Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy, zawroty, proszę o pomoc!

Gość Missha

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, może ktoś mi pomoże, bo lekarze nie bardzo chcą cokolwiek zrobić. W listopadzie tamtego roku nagle dopadł mnie silny ból głowy, ale to taki, że pamietam ze przez 2 tygodnie nie mogłam nic zrobić, głowa bolała od rana do nocy. Żadne tabletki nie pomagały. W styczniu i lutym sytuacja sie powtarzała, bóle trwały po kilka dni, tydzien. potem to ucichło, neurolog nie stwierdził nic. Przy okazji w sierpniu tamtego roku miałam robione TK głowy i wyszło w porządku. Natomiast wczoraj ból powrócił, strasznie silny, z zawrotami, z mdłościami. Na pogotowiu mnie zbadali, wszelkie odruchy itd i stwierdzili że to nic poważnego. Ból jest okropny, jakby coś mi uciskało całą głowę, najlepiej mi w pozycji leżącej, żadne tabletki nie pomagają. Wystraszyłam się od razu, że to może jakiś tętniak albo coś w tym stylu, ale chyba były by gorsze objawy prawda? Cięzko mi funkcjonować z takim bólem, czasem jest kłujący, obejmuje całą głowę, jak naciskam punku u nasady czaszki na karku to czuje dokładnie ten ucisk co w całej głowie. Czy ktoś wie co to może być? Od kręgosłupa? Migrena? Czy ktokolwiek może mi pomóc?