Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne uderzenia serca co kilka sekund.

Gość Dave911

Rekomendowane odpowiedzi

Gość KormoranJasny

Ana jeśli masz pieniądze które możesz na to przeznaczyć to może być dla ciebie dobre rozwiązanie. Przypuszczam to może cię mocno uspokajać kiedy poczujesz się gorzej. Psychika gra główną rolę w naszym życiu a po twoich wpisach wnioskuję ,że jesteś wrażliwa i spontaniczna więc łatwo o lęk kiedy cos się dzieje z sercem. Słyszałem o tym urządzeniu ale dokładnie nie wiem jak to działa. Na pewno jest to niezła opcja więc pomyśl sobie o tym. Na ustąpienie arytmii samej z siebie nie za bardzo można liczyć więc trzeba inaczej kombinować jak z tym funkcjonować. Ja mam mega dziurę i słabo się goi po wyrwaniu zębiska. Pluję krwią co chwilę bo przeszkadza mi ten smak. No i oczywiście nie chcę aby mi to wszystko skapywało do środka na serce hehehe Za 2 dni wynik holtera i jeśli będzie względnie ok to czas się ogarnąć bo i tak na nic na żadną pomoc nie mam co liczyć więc albo będę żyć i wszytsko robił na 100% i będę z tym żyć albo pierun mnie strzeli i goodbye blue sky :P Panią X przepraszam za ostatnie obraźliwe wpisy. Źle odebrałem niektóre wpisy ale nie ma to znaczenia. Dużo prawdy też tam było ale nie widzę nic złego w naszym wyżalaniu się tutaj na forum. Któż inny może wiedzieć co czuje osobą którą męczą silne skurcze albo nawet częstoskurcz czy migotanie. Ja już rodzinie staram się nie marudzić bo to nic nie da więc tutaj sobie lubię ponarzekać na los. ;-)

Szanowna Pani xxx, ja generalnie nie kwestionuję tego co Pani napisała, szczególnie w pierwszych wpisach i podoba mi się, że Pani też zaleca znalezienie lekarza, ale w pewnym chwili te wpisy stały się nieco nieeleganckie, a potem już poszło. Proszę je sobie przeczytać na spokojnie i spróbować to obiektywnie ocenić. Wygląda na to, że chciała Pani dobitnie pokazać, że czasem źródła arytmii można szukać w stresie, nerwach, nakręcaniu się, ja to rozumiem, zgadzam się z tym, bo tak faktycznie bywa. Dlatego uważam, że nie ma co się diagnozować poprzez internet, bo to droga donikąd. Jeśli cokolwiek krytykuję w Pani wpisach to formę części z nich, pod ich wpływem nerwy u wielu, włącznie z Panią raczej narosły, dlatego uważam, że parę zdań najpierw z Pani strony, a potem z innych było zwyczajnie zbędnych. Swoją droga podziwiam Panią, że od tylu lat radzi sobie Pani z tymi zaburzeniami i szczerze życzę zdrowia.

Pani ANA30 wydaje mi się, że dobrze byłoby zapytać fachowca jakie urządzenie pomoże Panią zdiagnozować. Rozumiem, że przebywa Pani w jakimś cywilizowanym kraju gdzie można dostać się do specjalisty i nie ma większego problemu z dostępem do nowoczesnego sprzętu. A może trzeba pomyśleć o wycieczce do kraju na jakiś dłuższy urlop połączony z wizytą u specjalisty. Mniej więcej 100 dolarów kosztowała mnie wycieczka do Warszawy (ja mam prawie 200km w jedną stronę) na płatną konsultację do mojego lekarza, podobne pieniądze płaci się za 5 dniową ciągłą diagnostykę ekg mobileholterem, więc może warto trochę odłożyć i jeśli to tylko możliwe załatwić to w Polsce.

Martulek PIJ DUZO WODY , no tak obnizyc cisnienie jest latwiej a podniesc ............to czym? Czy bierzesz na stale jakies leki? Kormoran, na szczescie nie jestem obrazalska, rozumiem Was jak nikt inny bo tez z tym walcze ale jak widzisz zyje , takze to tez Was powinno uspokoic ,ze mozna zyc no w miare normalnie bo wiadomo mamy jakie ograniczenia . Ja wlasciwie nie mam , alkohol pije sporadycznie , kondycja dobra i co tu jeszcze wiecej chciec . Trzymajcie sie wszyscy zdrowo , aha Kormoran to zapewne wiesz , od jutra wieczora r to plucz dziure po zebie szalwia , wczesniej nie.

