Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niskie ciśnienie skurczowe a stres

tomlom

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zaniepokojona
Również mam ostatnio takie wyniki ciśnienia. Mierzyłam ciśnienie u lekarza i sam zrobił wielkie oczy i rozłożył ręce ale nic mi nie powiedział. Jestem kobietą lat 30, a taki wynik pomiaru ciśnienia mam od jakichś dwóch miesięcy. Po powtórzeniu wyniku kilka dni temu było podobnie, nadal skurczowe poniżej normy a rozkurczowe powyżej.
Gość STUDENCIK
Witam. Mam 23 lata i mam podobne dolegliwości tylko że moje wyniki wyglądają inaczej. Ciśnie skurczowe oko 150, ale to rużnie bywa czasem 120 czasem 140, rozkurczowe wacha się tak kolo 80 dochodzi do 100, a tętno mam zazwyczaj 90 czyli idealne dla mnie lecz czasem dochodzi do 120 np?: wybiegam po schodach do domu, albo szybko wstanie z łużka. EKG Perfekcyjnie, lekarz mówi że mam serce młodego nastolatka. Ale nie to mnie martwi, tylko to że to ciśnie jest za wysokie a lekarz nie chce dać mi leku który to obniży. Do tego wszystkiego mam nerwice, objawy, częste wstawanie w nocy aby sprawdzić czy serce dobrze bije, lekkie duszności, obawy przed uduszeniem, UCZUCIE UCiSKU NA KLACE PIERSIOWEJ, uczucie że serce zbyt szybko bije. Albo to Choroba psychiczna albo coś jest nie tak. Nie wiem czy mam się martwić. Mam ok 188 cm wzrostu ale waże 103 kg, nie wyglądam źle ale, zaczynam się martwić moim stanem. Mimo że mam dopiero 23 lata, mam wrażenie że tylko ja w tym wieku mogę mieć problem z sercem. Proszę o PORADĘ OD LEKARZA, Bardzo mi zależy, niestety tam gdzie ja mieszkam nie mamy nawet dobrych lekarzy ogólnych a nic nie będę mówił o specjalistach. A może to brak Magnezu i Potasu, czasem mam nie kontrolowane odruchy ręki albo nogi i brwi. Biorę w tej chwili HYDROXYZINUM syrop oraz BELLERGOT BARDZO PROSZĘ O WSZELKIE ODPOWIEDZI