Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia na ciśnieniomierzu

Gość anxietydisorder

Rekomendowane odpowiedzi

Gość anxietydisorder

Witam, czy ktoś z Was ma nerwicę lub jakikolwiek problem ze stresem i podczas mierzenia ciśnieniomierzem pojawił się u Was znaczek arytmii, czyli nierównego bicia serca? Serce mam przebadane, nerwica serca stwierdzona, a podczas praktycznie każdego pomiaru pojawia się znaczek. Przez to czasami mam trudność ze zmierzeniem ciśnienia, bo wyskakują błędy lub abstrakcyjne wyniki. Faktycznie czuję czasami kołatania, tąpnięcia, ale przy tym ogromny lęk i obawy o zdrowie. Do tego za każdym razem jak siadam do pomiaru to tętno od razu skacze z 70 do 120-140. Może to wyłapuje aparat? Mieliście podobny problem? Czy ciśnieniomierz wskazywał rzeczywiste zaburzenia, czy tylko takie spowodowane objawami nerwicowymi? Co o tym sądzicie, może to być serio arytmia, czy tylko nerwica lub błąd niezbyt profesjonalnego ciśnieniomierza?

Witam, u mnie również od pewnego czasu na ciśnieniomierzu pojawia sie codziennie znaczek arytmi. Mialam robione EKG i wyszła tylko wysoka tachykardia. Czuje kłucie, ucisk w klatce piersiowej. Byłam u kardiologa i nic niepokojącego nie zauważył tylko tachykardie. Mam na wszelki wypadek zlecony holter. Dla mnie to dziwne, ze codziennie ten znaczek sie pojawia...przez to boje sie zasnąc.. pozdrawiam