Z moich wpisow nigdzie nie wynika zeby leczy sie czy diagnozowac przez internet , nigdzie i tez nigdzie nie wynika ,ze arytmia jest z nerwow .moze byc ale najpierw trzeba ja zdiagnozowac a po diagnozie uwierzyc w lekarza , nawet kilku ale w koncu uwierzyc ,ze nasze serca sprostaja arytmii i ona nie jest grozna dla naszego zdrowia czy zycia To jest miedzy innymi droga do pewnej normalnosci . To tyle jeszcze raz , trzymajcie sie

Widzę ze rozmowa nabrała fajny obrót Cieszę się Co do przylotu do polski to za duży koszt i mąż nie ma urlopu a dzieci tylko ze mną itd. Wiec obecnie to niemożliwe chociaż bym chciała bardzo do swojego doktorka kochanego. Ale czekam na wizytę tutaj do kardiologa i modlę się tylko żeby był konkretnym specjalista bo wtedy tylko Polska mi zostaje pierwszym samolotem. Tutaj jest okropnie ze służba zdrowia No ale cóż. A co do urządzenia to jak czytałam fora i opinie to same pozytywne rzeczy. Chcieli mi dać w szpitalu ale nie wyszło wiec pomyślałam ze może warto zainwestować tylko teraz poczekam już do wizyty i porozmawiam o tym z kardiologiem ciekawe co powie jeśli każe kupić to kupię. On wykrywa arytmię i migotanie. Mierzy puls i wszystko zapisuje. Ma się aplikacje i wysyła do szpitala zapis i oni mówią czy masz przyjechać itd. Nie takie zle rozwiązanie. Jest tez zegarek ale to już drożyzna i on wszystko sprawdza. Jest tez mini ekg takie z dwoma elektrodami. Przykleja się je na serduszko i się chodzi tydzień czy dwa ile się chce i zapisuje tylko same nieprawidłowości No a potem tylko pokazać lekarzowi i tyle. Fajna sprawa ale cóż poczytać tylko można i tyle Hehee Ale ten monitorem dla mnie może być Ok okaże się u doktora. Ciagle nie mogę się ogarnąć i boje die ze znowu do szpitale pojadę achhh

To kup Kormoran szalwie , do jutra wieczora zdazysz chyba, szalwia jest rewelacyjna, lepiej kupic w aptece i sypana a jak nie bedzie to w saszetkach, plukac letnia . Teraz to juz mozesz jesc normalnie , po tej stronie gdzie nie byl wyrwany zab , no chyba ze w srodku to po bokach jedz , widzisz wyjscie jest zawsze. Chce wlac w Was troche optymizmu a nie dolowac , bedzie dobrze.

Uffff powoli wracam do świata żywych,tętno poszło w górę,jak nie spadnie za bardzo to wezmę drugą tabletkę w razie w.XXXX ja piję 3 litry wody a czasami więcej,ciśnienie mam niskie jak zawsze,trzy razy miałam 140/120 podczas migotania przedsionków,później automatycznie spadło,wtedy mnie telepało jak cholera.Alkoholu w ogóle nie piję bo ja właściwie jestem anty,po drugie mój organizm nie przyswaja go za bardzo.Na stałe to pewnie będę brała ten Bibloc( beta bloker),chyba że się coś zmieni w międzyczasie.Ogólnie to przeciw bólowe czasem,byłam okazem zdrowia,a z tą arytmią to zmagam się jakieś 8 lat,ale przez rodzinnego dalam sobie z tym spokój,za młoda byłam na chorobę serca i aż do czasu kiedy zaniosłam informacje od kardio.Dopiero w lutym mnie tak konkretnie wzięło po zapaleniu płuc i tak do dziś.Serce mam jak dzwon zdrowe,wszystkie badania ok,nawet myślałam że mam astmę,ale spirometria też ok.Kardiolog mówił,że unerwiona jestem,a że tętnice mam piękne i elastyczne to to wszystko biega mi tak .Raz czytałam na forum,że jednemu chłopakowi zrobili ablację mimo 1000/dobę ekstra systoli bo strasznie źle się czuł.

