Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne uderzenia serca co kilka sekund.

Gość Dave911

Rekomendowane odpowiedzi

Kormoran żyjemy w dziwnym świecie, gdzie o życzliwą pomoc(taką prawdziwą od serca) jest ciężko.Żyjemy w świecie w którym liczy się tylko kasa i bardzo dobra pozycja w społeczeństwie.Ale nie dajmy sobie wmówić, że depresja spowodowała arytmię,jest zupełnie na czytałam kiedyś na tym forum, że ludzie z szargana psychiką odczuwają arytmię.Chyba to jakiś nieźle odjechany człowiek to pisał.Kormoran wybierz się do kardiologa na FNZ, będziesz musiał poczekać trochę.Ja ci już kiedyś pisałam.

Kochani nie wolno się załamywać. Ja wciąż powtarzam, że jeśli nie otrzymaliście wciąż pomocy to oznacza, że wciąż jeszcze nie trafiliście na właściwego lekarza. Niestety w naszym kraju żeby dostać się do takiego lekarza trzeba mieć dużo szczęścia i sporo pieniędzy, ale uwierzcie mi, że to jest możliwe. W trakcie swojego pobytu w szpitalu przy okazji ablacji, częstych kontroli przed i po zabiegu spotkałem wielu ludzi, którzy byli pewni, że musza nauczyć się żyć z arytmią, a dobry specjalista pozwolił im całkowicie zmienić życie i wrócić do normalnego funkcjonowania.

U mnie coraz gorzej. Martulek nie koniecznie masz rację. Oczywiście w twoim przypadku może tak być ,że to nie od nerwów ale u mnie już jestem pewien tego nerwy niesamowicie nasilają arytmię. Być może z moim sercem coś jest nie tak ale na 100% nerwy mi robią największą krzywdę :( niestety ale moja arytmia jest poskładana z tych groźnych par , salw i może częstoskurczy w czasie stresu. Kiedy przez wiele dni mam względny spokój w psychice to skurczy jest mało... ale nie da się w moim przypadku żyć bez nerwów. Bez kasy niestety ale nie mam szans ,że ktoś mi w tym pomoże... mogę liczyć tylko na szczęście.

Witajcie miałem założonego holtera w Polsce na 48 godzin lecz wykazał zbyt dużej ilości skurczy dodatkowych, zaledwie 15 nadkomorowych i 2 komorowe . Niestety nie udało mi się wyłapać tych kilka pod rząd aż do teraz , ponieważ właśnie w tej chwili założyłem sobie prywatnie 7 dniowy holter event. Dopiero w 4 dniu wyłapałem paskudne skurcze, gdzie dzieci przyszły na urodziny do mojej córki, trochę stresu wywołało te paskudne skurcze. Na razie muszę nosić holtera jeszcze 3 dni ale jestem już ciekawy co tam wyszło.

25.12 kończę 26 lat, wzrost 158 cm i waga 43-45 kg. Wczoraj między godz. 23:15 a 24:00 wyjątkowo popsztykałam się i to porządnie nie istotne z kim. Zrobiło mi się gorąco, zaczęła boleć głowa (przestała 2 godzin temu) i kłuło mnie w sercu przez ponad pół godziny. Nigdy mi się to nie zdarzyło bo na ogół jestem spokojna (stereotypy o rudych mylą jestem tego przykładem) ale każda cierpliwości ma swoje granice.

Julia mierz sobie dajmy na to ciśnienie przez tydzień,bo jeśli ci się tylko dwa razy wyświetliło arytmię na cisnienuomierzu,to nie ma jeszcze powodów do obaw.Jesli już za każdym razem ci się to pojawia, udałbym się do kardiologa.Ja też mam piski w uszach od jakiegoś czasu, ale nie mam pojęcia czy ma to coś wspólnego z arytmią.Tych zawrotów głowy na szczęście mam mniej,to od razu chce się żyć.Skoro masz takie objawy udaj się do kardiologa.

Julia - ja mimo wszystko radzę Ci spróbować dostać się do kardiologa - takich spraw nie warto lekceważyć. Na początek przydałoby się zrobić zwykłe spoczynkowe EKG (to trwa tylko kilka minut) i echo serca. Jeśli arytmii nie uda się zarejestrować w EKG spoczynkowym, to pewnie trzeba będzie co najmniej na dobę założyć holter EKG. Zrób to dla własnego spokoju, zapewne i tak na NFZ nie uda Ci się tego wszystkiego zrobić specjalnie szybko.

Julia początek roku szkolnego to jeszcze nie ma aż tyle nauki, jak nie zaliczysz jednego dnia to nie będzie katastrofa.Przy wielkim szczęściu może dostaniesz się w tym roku do kardiologa.Ja na Holter czekałam dwa tygodnie (to jeszcze nie tak długo),na drugie ECHO kilka dni,bo mój lekarz je robił,na pierwsze trochę dłużej bo musiałam trochę podnieść sobie żelazo, normalnie szybko to idzie, nie narzekam.Troche cierpliwości trzeba i przy dobrych wiatrach szczęścia.

Mamy teraz erę Facebook-a i innych portali społecznościowych stąd też i szok, że ktoś w ogóle tu zagląda. Naprawdę bardzo mi miło :) Chcę podreperować zdrowie i zależy mi bardzo na tym aby ktoś mi doradził od czego zacząć. Z góry dziękuję jeśli ktoś z was poświęci wolną chwilę (nie musi być teraz, już) na poczytanie moich tematów dotyczących moich własnych problemów. Miłego wieczoru życzę.