Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leki na kolatania serca ,nerwica

Gość Joannaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 26lat. Ostatnio mecza sie mnie napadowe przyspieszone bicia serca polaczone ze strachem jakbym czegos sie bala. Dodatkowo mam bole w okolicy serca i czuje sie oslabiona. Bylam u kardiologa ,mialam robionego holtera. Lekarz napomknal o nerwicy serca. Ogolnie choruje na serce mam taka wade,ze przy dluzszej pionizacji czasem moge zemdlec. W holterze wyszlo 59 nadkomorowych pobudzen przedwczesnych. Niewiem co one oznaczaja,czy nie jest za duzo ich ? Wyszlo rowniez 25 tachykardii. Lekarz przepisal mi blokera doraznie w razie napadow. Stad moje pytanie czy nie mozna byloby zamiast tego wziac cos innego na uspokojenie ,lub pic jakas mieszanke ziol na te kolatania serca? Czy dobrze zrobie robiac tak? Szczerze mowiac nie zdazylam sie lekarza oto zapytac. Boje sie sie brac tych tabletek. Czasami pare dni jest dobrze,a jak sie zdenerwuje to wtedy znowu mam te napady. Ale czy koniecznie jest branie tego leku. Wiem,ze lekarz mi to przepisal ,zeby serce troche sie uspokoilo i uznal to za stosowne. Szczerze mowiac niewiedzialam ,ze to bloker ,dopiero w domu po przeczytaniu. Stad mam duzo watpliwosci i nie mam jak dostac sie teraz do Kardiologa ponownie w tak szybkim czasie,zeby sie skonsultowac.Po przeczytaniu niektorych opinii w internecie przestraszylam sie i wole tego nie brac. Niewiem co mam brac najlepiej na te srednio-silne nerwy i kolatania.