Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Prośba o interpretację - wizyta dopiero z 3 tyg.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość KormoranJasny

Domyslam się ,że odczuwasz te skurcze dość często? jestem w podobnej sytuacji i najważniejsze w naszej dolegliwości to przede wszystkim się tym nie załamywać. ponad 6 tysięcy to sporo ale nie jest jeszcze tak źle bo pewnie nawet nie kwalifikuje się to na zabieg ablacji jeśli nie masz żadnych innych dolegliwości typu omdlenia czy coś. Gorsze są te trigemie ale wiele osób żyje nawet z gorszymi złożonymi formami typu salwy albo częstoskurcze więc raczej nie masz się co załamywać. Lekarz pewnie tylko zapisze ci jakiś betabloker (który i tak niewiele zmieni ale kto wie) ;) Nauczyć się z tym żyć trzeba... tylko jak to zrobić tego nie wiem bo ja każdego dnia się boję mniej lub bardziej ale jednak tak jest. Czy to jest groźne? Może nie jakoś bardzo ale na pewno źle wpływa na nasze zdrowie psychiczne chyba ,że ktoś jest bardzo twardy i skurcze po nim spływają jak po kaczce :P acha zrób echo serca jeśli echo jest dobre to lekarz zapewne powie ,że nie ma wielkiego ryzyka aby coś ci się stało. Dodatkowe skurcze podobno ma każdy człowiek ale oczywiście w dużo mniejszej ilości. Na tym ST się nie znam to się nie odniosę. czekaj cierpliwie i spokojnie bez nerwówki na tę wizytę u lekarza a do tego czasu bierz dobry magnez w sporych ilościach i potas. Na mnie niestety źle wpływa alkohol nawet w małych ilościach jedno piwko wywołuje dodatkowo dużo skurczy :( wiec do tego czasu możesz nieco odpuścić jeśli lubisz dziabnąć ;) pozdrawiam