Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne uderzenia serca co kilka sekund.

Gość Dave911

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek ale nie da sie ablowac kogos kto ma 500-600 skurczy na dobe . NO NIE DA SIE , ale moze pod wplywem emocji bedzie tych skurczy z 10000 czy 15000 to sie wtedy da , ale po co doprowadzac do takiego stanu no po co? To jest jedno a drugie to moze tyle nigdy nie byc i co wtedy? Tak samo nie da sie ablowac jak ktos ma napad migotania przedsionkow co jakis czas np, raz w miesiacu krotko co godzine np.Nie ma takiego kardiologa co by sie na to zgodzil a jakby sie zgodzil nie daj Boze za pieniadze to jest DUZE prawdopodobienstwo ,ze zrujnuje na trwale zdrowie takiemu czlowiekowi.TO BEDZIE DOPIERO MASAKRA.

No widzisz , Ty masz 2 i sobie nie mozesz poradzic a ja mam 1000000 i sobie radze!!! Taka jest miedzy nami roznica. A ja Ci kazilam bic brawo? Lepiej nie bij , bo wiesz to jest wysiles jakis i mozesz dostac arytmii i to wtedy bedzie zalamka na calego. Nerwy tez moga spowodowc arytmie dlatego nie denerwuj sie , idz lepiej na spacer. ZAL MI CIEBIE , TAKI MLODY A TAKIE ZAFAJDANE ZYCIE.Nawet piwa nie mozesz sie napic , o zgrozo.

Jakim prawem ktoś tu się wypowiada na temat mojej rodziny nie znając mnie i mojej sytuacji To co opowiadam jest bardzo ogólne a szczegóły zostawiam dla siebie A co jeśli na przykład mąż jest złym człowiekiem a pani x pisze ze zabierze mi dzieci Dziwne bardzo Coś tu jedt nie tak Ja od tygodnia przechodzę załamanie i jest mi ciężko a nie było tak wcześniej To coś złego ze potrzebuje wsparcia rodziny i wygadania się na forum???? Każdy ma prawo mieć swoje zdanie i tyle szkoda ze w taki sposób je wyraża obrażając innych No ale cóż Pozdrowionka i nie dajcie się.

Tak , kazdy ma prawo miec swoje zdanie ,JA MAM TAKIE. Koniec pisania z mojej strony , nakrecajcie sie sami i zyjcie we wlasnym sosie ludzi , ktorzy nie radza sobie z arytmia . Ja chcialam pomoc , nie udalo sie a szkoda. Trzeba sluchac ludzi , ktorzy sobie radza a Wy tego nie chcecie , po prostu nie chcecie.

Gość kormoranjasny

Ana olej te wpisy bo ewidentnie to jakiś troll internetowy :) przechwala się swoją siłą ale najwyraźniej ta arytmia zostawiła w jej głowie ślad i ta rysa teraz uwiera. Jak widać nawet jeśli ktoś się uważa za bohatera to może być zbyt mało aby problemy z sercem nie wpłynęły na głowę :D Pozdrawiam.

Hejka wszystkim ;:-).Po porannym zawirowaniu jest ok.Ja tylko przy tych silnych napadach trochę panikuję bo po nich jestem totalnie wykończona.1000 ekstr pojedynczych komorowych,z trzema omdleniami jeszcze mnie nie kwalifikuje do ablacji.Ale daje radę i cieszę się,że te silne skurcze odpuściły na chwilę,można śmigać :-).XXX ma rację nie można użalać się nad sobą i myśleć kiedy następny skurcz się zacznie.Bez obrazy kochani.Pozdrowionka :-)

Chodzi o to tylko ze pani x nie ma prawa nas wszystkich oceniać i obrażać Może doradzić, czasem niektórzy potrzebują żeby ich ktoś opierdzielil i postawił do pionu Ok rozumiem Ale ze niszczę życie swojej rodzinie???? czy ktoś kto jeździ na wózku albo jest chory na coś już nie będę wymieniaćna co, to tez niszczy życie rodziny bo potrzebuje większej uwagi i zrozumienia? No nie dajmy się zwariować. Oczywiście każdy jest inny i jedna osoba ma mnustwo skurczybykow i daje radę a druga popłacze się już po jednym. Taka nasza fizjologia ze każdy inaczej reaguje i tyle. Oskarżać słabszego od siebie ze jest idiota to samemu ma się coś z głowa. Zrobię wszystko co mogę żeby wyjść z tego ale nie zawsze się tak poprostu da odrazu.

Czy ja nie chce żeby mi to przeszło czy coś? Chce bardzo ale za dużo tego było ostatnio i straciłam już siły. Pójdę do kardiologa i się zobaczy co dalej. Chce żeby było tak jak dawniej i tyle. Życzę wam spokojnego wieczoru.

Zlamie swoja zasade i cos napisze.Ana,przeczytaj jeszcze raz moje posty na spokojnie a jak przeczytasz to NIGDZIE NIE ZNAJDZIESZ TAKIEGO SLOWA , ZE ROBIE Z CIEBIE IDIOTKE to po pierwsze , po drugie nie chce Cie martwic ale arytmia moze Ci towazyszyc nawet do konca zycia i to bardzo dlugiego tak jak u mnie i dlatego chcialam Tobie i innym co tak maja podac medoty czy sposob jak zyc normalnie z taka dolegliwoscia , to byl moj zamiar a nie obrazanie Was , nie chcecie , no to trudno, Wasz wybor.Po trzecie , rodzina naprawde cierpi bo za bardzo was nie rozumie bo jak mozna kogos zrozumiec co zyje a ciagle umiera , choc na chwile postaw sie w ich sytuacji , wiem trudno ale czasami trzeba.Tak ogolnie to cale zycie jest trudne ale trzeba z nimi walczyc.Po czwarte przeczytajcie szczegolnie KORMORAN posty napisane do mnie i co ja tam nie zostalam oceniona? To tyle uzupelnionia do mojego pisania.