Betablokera może Ci odstawić tylko lekarz i to stopniowo się to robi z tego co wiem. Pogadaj o tym z lekarzem i pod jego kontrola może ci powili odstawi. Widzisz ja tez się boje znowu z ta hudroxsyzyna i czekam na wizytę u lekarza. Nie wiem czy wytrzymam ale czekam.

Gość kormoran

Rodzinny może jakoś zbadać na astmę? Kurcze dość mocno mnie dzisiaj trzepie a jak miałem holtera to oczywiście było dużo mniej tego dziadostwa ;-/ ta dziura w pysku pewnie też wzmaga skurcze tak myślę. Dobranoc. Oby u wszystkich spokojna!

Ja mam mieszankę bisoprololu i fumaranu ten Biloc.Nie Kormoran spirometrię robiłam u alergologa bo kardiolog mi to zasugerował na pierwszej wizycie bo mi świszczało w oskrzelach i płucach,a ja po prostu miałam zapalenie oskrzeli i poszło mi na płuca,nie miałam gorączki przy tym tylko kości i mięśni mnie bolały.Ogólnie przeszło mi po lekach od pulmonologa u którego byłam prywatnie,z racji że roztrzepało mnie po tych lekach musiałam do kardio iść wtedy,dał mi skierowanie na spirometrię i wyszła w normie,niedawno on przyznał mi rację że to było zapalenie płuc.A że palę papierosy to od razu astma albo jeszcze POCHP.Dobrej nocy wszystkim a przede wszystkim spokojnej.

Hejka wszystkim :-).U mnie arytmia nie jest na tle nerwowym,życie w ciągłym stresie nie wpływa dobrze na serce,ale nie można zwalać wszystkiego na nerwy bo nerwicy akurat nie mam.Dzisiaj dzięki Bogu czuję się w miarę dobrze,bo wczoraj przez to migotanie przedsionków zaczęłam tracić czucie w stopach,na szczęście minęło bo to nic przyjemnego czuć że się powoli umiera.Po burzowej nocy przyszło chwilowe ochłodzenie i można w końcu odetchnąć chłodniejszym powietrzem.Miłego dzionka życzę wszystkim bez tych skubańców.Pozdrawiam serdecznie :-)

Gość KormoranJasny

Dzień dobry. Piękna jesień tego lata. Dobrze trafiło mi się z tą arytmią bo i tak nigdzie się nie ruszam ani nic a gdybym był zdrowy to bym się obraził na pogodę ,że nic nie można robić bo zimno i mokro :P Sabinarozalia no teoretycznie tak powinno być ale weź traf na takiego lekarza który ci powie od czego masz arytmię :D mój kardiolog powiedział ,że mogę trochę pobrać bloker skoro mnie męczą skurcze ale głównie magnez abym brał i jak mi przejdzie to sobie mogę odstawić bloker buahaha żartowniś chyba jakiś :P to się jutro zdziwi ,że jest jeszcze gorzej i ciekawe co mi powie. Oglądaliście wczoraj *czy Świat oszalał? śmierć na receptę* ? było o psychotropach i wszystkich takich tabsach które wpływają na mózg jak uspokajacze itp. Tak naprawdę to chyba nigdy nie wierzyłem ,że to są bezpieczne leki które nie zostawią śladu w organizmie. Mogą pomóc w wielu przypadkach owszem ale tak naprawdę działają tylko wtedy gdy się je bierze. Ja brałem citalopram przez 2 lata i na początku rzeczywiście zobaczyłem w sobie dużą zmianę po krótkim czasie. Na szczęście nie chciałem nikogo zabić ani siebe ale agresja i odwaga wzrosły niezwykle. W sumie to mi się podobało najbardziej ale po dłuższym czasie chyba ustępowało pewnie organizm się przyzwyczaił. Czasami się dziwiłem nad swoim zachowaniem. Ja człowiek niezwykle spokojny nagle miałem ochotę bić się z jakimś facetem na parkingu bo mnie poirytował :P a normalnie to pewnie bym grzecznie odjechał i jeszcze przeprosił nawet jeśli nic złego nie zrobiłem a ten drugi nie miał racji :P Problem w tym ,że od roku już tego świństwa nie biorę. Niby odstawienie było lajtowe nawet nic nie poczułem jakiegoś głodu ani nic ale... teraz mój stan jest nieciekawy i bardzo bym chciał wrócić do tego mózgoyeba. Niestety nie można go łączyć z blokersami ani nawet brać kiedy ma się arytmię ;-/ co ciekawe wczoraj mówili w tym programie ,że odstawienie może wywoływać arytmie bo to uzależnia jak narkotyk. Osoby które do tych leków wracały często czuły się o niebo lepiej i arytmia i inne dolegliwości ustępowały... kto wie jak jest ze mna? powiem szczerze ,że gdyby nie te zakazy to sięgnął bym po ten lek ponownie bo jestem w kiepskiej formie psychicznej. Do tego brałem hydroxyzyne więc kolejny lek działający na mój łeb :P a teraz się dziwę dlaczego ziółka już na mnie nie działają... Pogoda też depresyjna...

