Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Atak duszności,drętwienie i drgawki

Gość Karolina123456

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Karolina123456

Witam, ostatnio doswiadczylam dziwnego ataku, ktory mnie zaniepokoił.Zaczelo sie od kołatania serca i dusznosci.Nagle poczulam jakby mi zabrakło powietrza i z trudem łapałam oddech,poszłam więc na balkon sie przewietrzyć.Po chwili nagle zasłabłam i się przewrocilam,zdrętwiały mi całkowicie nogi i ręce nie mogłam sie ruszyć ani mowić ponieważ poczułam sztywnieniew ustach, uczucie *mrowienia*,co uniemożliwiało otworzenie ust, mówienie lub oddychanie przez usta.To było takie uczucie jakby mi ktoś zawiązał gardło na supeł od wewnątrz,bardzo drgały mi rowniez powieki , nie moglam do konca zamknac ani otworzyc oczu przez chwilę.Kiedy sie polozylam na chwilę przez kilka minut było mi zimno i gorąco na zmianę i miałam kilka pojedynczych, przerywanych drgawek. Po chwili objawy ustąpiły calkowicie i zostalo tylko lekkie osłabienie. Bylam u lekarza ale dostałam tylko rade by kupic sobie magnez i validol na uspokojenie , i podejrzenie nerwicy lub niedoboru magnezu, gdzie nie dostalam zandego skierowania ani potwierdzenia/wykluczenia ktorejkolwiek z mozliwosci.Co dalej robic ? Jak sie dowiedziec jaka jest przyczyna ataku ? Żyję w malym miescie gdzie delikatnie mowiąc opieka medyczna pozostawia sobie wiele do zyczenia a lekarze jesli nie dostaną w łapę to na NFZ machną ręką i przepiszą witaminki albo kropelki . Dodam, ze mam 22 lata i nigdy wczesniej na nic powaznego nie chorowalam ani nie mialam podobnych problemow.