Gość kormoran

Dokładnie Ana zgadzam się z tobą ,że zabrakło kultury tej kobiecie. Wpada tutaj jak zwykły cham i nas obraża i wyśmiewa bo nie jesteśmy tak silni jak ona. Pewnie za 20 lat też będę tak cwaniakował bo przywyknę do arytmii ale jeśli to nas nagle dopada to trudno abyśmy byli szczęśliwi. Jeszcze ci powie ,że to normalne no jasne bo każdy młody człowiek ma dzień i noc trzęsawe w sercu heh. Ciekawe czy ona od samego początku była tak silna i nie potrzebowała pomocy.

Po pierwsze pani x byłam już jedna noga na tamtym świecie a pani??? Wiec o czym mu tu rozmawiamy Poniekąd rozumiem pani przesłanie i co do niektórych spraw przyznaje pani racje Ale nzwala pani nas idiotami może nie dosłownie ale tak to brzmiało.

To Ty KORMARAN jestes zwyklym chamem , bo ja jak zwracam sie do Was to zaimki pisze z duzej litery. To sa podstawowe zasady dobrego wychowania , tego nawet uczyli w szkole , przynajmniej za moich czasow. No widzisz jaka piekna i merytoryczna to jest dyskusja na temat chamstwa i dobrego wychowania nawet w kontekscie arytmii.

Kazdy atak arytmii moze byc zagrozeniem zycia dla czlowieka jak sie z nim znajdzie w szpitalu to tyle , TAKZE BYLAM.To dobrze ,ze nie napisalam ,ze jestes idiotka a ze tak zrozumialas , no to trudno , nie bylo to moim celem. Terz juz naprawde koncze, ide swietowac sobote i Wy to samo zrobcie.

Ale tutaj dzisiaj ostro.Ja też będę musiała się przyzwyczaić do tej arytmii,jakoś staram się radzić z tymi skurczami i nawet mi to wychodzi.XXX napisz proszę jakie masz odczucia przy migotaniu przedsionków,na ciśnieniomierzu często mi wyskakuje,szkoda tylko że nie wystąpił silny napad jak miałam Holtera,tylko te 1000 przedwczesnych komorowych których w ogóle nie odczuwałam jakoś specjalnie.Z arytmi nadkomorowej(na EKG mi taka wyszła)zrobiła się komorowa.Kurczę trochę to dziwne.

Kormoran co ty Chamkormoran?Hahaha zabawny jesteś.Nie załamuj się,zobaczysz co ci Holter wykaże,zastanawiam się dlaczego lekarz nie skierował cię do poradni fizjologicznej zaburzeń rytmu serca,znajdź jakiegoś w swojej okolicy bo na pewno przyjmuje jakiś prywatnie skoro na FNZ nie chcesz iść.Ana głowa do góry i nie załamuj się będzie dobrze :-),musi być dobrze!!!!!!! :-)

Martulek , czy 1000 komorowych kwalifikuje sie do ablacji , uwazam ,ze nie ale ja nie kardiolog i dlatego trzeba szukac dobrego lekarza aby wytlumaczyl dlaczego nie lub tak. Kiedy do szpitala , tez trudne pytanie bylam dwa razy , stwierdzili ,ze wszystko w porzadku uwierzylam i zyje ale tak po prawdzie to sie tam lepiej nie pchac. Odczucia przy migotaniu , teraz u mnie to normalne bo za dlugo migam trwale i sie przyzwyczailam do tego a tak to przy migotaniu przedsiomkow to serce bije w bardzo nierownym tempie bez ladu i skladu , przy skurczach jest inaczej , serce bije rowno tylko z dodatkowym skurczem jak sama nazwa na to wskazuje. A co do omdlen to wcale moze nie niec zwiazku z arytmia a raczej ze spadkiem w danym momencie cisnienia czy pulsu i dlatego jak ktos ma takie sklonnosci to trzeba bardzo uwazac w lazience szczegolnie czy w czasie upalow bo wtedy to cienienie spada i tu moze byc Martulek miedzy innymi przeciwskazanie do ablacji ale to musi stwierdzic dobry elektrofizjolog a nie ktos nawet bardzo kompetentny z forum nawet jakby byl nie wiem jakim lekarzem , bez badan nic sie nie da ustalic. Nic innego nie napisze bo reszta zalezy od Was. Pozdrawiam

Nic innego mi nie pozostaje tylko przyzwyczaić się do tego wszystkiego,póki co cieszę się że nie mam tych silnych napadów.,resztę da się wytrzymać.Ostatnie omdlenie miałam przy niskim ciśnieniu i pulsie 41,pierwszy raz miałam tak niski odkąd mierzę ciśnienie.Dla mnie najgorsze są te długo utrzymujące się napady AF(być może to jeszcze mi wyszło na Holterze,bo lekarz mówił mi że one nie są dobre ale nie zagrażają życiu,pokazywał mi te garbki),nawet 12 h albo i dłużej trwają,przy ostatnim mnie piekło w klatce piersiowej jak nigdy).No ale co poradzić jak te wszystkie ekscesy miałam przed Holterem,a w czasie jego noszenia zupełnie nic mi się nie działo.Miłego dzionka wszystkim :-)