Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Omdlenie (?) i nagły skurcz mięśni

Gość Aleksandra2000

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Aleksandra2000

Witam Wszystkich. Mam na imię Aleksandra i mam 17 lat. Od dłuższego czasu towarzyszą mi bardzo dziwne objawy. Bedzie mi ciężko je opisać, ale postaram sie to w miarę dokładnie wytłumaczyć. Czasami po wstaniu z łóżka lub staniu zaczyna mi się robić ciemno/ plamy przed oczami i mam wrażenie jakby mnie *wyłączało* drętwieje mi całe ciało i tak jakby mnie coś bujało przez chwile, lub dostaje dziwnych drgawek. Mam też wrażenie jakbym miała zaraz się przewrócić i parę razy przez to upadłam. Dzisiaj objawy były wyjątkowo silne. Po wstaniu z łóżka i pojesciu do szafki się zaczęło. Złapałam rękę za rączkę i wtedy pojawiło się to uczucie *wyłączenia* zdrętwienia całego ciała i skurczu mieśni. Ręka zacisnęła mi się na rączce i cała dziwnie drżałam. Po upływie kilkunastu sekund przeszło i zostało uczucie drętwych kończyn. Nie wiem co to może być i czym jest spowodowane. Liczę na Państwa pomoc. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi

Ale kiedy ci sie to dzieje, czy dopiero jak stoisz, czy tuż po przebudzeniu się jak np. otworzysz oczy?Ja bym ci radziła wziąć skierowanie do neurologa i zrobic badanie EEG. A tymczasem uzywać magne D6. Ciśnienie zmierz też. W kązdym razie do lekarza marsz.