebyte schorzenia, brane leki etc etc. Badanie krwie w poszerzonej postaci da jednak jakąś podstawe do rozważań