Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tezyczka zaburzenia widzenia

Gość Paulaqqqq

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paulaqqqq

Dziewczyny czy miala ktoras z was tezyczke lub migrene? Od marca moje zycie to męka chodzę do lekarzy na fundusz, prywatnie i nikt nie jest w stanie mi pomoc!;/ Zaczęło sie od puchniecia lewej powieki potem straszne bole glowy i zaburzenia widzenia( zaburzenia zostałty do tej pory i to one stanowia głowny problem). Czuję jakbym w lewym oku od polowy zle widziala ,i z boku. Pczatkowo ataki wygladały tak ze bolała mnie głowa i nie widziałąm na lewe oko trzymalo mnie pare dni odpuszczalo na jakis czas a potem znowu wracalo. Teraz problem z oczami mam caly czas. Nie jestem wstanie normalnie funkcjonowac zle widze a problem nie tkwi w oczach,,, Byłam u neurologa, okulistów. U okulisty bylo badane dno oka, cisnienie, pole widzenia. Miałam rezonans głowy,również TK. Mam niedoczynnosc tarczycy. Neurolog dał mi leki na padaczkę - podejrzewa migrenę ale poki co nie pomagają. W obserwacji rowniez tęzyczka na nią dostał,m tylko magne b6 ... . Do objawów rowniez moge dolaczyc zaburzenia lekowe, problem z koncentracja, dretwienie rak, stóp, Jakie badania jeszcze powinnam zrobić? Proszę o pomoc czuje ze niedługo się wykończe!!! ;( paula 662@buziaczek.pl

Nie wiem na ile problemy z widzeniem mogą łączyć się tak bardzo z tężyczką natomiast polecam zrobić badanie w tym kierunku. Mam bardzo podobne objawy (też długi czas zastanawiałam się czy to nie na tle nerwicowym), ale dziś miałam robione próby tężyczkowe i potwierdziło się. Zawsze lepiej takie badanie mieć zrobione i ewentualnie wdrożyć suplementacje. Ja czekam jeszcze na sobotnie rmi głowy, mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)