Gość kormroan

Jeszcze porada od wujka. Jeśli chcecie schudnąć to zasada jest bardzo prosta. Wystarczy się przegłodzić jakiś czas na początek jeden dzień wystarczy i można zwiększać dni aby jeść malutko.Sprawdzone na mnie. Wczoraj bardzo mało jadłem i już dzisiaj nawet nie jestem głodny :P mocno schudłem przez krótki czas ale zauważyłem ,że bardzo łatwo jest wszystko popsuć i wrócić do żarcia :D Wsytarczy tylko raz się objeść do limitu i wypchać żołądek. Niestety kolejne dni już jesteśmy głodni non stop i jemy i jemy i tyjemy :) Chociaż kiedy byłem grubaskiem to nie miałem skurczy więc może nie warto się odchudzać :P

Z odchudzaniem trzeba też uważać, wszystko z umiarem. Niewątpliwie dla zdrowia lepiej nie być grubaskiem, ale zrzucanie wielu kilogramów w krótkim czasie bardzo osłabia organizm, w tym oczywiście mięśnie, czyli także serducho. Pan, którego spotkałem w szpitalu czekał na ablację 6 miesięcy dłużej bo musiał zrzucić 10-12 kg - tyle czasu dali mu lekarze, więc zapewne za szybko tez niezbyt zdrowo.

Gość kormoran

Tomek no ja właśnie około 12 kg schudłem w 6 miesięcy więc tempo nie było jakoś zabójcze. Na początku z miesiąc czy 2 rzeczywiście mocno zmniejszyłem jedzenie ale nie było problemu ze zdrowiem dopiero kilka miesięcy później zaczęły się skurcze.

Jeśli chodzi o odchudzanie to w tamtym roku od wiosny do listopada schudłam 12 kg,nic specjalnego nie robiłam,ograniczyłam smażone do minimum,słodycze bo one tyłek rozpychają,trochę więcej jazdy rowerem i kg ubyło.Na mojego pecha stanęłam w miejscu a jeszcze z 15 kg bym chciała.U mnie już po dobrym samopoczuciu,znowu migam,póki co to mnie słabi i w głowie mi się kręci,mam nadzieję że się nie przewrócę.

Gość kormoran

Ja już się nie odchudzam a waga ciągle spada co prawda bardzo powolutku no ale jednak spada. Teraz to wiadomo jak piwka nie piję to też taki głodny nie jestem bo po browarze to można lodówkę zjeść i ciagle jest mało. Ja zamulony dzisiaj no ale ta pogoda to jest naprawdę jakiś żart.

Martulek jak dajesz rade? jak je odczowasz? bo jak ja bym miala tak ciagle i ciagle to bym juz byla w szpitalu. a masz pojedyncze tylko ze jeden za drugim tak? no i wlasnie to urzadzenie co chcialabym kupic jest wlasnie zeby to wylapac. trzymaj sie kobietko nie daj sie,jestesmy z Toba!!!!! u mnie srednio i ciagle sie mecze i mecze ............ ach....... boje sie czekam na list itd.

Ana ja do szpitala tak szybko nie pojadę bo nie panikuję tak strasznie.Po wczorajszym dniu słaba jestem i nadal w głowie mi się kręci.Ciśnienie dzisiaj mam 9080-70 może dlatego tak słabnę,puls to podniósł mi się na 75 po przejściu z psem 2 km.Strasznie się zmęczyłam normalnie to mogę iść i iść.Pogoda barowa i może dlatego,już dwie kawy wypilam i dalej ciśnienie niskie.Czekam na te lepsze dni.