Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne uderzenia serca co kilka sekund.

Gość Dave911

Rekomendowane odpowiedzi

W mojej rodzinnej miejscowości jest coś takiego jak wizyta domowa. Tu tego nie ma. Tu nawet jest problem z dodzwonieniem się do przychodni bo rzadko ktoś z personelu odbiera połączenie a i lekarz wraz z personelem zamyka przychodnie nawet półtorej godziny wcześniej. Zdarza się często że można pocałować klamkę gabinetu bo lekarza nie ma a powinien być.

Kręgosłup mi wysiada ale dam radę pójść w jedną stronę 2 i pół km do przychodni. Mówiłam lekarzowi co mi dolega a on machnął ręką i stwierdził że mam nerwicę. Stany lękowe czasem owszem mam ale nie nerwicę. Rzadko się wściekam, jestem na ogół spokojna. Każdy ma przecież granicę wytrzymałości. Gdy tracę cierpliwość bo ile można dzień w dzień wysłuchiwać jednego i tego samego (rzadko mi się to zdarza) automatycznie zaczyna mnie kłuć w sercu, trzęsę się i jest mi strasznie gorąco.

Co lepszy lekarz spier.. znaczy się wyjechał za granicę w pogoni za lepszą kasą. Już nie leczę łupieżu pstrego (nawracalny ale całe szczęście nie groźny dla życia i nie jest zaraźliwy) bo to gra nie warta świeczki. Leki na to kosztują 150 zł, wizyta 50 a dojazd 30. Wydam 230 zł tylko po to aby mieć spokój na ok 3 tyg. Bezsens. Wolę wypełnić przestrzeń w lodówce niż wywalić pieniądze w studnie bez dna. Moje plecy i ramiona wyglądają jagbym miała bielactwo. Ludzie z góry oceniają że to coś zaraźliwego choć wcale tak nie jest.

Witajcie odebrałem wyniki holtera 7 dniowego event.Zapiasłem to co chciałem chociaż nie wiem czy mam się cieszyć czy płakać.Byłem w swoim GP w Angli ale moja doktor jest zielona i głupia jak but. Wyszedł mi częstoskurcz nadkomorowy oraz skurcze komorowe podwójne i trójki. Teraz muszę iść to gdzieś zinterpretować.. Czy te komorowe mogą być od nerwicy

Mam małą astmę oskrzelową pewnie od fajek,leków nie biorę.Na holterze event była wstawka częstoskurczu nadkomorowego trwająca 5 sekund oraz skurcze komorowe i nadkomorowe.te nadkomorowe ułożyły mi się w podwójne i potrójne .Nie miałem ich dużo bo wszystkich akcydentów zanotowałem 136 razy w ciągu 7dni a miałem ich ze 300 na tydzień,gdzie większość była nadkomorowa. Lekarz na pogotowiu powiedział mi że jak bym miał go 1 godzinę bąć 3 to ablacja ale jak mam takie skurcze i ten częstoskurcz nadkomorowy to on by tego nawet nie leczył bo 5na 10 ludzi to ma. Na innych wszystkich holterach zanotowałem tylko kilkanaście skurczy nadkomorowych i kilka komorowych a miałem ich z 7 .ale teraz wziołem sobie 7 dniowy holter zdarzeń bo w pracy mam więcej skurczy niż na wakacjach w Polsce gdzie robiłem holtera.Więc moim zdaniem może to być od nerwicy serca.

Witam oto moje wyniki tylko że są po angielsku. Good quality recording-approx 7 days 135 patient events recorded, the majority of which showed Supraventricular activity. Day 4 and 5 recorded the most event button activations. Numerous runs of Supraventricular Tachycardia seen throughout the recording, varying in length and rate-see ECG strips. Atrial couplets, triplets and short runs were also observed throughout. Polymorphic Ventricular ectopics detected, with couplets and triplets noted, some with aberrant conduction. The longest R-R interval was seen as an SVE with non-compensatory pause The shortest R-R interval was seen as an atrial couplet. To są moje wyniki z którymi w Anglii byłem na pogotowiu i lekarz z dyżury wytłumaczył mi że gdyby on to miał to by nawet tego nie leczył bo 5 na 10 osób tak ma.Nawet potrójne komorowe , a ta wstawka często skurczu nadkomorowego gdyby trwała godzinę albo trzyt a u mnie trwa 5 sekund. Może mi ktoś objaśnić te wyniki z dobrym tłumaczeniem , bo ja tłumaczyłem przez google ,a wiecie jak on nieraz tłumaczy.